Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ο Πάνος Σπανός, σε μια προσωπική εξομολόγηση, μας λέει: “Πίσω αν ερχόσουνα…”

Ο Πάνος Σπανός, σε μια προσωπική εξομολόγηση, μας λέει: “Πίσω αν ερχόσουνα…”

1. Από μικρός είχες καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα στον χώρο της μουσικής;

Ναι, από πολύ μικρός, ίσως και από τα 5 μου (χαχαχα). Θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζω με άλλα παιδάκια της ηλικίας μου θέατρο ή να παριστάνουμε τους τραγουδιστές σε διάφορες οικογενειακές συνάθροισεις. Τα πρώτα βήματα στο χώρο της μουσικής τα έκανα στο πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο. Άρχισα να φτιάχνω τότε τις πρώτες μελωδίες με το πιάνο μου, μετά ήρθαν τα πρώτα τραγούδια μου και οι πρώτες live εμφανίσεις.

2. Τι ήταν αυτό που σε έκανε αρχικά να ασχοληθείς με τη μουσική; Τι αισθάνεσαι όταν δημιουργείς;

Μου είχαν αγοράσει οι γονείς μου ένα πιάνο, στην ηλικία των 14. Μετά τα πράγματα ήλθαν αβίαστα και βρήκα το όνειρο που ήθελα να ζήσω ανάμεσα στα πλήκτρα και τις μελωδίες τους. Όταν δημιουργώ τραγούδια αισθάνομαι μια πληρότητα διαφορετικής αίσθησης από κείνη που νιώθω σε άλλους τομείς της ζωής μου. Είναι σα να βρίσκομαι μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, δεν μπορώ να στο εξηγήσω αλλιώς.

 

 

3. Ποια είναι η πηγή της έμπνευσής σου;

Οι Κυκλάδες και το μπλε του Αιγαίου. Οι απομονωμένες, αποκρυμνες παραλίες που ανακαλύπτω στα νησιά. Η καυτή άμμος και τα μελτεμια. Τα τζιτζίκια. Το ίδιο το καλοκαίρι. Νομίζω αν ο Έρωτας ήταν εποχή θα ταν το Καλοκαίρι. Οπότε, αυτά τα δύο ταυτίζονται μέσα μου αποτελώντας πηγή έμπνευσης.

4. Θεωρείς ότι η σημερινή κοινωνία ευνοεί την ανάδειξη νέων ταλέντων; Έχεις αισθανθεί απογοήτευση από την ανταπόκριση του κοινού ή ίσως αδικία όσων αφορά στις ευκαιρίες που σου δόθηκαν μέχρι τώρα;

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί η σημερινή κοινωνία τους νέους καλλιτέχνες. Αντιθέτως, τους μαντρώνει, τους ευνουχίζει, τους αποθαρρύνει. Έχω μάθει να λέω τα πράγματα με τ’ όνομά τους, γιατί ακριβώς είμαι ένας καλλιτέχνης που πορευόμαι μόνος μου, χωρίς να έχω σε κανέναν υποχρεώση ώστε να δίνω γλυκές, ευνοϊκές και υποστηρικτικές απαντήσεις σχετικά με το θέμα αυτό.
Όχι, απαγοητευση από ανταπόκριση κοινού δεν ένιωσα ποτέ, θα λεγα το αντίθετο. Απαγοητευση έχω νιώσει από κάποιους ανθρώπους που βρίσκονταν δίπλα μου και ενώ μοιραζόμασταν κοινά οράματα νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να με εκμεταλλευτούν. Ας είναι όμως όλοι καλά. Ο χρόνος δίνει πάντα απαντήσεις. Τώρα σχετικά με τις ευκαιρίες, αυτές στη σημερινή εποχή σχεδόν “αγοράζονται” και γω δεν έβαλα ποτέ το χέρι μου στην τσέπη για να λαδωσω κάποιες από αυτές τις ευκαιρίες “προκαλώντας” τες και ευτυχώς, γιατί είμαι ελεύθερος από υποχρεώσεις απέναντι τους.

5. Μίλησε μας για το νέο σου τραγούδι.

Το νέο μου τραγούδι έχει τον τίτλο. “Πίσω αν ερχόσουνα”. Είναι μια μπαλάντα. Αναφέρεται στην απώλεια και πώς τη βιώνει αυτή ο καθένας μας. Ο στίχος και η μουσική γράφτηκαν ταυτόχρονα και μπορώ να πω βγήκαν αβίαστα. Όλο το τραγούδι είναι μια προσωπική εξομολόγηση. Και στο τέλος αφήνει αποσιωπητικά, όχι τελεία. Αφήνει το ενδεχόμενο πως μπορεί να επιστρέψει. Μια αισιόδοξη νότα που είχα ανάγκη να δώσω.

6. Πρώτη φορά κάνεις το σενάριο για το βιντεοκλίπ;

Ναι και ήταν μια πραγματικά πολύ όμορφη διαφορετική και δημιουργική εμπειρία. Οι ήρωες, τα κοστούμια τους, το ύφος τους, οι περιοχές δράσης τους (locations στη σκηνοθετική γλώσσα) διαμορφώνουν ταν μέσα μου μέρα τη μέρα, ώσπου τελικά όλα αυτά πήραν σάρκα και οστά στο v-clip αυτό. Μοναδική αίσθηση.

7. Που μπορεί να σε ακούσει κανείς;

Αυτή την περίοδο δεν κάνω live εμφανίσεις. Ο στόχος μου είναι να διαμορφώσω μια μπάντα με καλλιτέχνες υψηλού επιπέδου και να επανέλθω στο stage που τόσο μου έχει λείψει τελευταία. Ελπίζω να το καταφέρω και αυτό, να πραγματοποιηθεί όπως το έχω σκεφτεί. Μέχρι τότε εννοείται πως υπάρχει στη διάθεσή του κόσμου το προσωπικό μου κανάλι στο You Tube, όπου μπορεί να ακούσει μουσικές μου.

8. Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;

Ονειρεύομαι να συνεχίζω να κάνω αυτά που θέλω, όπως τα θέλω και χωρίς συμβιβασμούς. Να κάνω πραγματικότητα τα όνειρά μου χρησιμοποιώντας τις δικές μου δυνάμεις, όπως μέχρι τώρα έχω καταφέρει και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πραγματικά υπέροχα.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.