Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αρώματα με βάση το αλκοόλ, τα έλαια, το νερό: σε τι διαφέρουν;

Αρώματα με βάση το αλκοόλ, τα έλαια, το νερό: σε τι διαφέρουν;

Στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά αρώματα, περίτεχνα μπουκαλάκια, ξεχωριστές μυρωδιές και σαγηνευτικές εσάνς. Τόσα πολλά και διαφορετικά, τόσα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε γούστο. Ποια είναι τα μυστικά κάθε αρώματος και της παρασκευής τους; Πιθανόν δε θα το μάθουμε ποτέ. Θα μου πείτε ότι μπορεί και να μη μας αφορά καν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει ουσιαστικά είναι να φοράμε εκείνο που μας εκφράζει και μας κάνει να αισθανόμαστε μοναδικές.

Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να επιλέξετε αρώματα με βάση το νερό, τα έλαια ή το αλκοόλ. Σε τι διαφέρουν;

Άρωμα με βάση το αλκοόλ – Αρωματικό έλαιο αναμεμειγμένο με μετουσιωμένη αλκοόλη

Τα αρώματα με βάση το αλκοόλ συνήθως προκύπτουν από την ανάμειξη με μετουσιωμένη αλκοόλη ή αιθανόλη και είναι πολύ πιο mainstream από τα αρώματα με βάση κάποιο έλαιο ή το νερό. Είναι τα αρώματα που βρίσκονται στα ράφια των μεγάλων πολυκαταστημάτων και πωλούνται με όλα τα γνωστά εμπορικά σήματα. Είναι επίσης αυτός ο τύπος αρωμάτων που διαθέτουμε οι περισσότερες από εμάς. Μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε ένα άρωμα με βάση την αλκοόλη από τις λέξεις “eau de” στην περιγραφή, ενώ ένα άρωμα με βάση κάποιο έλαιο δεν θα έχει τέτοια περιγραφή.  Όταν λέμε ότι ένα άρωμα έχει βάση το αλκοόλ αναφερόμαστε στη μετουσιωμένη αλκοόλη ή αιθανόλη σε συνδυασμό με το άρωμα αυτό καθεαυτό π.χ. αιθανόλη (φορέας) αναμεμειγμένη με Chanel No 5 (αρωματικό έλαιο)

Άρωμα με βάση έλαιο – Αρωματικό έλαιο αναμεμειγμένο με άοσμο έλαιο-φορέα

Τα αρώματα με ελαιώδη βάση συνήθως αναμειγνύονται με έλαιο jojoba, το οποίο είναι το τέλειο “έλαιο-φορέας” για ένα άρωμα, καθώς είναι άοσμο και άχρωμο. Τα συγκεκριμένα αρώματα είναι πολύ ακριβά και συνήθως διατίθενται στην αγορά σε μικρά γυάλινα μπουκαλάκια roll-on, καθώς το παρασκεύασμα είναι πολύ παχύρευστο για να ψεκαστεί από ένα μπουκαλάκι αρώματος. Το καθαρό εκχύλισμα αρώματος μπορεί επίσης να καταταχθεί στα αρώματα με βάση έλαιο. Η ελαιώδης βάση λοιπόν αναφέρεται στο άοσμο και άχρωμο έλαιο-φορέα που συνδυάζεται με το άρωμα στο εσωτερικό του π.χ. έλαιο jojoba (έλαιο φορέας) αναμεμειγμένο με Chanel No 5 (αρωματικό έλαιο).

Άρωμα με βάση το νερό – Αρωματικό έλαιο αναμεμειγμένο με αποσταγμένο νερό

Τα αρώματα με βάση το νερό είναι δύσκολο να παρασκευαστούν, καθώς το νερό και το έλαιο δεν αναμειγνύονται εύκολα. Δεδομένου ότι απαιτείται ένας γαλακτωματοποιητής για αυτόν τον τύπο σύνθεσης, αυτό γενικά σημαίνει ότι η σύνθεση των αρωμάτων με βάση το νερό μπορεί να είναι πολύ ακριβή. Για να αυξηθεί η πιθανότητα επιτυχίας κατά τη δημιουργία ενός αρώματος με βάση το νερό χρησιμοποιούνται λιγότερο αρωματικά έλαια, πράγμα που σημαίνει ότι το άρωμα θα είναι πιο διακριτικό αλλά θα είναι και πιο φυσικό, χωρίς χημικά. Η υδάτινη βάση του αρώματος αναφέρεται στο αποσταγμένο νερό που συνδυάζεται με το άρωμα π.χ. νερό (φορέας) αναμεμειγμένο με Chanel No 5 (αρωματικό έλαιο).

Ένα πολύ καλό άρωμα με βάση το νερό που λανσαρίστηκε τελευταία στην αγορά, είναι το J’adore Parfum d’Eau. Δημιουργήθηκε μέσω μιας τεχνικής νανογαλακτώματος όπου το νερό και τα έλαια λουλουδιών αναμειγνύονται υπό εξαιρετικά υψηλή πίεση. Το αποτέλεσμα είναι ένα απαλό άρωμα που αγκαλιάζει διακριτικά το δέρμα.

J'ADORE PARFUM D'EAU Eau de Parfum Spray without alcohol - Floral Notes -  J'adore - Woman Perfumes - Parfumdo.com

Θα πρέπει να πούμε ότι τα αρώματα χωρίς αλκοόλ είναι ιδανικά για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, αφού δεν περιέχουν αλκοόλ ή άλλα συνθετικά συστατικά τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν οποιονδήποτε ερεθισμό. Σίγουρα τα αρώματα με βάση το νερό είναι πιο ασφαλή για όσους μπορεί να εμφανίζουν αλλεργίες στα “κοινά” αρώματα.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.