Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Απόρριψη: Ζεις ένα δράμα ή πεισμώνεις και πας παρακάτω;

Απόρριψη: Ζεις ένα δράμα ή πεισμώνεις και πας παρακάτω;

Απόρριψη; Ωχ, όχι! Mεγάλο άγχος για πολλούς. Θα αρέσω στη συνέντευξη, θα κάνω καλή εντύπωση, θα δεχτούν την πρότασή μου, θα θέλει να βγει μαζί μου, θα με αγαπήσει; Και στη σύγχρονη εποχή: θα κάνουν like και όμορφα comment στη φωτογραφία μου ή δεν είναι αρκετά καλή; Μη νομίζετε, όλοι έχουμε ή βρίσκουμε ένα λόγο να αγχωθούμε αντίστοιχα για την ενδεχόμενη απόρριψη από τον οποιονδήποτε, είτε στην επαγγελματική είτε στην προσωπική μας ζωή. Και φυσικά όλοι μας έχουμε βιώσει την απόρριψη πολλές φορές.
Το ζήτημα στο οποίο θέλω να επικεντρωθώ σήμερα είναι η ενδεχόμενη αντίδρασή μας σε τέτοιες περιπτώσεις. Βεβαίως και δεν είναι εύκολο. Μήπως δεν έχουμε κλάψει, δεν έχουμε θυμώσει, δεν έχουμε νιώσει ισοπεδωμένοι; Είμαι σίγουρη ότι όλο και κάτι σας έρχεται στο μυαλό. Όμως η ζωή περιλαμβάνει την απόρριψη και αυτό δε θα αλλάξει ποτέ. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι ο τρόπος που στεκόμαστε απέναντί της. Τι μαθαίνουμε από αυτήν και που μας οδηγεί.
Πρόσφατα, με αφορμή μια συζήτηση με ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, άρχισα να σκέφτομαι τους διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης σε περιπτώσεις απόρριψης. Μου είπε λοιπόν :«Εμένα με πείσμωνε και έλεγα μέσα μου «Έτσι είσαι, τώρα θα δεις», και έβαζα τα δυνατά για να αποδείξω την αξία μου». Χμ, ωραία σκέψη. Προσωπικά, νομίζω αντιδρώ αλλιώς. Συνήθως απογοητεύομαι, επιρρίπτω ευθύνες στον εαυτό μου (μη χάσω ευκαιρία!), θυμώνω, ενίοτε με πιάνει να θέλω να ζήσω αυτό το «δράμα», να σπαράξω, να φάω μια ολόκληρη σοκολάτα, να πάρω τα βουνά ίσως…
Κι όμως. Επειδή όπως είναι αναμενόμενο θα υπάρχουν αρκετές «σφαλιάρες» απόρριψης κατά την παραμονή μας σε αυτόν τον κόσμο, καλό είναι, αντί να καθόμαστε σε ένα καναπέ αγκαλιά με τα χαρτομάντηλα και ένα μπωλ παγωτό, να αποδεχθούμε ότι έχει συμβεί, να αποδεχτούμε τα συναισθήματα που μας έχει προκαλέσει και να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Να αναλύσουμε το μάθημα που πήραμε. Να βγούμε έξω να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Τη δουλειά που θέλουμε, τον σύντροφο που ονειρευόμαστε, την επίδοση στην οποία στοχεύουμε. Η ζωή είναι γεμάτη από δεύτερες ευκαιρίες και τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μας τις στερήσει!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.