Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

In vitro versus in vivo

In vitro versus in vivo

Η ζωή είναι:

-σύντομη
-δύσκολη
-σκληρή
-άδικη
-γεμάτη αντιξοότητες, απρόοπτα και προβλήματα

Αλλά είναι και:

-γλυκιά
-ωραία
-πλανεύτρα
-πολύχρωμη
-γεμάτη προκλήσεις, εμπειρίες και όμορφες εκπλήξεις

Επιλέγεις το σημείο που θα σταθείς απέναντί της για να τη δεις. Η οπτική σου γωνία μπορεί να είναι ύψιστης σημασίας, όσων αφορά στον τρόπο που βλέπεις και βιώνεις το καθετί, την κάθε στιγμή. Θυμήσου ότι το ίδιο ποτήρι μπορεί να το βλέπεις είτε μισογεμάτο είτε μισοάδειο.

Είναι βέβαιο ότι χρειάζεσαι εφόδια για όλο αυτό το ταξίδι της ζωής σου. Μια βαλίτσα με τα απαραίτητα, αλλά και με όσα μπορούν να σου εξασφαλίσουν το καλύτερο για εσένα. Οι γνώσεις, οι πράξεις, οι εμπειρίες, οι αισθήσεις, η τριβή, η αντίληψη, η δεκτικότητα, η προσαρμοστικότητα, η ψυχική ισορροπία και δύναμη σε βοηθούν και σε συνοδεύουν σε κάθε σου βήμα.

Σκέψου ένα υποθετικό σενάριο. Να ζεις με απόλυτο έλεγχο, ασφάλεια και ειδικές συνθήκες, σε ένα περιβάλλον όμοιο με επιστημονικό εργαστήριο, όπου τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη κι όλα είναι ίδια. Ίσως μονότονα και γκρίζα, αλλά πάντα σταθερά. Σε αυτές τις συνθήκες δε θα χρειαζόταν να πάρεις κανένα ρίσκο, να παλέψεις στο “ρινγκ” της καθημερινότητας, ούτε να αναλάβεις κάποια ευθύνη. Ούτε καν για τις πράξεις σου, αφού θα ενεργούσες ελάχιστα με δική σου προωτοβουλία. Μια ζωή…in vitro.

Ίσως ακούγεται ενδιαφέρον όλο αυτό, ειδικά αν έχεις αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζεις δυσκολίες και ανεβαίνεις το δικό σου Γολγοθά. Φαντάζει λυτρωτική η επιλογή της ζωής χωρίς προβλήματα, χωρίς δυσκολίες και έγνοιες. Με κάποιον να φροντίζει για όλα. Μήπως όμως θα έχανες κάτι πολύτιμο; Θα έχανες. Την ευκαιρία να ζήσεις όλα αυτά που σε γεμίζουν, που σου προσφέρουν χαρά και ευχαρίστηση.

Σκέψου ξανά. Δεν μπορεί. Κάτι καλό, κάτι όμορφο υπάρχει στην κάθε σου μέρα. Ψάξε το. Βρες το. Νιώσε ευγνώμων γι’ αυτό. Νιώσε όμορφα. Που υπάρχεις. Που ζεις, όχι in vitro αλλά in vivo.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.