Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Βάλε τέλος στην τεμπελιά με 6 απλά βήματα

Βάλε τέλος στην τεμπελιά με 6 απλά βήματα

Από τεμπελιά πως πάμε; Έλα μην ντρέπεσαι. Κι εγώ δεν πάω πίσω. Υπάρχουν μέρες που δεν! Δεν τραβάει η ομάδα. Αλλά και αυτό είναι…οκ! Είναι αποδεδειγμένο εξάλλου ότι αν κατακρίνεις και τιμωρείς τον εαυτό σου για οτιδήποτε, είναι ακόμη πιο δύσκολο να το ελέγξεις. Νιώθεις τύψεις, αισθάνεσαι ότι έχεις αποτύχει και έτσι δεν έχεις διάθεση και κίνητρο να πολεμήσεις καμιά από τις αδυναμίες σου.

Θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι ακόμη κι ο πιο συνεπής και ψυχαναγκαστικός τύπος, βαριέται και τεμπελιάζει κάπου κάπου. Οπότε ηρέμησε και σκέψου πόσο απόλυτα φυσιολογικό είναι. Βασικά είναι ανθρώπινο. Βέβαια όταν υπερβαίνει ένα λογικό πλαίσιο, μπορεί να είναι επιζήμιο, αντιπαραγωγικό και μακροπρόθεσμα να γίνεται μια «κακή συνήθεια».

Τώρα αν θέλεις να μην τεμπελιάζεις τόσο και να μην αναβάλεις τις υποχρεώσεις και τις δουλειές σου, υπάρχουν λύσεις. Για να δούμε!

 

Βάλε ρεαλιστικούς στόχους

Εάν έχεις συνηθίσει να τεμπελιάζεις, να αναβάλεις, να βαριέσαι να κουνηθείς από την πολυθρόνα σου, σίγουρα χρειάζεσαι λίγη παραπάνω προσπάθεια για να γίνεις διευθυντής της εταιρείας στην οποία εργάζεσαι. Και για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου. Θα τα καταφέρεις αλλά όχι σε μία ή δυο ημέρες. Βάλε πιο μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους και ακολούθησε τα επόμενα βήματα. Όλα είναι στο χέρι σου.

Ξεκίνα σιγά σιγά

Ξέρεις ότι έχει σημασία να ξεκινήσεις. Κι ας μη «φτάσεις μακριά». Για παράδειγμα, βάλε στόχο να καθαρίσεις το δωμάτιό σου για δέκα λεπτά. Ή να γράψεις ένα κομμάτι της εργασία σου σήμερα. Να βγεις για δεκαπέντε λεπτά περπάτημα. Άμα κάνεις την αρχή, μετά μπαίνεις σε μια σειρά σιγά σιγά και γίνεται όλο και πιο εύκολο.

 

Άρχισε με τα σημαντικά και τα ευχάριστα

Είναι αναμενόμενο να κουράζεσαι στη διάρκεια της ημέρας. Γι΄ αυτό, αν τελειώνεις με τα σημαντικά, τα πιο δύσκολα, τα απαραίτητα αλλά και τα ευχάριστα κατά προτεραιότητα, το πρωί, μετά θα έχεις όλο το χρόνο να καθίσεις. Να ηρεμήσεις. Να μην κάνεις τίποτα. Άρα κάνε τη λίστα σου, ιεράρχησε τις δουλειές σου και φύγαμε!

 

Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Αν επιβραβεύεις τον εαυτό σου με μικρά, απολαυστικά διαλείμματα, τότε θα έχεις ένα πολύ καλό κίνητρο για να ολοκληρώνεις όσα θέλεις να κάνεις. Βάλε χρονικά όρια. Δηλαδή πχ: «θα διαβάσω για 20 λεπτά και μετά θα καθίσω για 5 λεπτάκια πίνοντας ξέγνοιαστα τον καφέ μου». Κάπως έτσι, θα τα καταφέρνεις μια χαρά να ισορροπείς μεταξύ εργασίας και τεμπελιάς.

 

Απομάκρυνε ό,τι σε αποσπά

Πολλές φορές θέλεις να κάνεις κάτι αλλά δεν μπορείς να συγκεντρωθείς. Ακούς κάτι στην τηλεόραση και θέλεις να το δεις. Απαντάς σε μηνύματα. Χαζεύεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θυμάσαι να πιείς νερό, να πας τουαλέτα κλπ. Οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο και πήγαινέ το σε άλλο δωμάτιο. Φρόντισε να μη χρειαστεί να σηκωθείς άμεσα για οποιαδήποτε…ανάγκη σου. Έτσι είναι πιο πιθανό να διατηρήσεις τη συγκέντρωσή σου και να μη δώσεις ευκαιρία στον εαυτό σου να τεμπελιάσει.

 

Βγάλε τις λέξεις «τεμπελιάζω» και «βαριέμαι» από το λεξιλόγιό σου

Μην επιτρέπεις στο υποσυνείδητό σου να σου υπενθυμίζει το πόσο τεμπέλα είσαι και πόσο βαριέσαι. Διέγραψε τις λέξεις αυτές από το λεξιλόγιό σου. Βρες άλλες λέξεις που ξεκινούν από “τ” και αντικατέστησε το «τεμπέλα» κάθε φορά που το σκέφτεσαι με κάποια πιο ωραία λέξη Πχ ταλαντούχα! Τι λες; Καλή ιδέα;

 

Πως τα βλέπεις τα πράγματα; Μη μου πεις ότι τεμπέλιασες και δεν διάβασες ούτε όλα τα βήματα! Αστειεύομαι. Πάμε να τα ακολουθήσουμε με στόχο τον καλύτερό μας εαυτό; Το αξίζουμε άλλωστε!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.