Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Δωρίτα Μαρκαντώνη: μια εκπαιδευτικός με πολύπλευρη δράση παρουσιάζει τη νέα διαδικτυακή εκπομπή της

Δωρίτα Μαρκαντώνη: μια εκπαιδευτικός με πολύπλευρη δράση παρουσιάζει τη νέα διαδικτυακή εκπομπή της

Η εκπαιδευτικός Δωρίτα Μαρκαντώνη μιλάει ανοικτά για το Bullying στη νέα διαδικτυακή εκπομπή της, με την υποστήριξη της Ομάδας Συμβούλων Στρατηγικής Επικοινωνίας THE TE@M. Με μια σειρά σύντομων βίντεο μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές, με φόντο την έξαρση του Bullying στα σχολεία μας, δύο φορές την εβδομάδα μέσα από το Youtube Κανάλι της.

Ποια είναι όμως η Δωρίτα Μαρκαντώνη;

Γεννήθηκε στη Λεμεσό και αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Α’, με Άριστα. Στη συνέχεια, φοίτησε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησε επίσης με Άριστα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση κι εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Στο μεταπτυχιακό της, ασχολήθηκε ιδιαίτερα και με το κομμάτι του Σχολικού Εκφοβισμού. Ακολούθως, παρακολούθησε σεμινάρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό και ασχολήθηκε εκτενώς με το κοινωνικό αυτό φαινόμενο. Συμμετείχε σε έρευνες κι έδωσε αρκετές διαλέξεις επί του θέματος σε παγκύπρια, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Έχει συγγράψει ένα βιβλίο για τον Σχολικό Εκφοβισμό, το οποίο απευθύνεται σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς και βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης. Έχει ακόμη προχωρήσει και στη μελέτη του φαινομένου του Εργασιακού Εκφοβισμού (Mobbing), για το οποίο επίσης έδωσε διαλέξεις.

Έχει παράλληλα έντονη φιλανθρωπική δράση σε πολλούς κοινωφελείς συνδέσμους και οργανισμούς, όντας εθελόντρια. Σήμερα, διατελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Η πρώτη διαδικτυακή παραγωγή της THE TE@M με τη Δωρίτα Μαρκαντώνη θα μεταφέρει σε όλους μας ιδιαίτερα στοχευμένα κοινωνικά μηνύματα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα επεισόδια, τα οποία προβάλλονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 19:30, είτε μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης της Δωρίτας Μαρκαντώνη είτε στο youtube κανάλι της.

Στο 1o επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Τι ορίζουμε ως εκφοβιστική συμπεριφορά;» ενημερωνόμαστε για το σοβαρό αυτό κοινωνικό φαινόμενο του Bullying.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.