Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Παγκύπριο Συνέδριο Θαλασσαιμίας – “Thalassaemia2020”

Παγκύπριο Συνέδριο Θαλασσαιμίας – “Thalassaemia2020”

Ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος (ΠΑΣ), διοργανώνει για άλλη μια χρονιά, το Παγκύπριο Συνέδριο Θαλασσαιμίας, με τίτλο «Θαλασσαιμία 2020», ένα ιατρικό και εκπαιδευτικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 8:30 μέχρι τις 18:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Golden  Bay» στη Δεκέλεια Λάρνακας.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, μια περίοδο που η οικογένεια των Ατόμων με Θαλασσαιμία (ΑμΘ) δοκιμάζεται σε πολλαπλά επίπεδα, το “Thalassaemia2020” έρχεται για να προσφέρει ένα πλαίσιο διαβούλευσης και ενημέρωσης για πολλά από τα θέματα που μας απασχολούν. Θα παρέχει επίσης τη δυνατότητα εργαστηριακού τύπου παρεμβάσεις σε μεγάλες ομάδες ΑμΘ/ Γονέων ΑμΘ που θα παραστούν στο Συνέδριο ενώ παράλληλα θα επιτρέψει την ανταλλαγή εμπειριών και τη διαβούλευση ανάμεσα σε όλους τους πυλώνες που στηρίζουν την Θαλασσαιμία στην Κύπρο του σήμερα, μια αναγκαία διαβούλευση ενόψει και της ολοκλήρωσης των ρυθμίσεων για τη Θαλασσαιμία στο ΓεΣΥ.

Το συνέδριο στοχεύει επίσης στην εκπαίδευση των ΑμΘ στη διαχείριση της νόσου τους αλλά και στην πλοήγησή τους μέσω του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η φετινή χρονιά, με την εφαρμογή της κοινωνικής αποστασιοποίησης και του αισθήματος ανησυχίας που επικράτησε ανάμεσα στα ΆμΘ σε σχέση με την πανδημία, έκανε ακόμα πιο έντονη την ανάγκη για ενημέρωση, εκπαίδευση αλλά και διαβούλευση ανάμεσα στα μέλη της θαλασσαιμικής κοινότητας η οποία θα πρέπει επίσης να διαχειριστεί την εισαγωγή του ΓεΣΥ, την αξιοποίηση των νέων θεραπειών και την ψυχολογική ενδυνάμωση των ΑμΘ.

Η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων επιβάλλει τη συμμετοχή ενός πολύ περιορισμένου αριθμού συνέδρων. Γι’ αυτό το λόγο, έχει ληφθεί πρόνοια όπως το Συνέδριο προβάλλεται σε ζωντανή, διαδικτυακή μετάδοση από το κανάλι του ΠΑΣ στο διαδίκτυο, ενώ όλο το υλικό θα μπορεί να εξασφαλιστεί ηλεκτρονικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου το σύνολο των ΑμΘ αλλά και το κοινό.

Μίλτος Μιλτιάδους

Πρόεδρος Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.