Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

GAZPACHO

GAZPACHO

Μια καταπληκτική κρύα σούπα της Ανδαλουσίας. Πολύ δροσιστική για την περίοδο του καλοκαιριού, χαμηλή σε θερμίδες, νόστιμη γεύση, μαγειρεύεται εύκολα και είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και άλλων αντιοξειδωτικών.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αγγουράκια κομμένα σε κύβους
  • 2 κόκκινες πιπεριές, χωρίς τα σπόρια και κομμένες
  • 5 ώριμες ντομάτες, αφαιρέστε τη φλούδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ή 3 μικρά κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και Πιπέρι

ΒΗΜΑΤΑ

  1. Τα κρεμμύδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωμά, αλλά προτιμώ να τα μαγειρεύω στο φούρνο. Έτσι, αποκτούν πιο ωραία γεύση. Αν είναι μεγάλο κρεμμύδι το κόβουμε σε τέταρτα ή στη μέση αν είναι μικρά τα κρεμμύδια, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι. Τοποθετήστε τα στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180οC.
  2. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και κτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ελέγξτε και αν είναι ακόμα παχύρευστο, προσθέστε ακόμα μια κουταλιά ελαιόλαδο.
  3. Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε.
  4. Βάλτε τη σούπα στο ψυγείο, τουλάχιστον για μια ώρα πριν τη σερβίρετε. Συμβουλή, αν την αφήσετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα, την επόμενη μέρα θα έχει ακόμα πιο ωραία γεύση.
  5. Σερβίρετε με ψιλοκομμένα αγγουράκια.

Για άτομα όπως η φίλη μου η Έλβα, η οποία έχει «φανταστικά» επιπλέον κιλά, μπορεί να σερβιριστεί σε ψημένο ψωμάκι με ελαιόλαδο.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.