Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αν δεν έμαθες να αγαπάς πιο λίγο, αγάπησε απλά πιο λίγους.

Αν δεν έμαθες να αγαπάς πιο λίγο, αγάπησε απλά πιο λίγους.

Η ίδια συζήτηση έχει γίνει άπειρες φορές. Η φίλη ή ο φίλος στον οποίο έδωσες τα πάντα, χρόνο, κατανόηση, εμπιστοσύνη, αγάπη κι εκείνη ή εκείνος σε πούλησαν με την πρώτη ευκαιρία. Ο σύντροφος που πίστευες ότι είναι το ταίρι σου και ανταλλάσσατε όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης, αλλά χάθηκε επάνω στη στροφή του δρόμου.

Πολύ ωραία. Και τώρα κλαις με μαύρο δάκρυ. Μετανιώνεις που για άλλη μια φορά επένδυσες σε λάθος ανθρώπους και σπατάλησες ενέργεια και συναισθήματα. Διαπιστώνεις ξανά ότι έχεις καρδιά αγκινάρα και αναβλύζεις αγάπη, σκορπάς τη θετική σου αύρα και στην επιστρέφουν…σαύρα. Ναι, σε πληγώνουν ανεπανόρθωτα. Ναι, ναι, έχεις δίκιο.

Λοιπόν, αφού δεν μπορείς ή δεν έμαθες να αγαπάς πιο λίγο, αγάπησε απλά πιο λίγους βρε παιδί μου. Μη δίνεσαι και μην ανοίγεις την ψυχή και τα χαρτιά σου. Το έχεις διαπιστώσει ότι «οι καρδιές δεν έχουν αμπάρες» και η «άτιμη κοινωνία, άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα». Οπότε πρόσεχε! Εξάλλου καλό θα ήταν να εμπεδώσεις ότι σε πληγώνουν γιατί το επιτρέπεις. Μήπως τελικά δεν φταίνε οι άλλοι;

Πολλές φορές ο ενθουσιασμός μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα όχι όπως είναι, αλλά όπως θα θέλαμε να είναι. Αν μπορούσαμε να απομονώσουμε το συναίσθημα ή να δούμε το «έργο» μιας φιλίας, μιας σχέσης από την οπτική γωνία ενός τρίτου, ουδέτερου παρατηρητή, ίσως να είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε τα μέτρα μας και να μας προφυλάξουμε από τις «ιδανικές» καταστάσεις που καταλήγουν αρχαίες τραγωδίες και deja vu!

Αν δεν πάθεις δε θα μάθεις . Οκ. Ισχύει. Αλλά το δις και τρεις κλπ εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού ( ή γυναικός αντίστοιχα) εστί. Μην απελπίζεσαι, μην κλαις και μη λυπάσαι. Μάθε από τα λάθη, μην ξοδεύεσαι και μην χαρίζεις τον πολύτιμό σου εαυτό σε κανέναν αν δεν βεβαιωθείς για τις προθέσεις και τα αισθήματά του. Λίγοι και καλοί αξίζουν να είναι δίπλα σου. Τιμή σου να αγαπάς, τιμή τους να τους αγαπάς. Αν δεν τους κάνεις και δεν το εκτιμήσουν, λυπάμαι. «Σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε».

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.