Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αυτοπεποίθηση. Βρείτε την, αποκτήστε την αλλά με μέτρο.

Αυτοπεποίθηση. Βρείτε την, αποκτήστε την αλλά με μέτρο.

Πολύ μεγάλο θέμα η αυτοπεποίθηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που τη διαπραγματευόμαστε. Αυτή τη φορά από μια άλλη οπτική γωνία όμως. Μετά από μελέτη, διότι χωρίς αυτήν νιώθω ότι δεν προχωράω παρακάτω, έχω πολλά και πολύ βοηθητικά να σας πω αγαπημένοι μου. Τουλάχιστον για μένα αυτή η θεώρηση των πραγμάτων αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη.
Έως τώρα λοιπόν σκεφτόμουν πως πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψω πολύ για να πιστέψω περισσότερο στον εαυτό μου. Και ένιωθα ότι η έλλειψη αυτοπεποίθησης που κάποιες φορές ήταν πιο έντονη και εμφανής λειτουργούσε αρνητικά στη ζωή μου. Κι όμως τελικά φαίνεται ότι μια «μέτρια» αυτοπεποίθηση είναι πολύ μεγαλύτερο όπλο από μια υπέρμετρη αυτοπεποίθηση και θα δούμε αμέσως γιατί.
Ένας άνθρωπος που πιστεύει ακράδαντα ότι είναι ο καλύτερος, ο πιο άξιος, ο πιο όμορφος, ο πιο έξυπνος κλπ συνήθως δεν δέχεται και δεν ακούει τις απόψεις, τις γνώμες και τις ιδέες των γύρω του, ούτε καν δείχνει ενδιαφέρον. Έτσι είναι πολύ πιθανό να χάνει πολλά, αξιόλογα πράγματα, να παραμένει εσωστρεφής και υπερόπτης. Φέροντας αυτές τις παρωπίδες όμως δεν βοηθάει τον εαυτό του να προοδεύει και μπορεί να κάνει λάθη τα οποία δεν αποδέχεται φυσικά άρα δεν τα διορθώνει στην πορεία.
Από την άλλη πλευρά κάποιος με λιγότερη αυτοπεποίθηση κάνει σίγουρα καλύτερη και πολύ πιο εποικοδομητική αυτοκριτική, αποδέχεται τις ελλείψεις, τις αδυναμίες και τα λάθη του, με αποτέλεσμα να μπορεί να βελτιώνεται, να εξελίσσεται. Δεν αναφέρομαι στο «αυτομαστίγομα», μην παρεξηγηθώ. Αυτό δεν βοηθάει παρά μόνο στο να βρίσκεται κανείς διαρκώς σε μια διαμάχη με τον εαυτό του και να ταλαιπωρείται αφάνταστα. Ότι κι αν κάνει ο εαυτούλης μας, χρειάζεται και καμιά καραμελίτσα, κανένα γλειφιτζούρι, κάπου κάπου.
Άλλο καλό χαρακτηριστικό των ανθρώπων με χαμηλή σχετικά αυτοπεποίθηση είναι ότι προσπαθούν, μελετούν για το καθετί και δουλεύουν περισσότερο, επειδή θεωρούν ότι δε θα τα καταφέρουν τόσο εύκολα. Επίσης είναι πολύ πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους. Αντιθέτως όσοι έχουν υψηλό αίσθημα αυτοπεποίθησης μπορούν εύκολα να «την πατήσουν» από την κεκτημένη ταχύτητα και την υπερβολική τους σιγουριά.
Είναι εμφανές λοιπόν ότι η σχετικά χαμηλή αυτοπεποίθηση δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, αφού δρα προστατευτικά και θετικά στη ζωή των ατόμων με αυτό το χαρακτηριστικό. Αρκεί να καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη που μας προσφέρει και να μην επιτρέψουμε να στραφεί εναντίον μας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.