08 Ιούν GAZPACHO
Μια καταπληκτική κρύα σούπα της Ανδαλουσίας. Πολύ δροσιστική για την περίοδο του καλοκαιριού, χαμηλή σε θερμίδες, νόστιμη γεύση, μαγειρεύεται εύκολα και είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και άλλων αντιοξειδωτικών.
ΥΛΙΚΑ
- 2 αγγουράκια κομμένα σε κύβους
- 2 κόκκινες πιπεριές, χωρίς τα σπόρια και κομμένες
- 5 ώριμες ντομάτες, αφαιρέστε τη φλούδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ή 3 μικρά κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. ξύδι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και Πιπέρι
ΒΗΜΑΤΑ
- Τα κρεμμύδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωμά, αλλά προτιμώ να τα μαγειρεύω στο φούρνο. Έτσι, αποκτούν πιο ωραία γεύση. Αν είναι μεγάλο κρεμμύδι το κόβουμε σε τέταρτα ή στη μέση αν είναι μικρά τα κρεμμύδια, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι. Τοποθετήστε τα στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180οC.
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και κτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ελέγξτε και αν είναι ακόμα παχύρευστο, προσθέστε ακόμα μια κουταλιά ελαιόλαδο.
- Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε.
- Βάλτε τη σούπα στο ψυγείο, τουλάχιστον για μια ώρα πριν τη σερβίρετε. Συμβουλή, αν την αφήσετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα, την επόμενη μέρα θα έχει ακόμα πιο ωραία γεύση.
- Σερβίρετε με ψιλοκομμένα αγγουράκια.
Για άτομα όπως η φίλη μου η Έλβα, η οποία έχει «φανταστικά» επιπλέον κιλά, μπορεί να σερβιριστεί σε ψημένο ψωμάκι με ελαιόλαδο.
Sorry, the comment form is closed at this time.