Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

86 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν από τη φτώχεια κι εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα…

86 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν από τη φτώχεια κι εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα…

Με αφορμή ένα σημερινό άρθρο που αναλύει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, ένιωσα ένα δυνατό ταρακούνημα. Δεν είναι κάτι άγνωστο. Απλά οι αριθμοί πάντα σε κάνουν να συνειδητοποιείς τα μεγέθη καλύτερα. Και κάποιες φορές είναι τραγικό.

Σύμφωνα με κοινή μελέτη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children και της UNICEF, η πανδημία που ακόμη μαίνεται παγκοσμίως, μπορεί να οδηγήσει 86 εκατομμύρια παιδιά ακόμη στη φτώχεια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αν η πρόβλεψη επαληθευτεί, 672 εκατομμύρια παιδιά θα πλήττονται από τη φτώχεια παγκοσμίως μέχρι τα τέλη του 2020! Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά 15% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά! Θα μου πείτε ότι ήταν αναμενόμενο μετά από όσα ζήσαμε, με το lockdown, την αύξηση της ανεργίας και γενικά την οικονομική δυσπραγία που δεν είναι τοπικό αλλά παγκόσμιο φαινόμενο.

Τα στοιχεία είναι δραματικά. Πάνω από τα δύο τρίτα των παιδιών αυτών ζουν στην υποσαχάρια Αφρική και στη νότια Ασία. Η αύξηση του αριθμού των παιδιών τα οποία πλήττονται από τη φτώχεια εξαιτίας της πανδημίας εστιάζεται κυρίως στην Ευρώπη και στην κεντρική Ασία.

Τα παιδιά είναι πολύ ευάλωτα σε περιόδους πείνας και υποσιτισμού που μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα για όλη τους τη ζωή. Μόνο αν αναληφθεί άμεση και αποτελεσματική δράση “θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την απειλή της πανδημίας για τις φτωχότερες χώρες και κάποια από τα πιο ευάλωτα παιδιά”, τόνισε η επικεφαλής της Save the Children.

Ας ελπίσουμε ότι η κραυγή αγωνίας θα εισακουσθεί ώστε να προλάβουμε τις συνέπειες πριν είναι πολύ αργά.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.