Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αυτό το εύκολο κόλπο ενισχύει την μνήμη

Αυτό το εύκολο κόλπο ενισχύει την μνήμη

Εάν θέλετε να αφομοιώσετε αποτελεσματικά νέες πληροφορίες, δεν χρειάζεται ούτε να ξενυχτίσετε ούτε να πέσετε με τα μούτρα χωρίς να σηκώσετε κεφάλι. Υπάρχει ένας πιο απλός τρόπος για αποτελεσματική εκμάθηση.

 

Θέλετε να μάθετε εύκολα και γρήγορα μια καινούρια δεξιότητα; Τότε φροντίστε να κάνετε αρκετά διαλείμματα έτσι ώστε να δώσετε χώρο στον εγκέφαλο να αφομοιώσει αποτελεσματικά τις νέες πληροφορίες.

Η σχετική έρευνα

Αυτή την τακτική τουλάχιστον συστήνουν ερευνητές του Χάρβαρντ και μιλούν μάλιστα με αποδείξεις. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Cell Reports, κάνοντας μικρές παύσεις μέσα στο χρόνο που εξασκείτε μια νέα δεξιότητα, έρχεστε ένα βήμα πιο κοντά στο να την τελειοποίησετε και να γίνετε… μάστερ.

Οι συμμετέχοντες της έρευνας που ήταν δεξιόχειρες δέχτηκαν να χρησιμοποιήσουν το αριστερό τους χέρι για να πληκτρολογούν σε μια οθόνη μια σειρά από έξι αριθμούς που έβλεπαν σε μια οθόνη υπολογιστή. Προσπαθούσαν να αγγίζουν τα νούμερα στην οθόνη αφής όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για δέκα δευτερόλεπτα, αφού πρώτα έκαναν ένα διάλειμμα ξεκούρασης δέκα λεπτών σε συνολικό διάστημα 36 λεπτών.

Τα κύματα του εγκεφάλου που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του πειράματος αυτού απέδειξαν ότι ο εγκέφαλος «θυμόταν» τη διαδικασία, επαναλαμβάνοντας γρήγορα την εργασία του πληκτρολογίου δεκάδες φορές κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Όσες λοιπόν περισσότερες επαναλήψεις έκανε ο εγκέφαλος, τόσο καλύτεροι ήταν και οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πρακτικής.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να μάθετε κάτι, από το να κουράσετε το μυαλό σας για αρκετή ώρα, χωρίς στο τέλος να καταφέρετε να αφομοιώσετε τις νέες γνώσεις, εστιάστε στην ξεκούραση του μυαλού με στόχο την καλύτερη «απορρόφηση» των πληροφοριών.

 

 

Πηγή: ygeiamou.gr

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.