Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Kρητικά μελομακάρονα της θείας Ελένης

Kρητικά μελομακάρονα της θείας Ελένης

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι μας θέλουμε να νιώσουμε το γιορτινό κλίμα, να θυμηθούμε εικόνες και μυρωδιές από την παιδική μας ηλικία. Αν δεν φτιάξουμε σπιτικά, πεντανόστιμα μελομακάρονα πως θα μοσχομυρίσει το σπίτι; Όχι όμως οποιαδήποτε μελομακάρονα. Τα κρητικά μελομακάρονα της Θείας Ελένης! Ετοιμαστείτε!!

Υλικά
3 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι πορτοκαλάδα και ξύσμα από ένα πορτοκαλί και ένα λεμόνι
Μια συσκευασία αμμωνία σε φακελάκι
Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ένα κουταλάκι κανέλα και γαρύφαλλο
Ένα φλυτζάνι καρύδια αλεσμένα ελαφρώς (χοντραλεσμένα)
Ένα φαρινάπ και όσο αλεύρι Αλατίνη χρειαστεί επιπλέον για να γίνει μια κανονική ζύμη
Μισό ποτηράκι κονιάκ

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα κανελογαρύφαλλα και τα ανακατεύουμε με το χέρι, τα τρίβουμε δηλαδή για να ανακατευτούν και να λιώσει η ζάχαρη στη συνέχεια βάζουμε το κονιάκ και σιγά σιγά και την πορτοκαλάδα. Ανακατεύουμε ώστε αυτά να ενωθούν γίνονται σαν κρέμα . Προσθέτουμε και την αμμωνία αφού την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό, μισό φλιτζανάκι ίσα ίσα να λιώσει και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι απ στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν , τα τριμμένα καρυδιά ,ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο αλεύρι λατίνι χρειαστεί μέχρι να γίνει μια κανονική ζύμη. Πλάθουμε μακρόστενα μέτρια σε μέγεθος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς 25 με 30 λεπτά περίπου.

Αφού κρυώσουν τα μελώνουμε ως εξής.
Σε κατσαρόλα βράζουμε δυο ποτήρια νερό ,ένα ποτήρι ζάχαρη και ένα ποτήρι μελί μαζί με δυο φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού. Αφού βράσει χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά μέσα τέσσερα με πέντε μελομακάρονα. Τα αφήνουμε λίγο να τραβήξουν τα στραγγίζουμε πρώτα σε ένα πιάτο και αμέσως μετρά τα γυρίζουμε στο μείγμα από σουσάμι και καρύδι που έχουμε ετοιμάσει προηγουμένως. Για το μείγμα χρησιμοποιούμε ένα φλυτζάνι σουσάμι που το καθαρίζουμε καλά και το ψήνουμε στο ταψί του φούρνου να ροδίσει ελαφρώς και να βγάλει τα αρώματα του. Αφού κρυώσει το αλέθουμε πολύ λίγο ίσα ίσα να σπάσει, επίσης αλέθουμε και τα καρύδια όχι χοντροκομμένα όπως τα αγοραστά, αλλά περισσότερο ώστε να ανακατευτούν ωραία με το σουσάμι. Η διαφορά από αυτά του εμπορίου είναι τεράστια και στη γεύση και στο μέλωμα και στο σουσάμι με το καρύδι που τα καλύπτει όπως είπαμε παραπάνω.

Καλή επιτυχία!!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.