Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

8 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

8 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

Εδώ και λίγες μέρες είχα την ευκαιρία να δω τη ζωή από μια άλλη σκοπιά. Είχα ορισμένα ερεθίσματα που με ώθησαν να προβληματιστώ για την πνευματική μου υπόσταση. Όλοι μας περνούμε κάποιες «φάσεις» επαναπροσδιορισμού ας πούμε. Η καθημερινότητα, η ρουτίνα και οι γρήγοροί ρυθμοί μας ωθούν να μπούμε σε μια σταθερή συχνότητα λειτουργίας. Να θεωρούμε τα πάντα δεδομένα, είτε αυτά είναι υλικά είτε είναι έμψυχα. Και φτάνουμε σε ένα σημείο όπου έχουμε χάσει την αξία όλων αυτών…

Έτσι κι εγώ αποφάσισα να ακολουθήσω μια πανέμορφη πρακτική άσκηση με σκοπό να ξαναβρώ και να ορίσω τη δική μου αλήθεια, τη δική μου πραγματικότητα… Αποφάσισα να καταγράψω 8 πράγματα χωρίς τα οποία δεν μπορώ να ζήσω! Και να τα φυλάξω για να με οδηγούν και να δίνουν το στίγμα της ζωής μου. Δείτε ποια είναι λοιπόν!

  1. Η οικογένειά μου. Πώς να μην κατέχει την πρώτη θέση; Αφού η κάθε μέρα ξεκινάει και τελειώνει με την οικογένειά μου. Όλη η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από αυτή. Τα όνειρα, τα σχέδιά μου όλα περιλαμβάνουν τους δικούς μου ανθρώπους.
  2. Η σοκολάτα. Το παραδέχτηκα πολλές φορές. Είναι ένας εθισμός! Ίσως μια συνήθεια. Μια απόλαυση που επιτρέπω στον εαυτό μου χωρίς τύψεις. Χωρίς ενοχές. Η μοναδική της γεύση μου δίνει απίστευτη ικανοποίηση, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο γλυκό ή φαγητό.
  3. Το νερό. Για μένα οι στίχοι του τραγουδιού «Χωρίς νερό μπορώ, χωρίς εσένα όχι.» δεν ισχύουν! Αυτό το απλό, συνηθισμένο αγαθό, είναι τόσο πολύτιμο κατά την άποψή μου. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ζωή!
  4. Η αγάπη. Η κινητήρια δύναμή μου. Τα πάντα αρχίζουν από την αγάπη. Γίνονται με αγάπη, μεγαλώνουν και δυναμώνουν με αγάπη. Κι όσο την χαρίζεις γύρω σου τόσο αυτή επαυξάνεται και επιστρέφει σε εσένα.
  5. Η ελευθερία. Βασική προϋπόθεση για την ύπαρξη και την έκφρασή μου! Θέλω να νιώθω ελεύθερη να κινούμαι, να «αναπνέω», να εκφράζομαι, να επιλέγω και να χαράζω την πορεία μου στο χρόνο. Διαφορετικά νιώθω ότι πνίγομαι. Ότι παύω να είμαι εγώ…
  6. Τα μάτια μου. Τι να πω για αυτά… Με αυτά βλέπω, με αυτά νιώθω, με αυτά μιλάω, με αυτά ταξιδεύω, με αυτά ζω. Κλείστε τα μάτια σας για μια ώρα και θα καταλάβετε. «Για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια μας, χάνουμε 60 δευτερόλεπτα φως.», είπε ο Gabriel Garcia Marquez.
  7. Τον ύπνο. Μου λείπει. Πολύ. Αν και τον έχω στο… τσεπάκι κατά τη γνωστή έκφραση. Θα ήθελα να κοιμάμαι περισσότερο. Για να ονειρεύομαι πιο πολύ. Στον ύπνο μου πολλές φορές βρίσκω λύση στα προβλήματα που με απασχολούν. Με ξεκουράζει. Με αναζωογονεί. Απλά τον αγαπώ!
  8. Την γυμναστική. Εδώ και δύο χρόνια έχω αποκτήσει έναν ακόμη… εθισμό. Pilates λέγεται. Μου αρέσει να νιώθω κάθε μυϊκή μου ομάδα να δουλεύει. Μου λείπει όταν αναγκάζομαι να χάσω μαθήματα. Μου δίνει ενέργεια, αυτοπεποίθηση και δύναμη.

 

Τώρα που τελείωσα τη σύντομη λίστα μου, σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να προσθέσω κι άλλα πράγματα. Αλλά αυτά τα 8 είναι τα σημαντικότερα για μένα. Τα πιο ουσιώδη. Αυτά που χρειάζομαι καθημερινά για να είμαι ζωντανή και ευτυχισμένη. Μετά έρχονται διάφορα άλλα που στόχο έχουν να βελτιώσουν τις συνθήκες και την ποιότητα της ζωής αλλά δεν είναι «πρώτης ανάγκης»…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.