Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Vegan κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη | χωρίς ζάχαρη

Vegan κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη | χωρίς ζάχαρη

Πλησίασαν τα Χριστούγεννα και θέλουμε να μυρίσει το σπίτι μας όμορφα, να απολαύσουμε τη ζεστασιά, τη γιορτινή ατμόσφαιρα αλλά και τα υπέροχα γλυκά, φυσικά, χωρίς τύψεις!

Η αγαπημένη μας Mrssoupe μας δίνει μια συνταγή για κουραμπιέδες vegan, χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη, την οποία θα λατρέψετε όπως κι εγώ.

“Στο Μεξικό είναι γνωστά ως τα cookies του γάμου και στη Ρωσία τα τρώνε μαζί με το τσάι τους. Στην Ελλάδα τους φτιάχνουμε τα Χριστούγεννα και είναι ένα κατ’εξοχήν γιορτινό γλυκό.

Αυτή τη φορά είπα να τους φτιάξω χωρίς γλουτένη για όλους εσάς που μου ζητάτε και συνταγές χωρίς γλουτένη. Παρόλα αυτά θα δώσω και τις απαραίτητες αντικαταστάσεις για όσους δεν έχουν πρόβλημα με την γλουτένη.

Tips και αντικαταστάσεις

Το πιο σημαντικό πράγμα που θα σας πω είναι να μην τους παραψήσετε. Μην θεωρήσετε ότι δεν έχουν ψηθεί και τους αφήσετε περισσότερο από όσο σας λέω. Στον δικό μου φούρνο χρειάζονται 10 λεπτά για να ψηθούν. Στον δικό σας θα χρειαστούν από 10-12 λεπτά το πολύ.

Αντί για αλεύρι χωρίς γλουτένη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να παραλείψετε και την ξανθάνη.

Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε ό,τι ξηρούς καρπούς θέλετε.

Αντί για vegan βούτυρο, αν δεν είστε vegans μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο της επιλογής σας.

Χτυπήστε στο μούλτι τα αμύγδαλά σας ή όποιον άλλο ξηρό καρπό χρησιμοποιήσετε όσο εσείς θέλετε.

 

 

Κουραμπιεδάκια χωρίς γλουτένη και ζάχαρη

prep time: 10 MINUTES
cook time: 10 MINUTES
total time: 20 MINUTES
servings: 36
calories: 88

INGREDIENTS

  • 227 γρ. vegan βούτυρο
  • 100 γρ. υποκατάστατο άχνης της επιλογής σας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ.γ. ξανθάνη
  • 110 γρ. (3/4 φλ.) ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • υποκατάστατο άχνης για το σερβίρισμα

INSTRUCTIONS

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με το εκχύλισμα βανίλιας και το υποκατάστατο άχνης.
  • Προσθέστε το αλεύρι, την ξανθάνη, το αλάτι και τους ξηρούς καρπούς.
  • Φτιάξτε μικρά μπαλάκια (36 για την ακρίβεια).
  • Βάλτε τα στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
  • Ψήστε για 10-12 λεπτά.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τους ρίξετε άχνη.
  • Μπορείτε να τα φυλάξετε σε τάπερ εκτός ψυγείου.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.