14 Αυγ “Mac” and Cheese κουνουπιδιού light και νόστιμο
Το συγκεκριμένο “mac” and cheese έχει πολύ λίγες θερμίδες γιατί δεν περιέχει mac… δηλαδή μακαρόνια!
Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο και θα απογειώσει το κουνουπίδι σας. Είναι ένας διαφορετικός, πεντανόστιμος, εναλλακτικός τρόπος για να φάτε και να απολαύσετε το κουνουπίδι.
Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε είναι:
- Kουνουπίδι
- Γάλα
- Γιαούρτι
- Τυρί τσένταρ που λιώνει
- Αλατοπίπερο
- Βούτυρο και τίποτα άλλο.
Με τι να συνοδεύσετε το “Mac” and cheese
Συνοδεύστε το με κάποιο κρεατικό, ψάρια, θαλασσινά ή και με κάποια κρύα σαλάτα.
“Mac” and cheese κουνουπιδιού
Ένα υπέροχο συνοδευτικό για κάθε κυρίως πιάτο σας. Ταιριάζει με τα πάντα!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 1 φλ. (235 γρ.) τριμμένο τσένταρ
- 1/4 φλ. (61 γρ.) γιαούρτι
- 1/4 φλ. (59 ml.) γάλα της επιλογής σας
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Ξεκινήστε κόβοντας το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Σε όσο πιο μεγάλο ταψί απλώσετε τα μπουκετάκια σας τόσο πιο τραγανά θα γίνουν. Αλατοπιπερώστε τα και ψήστε για 10 λεπτά.
-
Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Προσθέστε το γιαούρτι, το γάλα, αλάτι, μαύρο πιπέρι και τσένταρ. Ανακατέψτε καλά.
-
Αδειάστε το κουνουπίδι σε πιο μικρό ταψάκι μαζί με το μείγμα τυριού. Ρίξτε από πάνω λίγο ακόμα τσένταρ και ψήστε για ακόμα 5 λεπτά. Σερβίρετε.
πηγή: mrssoupe.com
Sorry, the comment form is closed at this time.