Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Μακιγιάζ μετά τα 40

Μακιγιάζ μετά τα 40

Ποιος είπε ότι μεγαλώσαμε; Ότι γεράσαμε; Είμαστε όσο νιώθουμε και δε θέλω αντιρρήσεις. Εμείς οι γυναίκες άνω των σαράντα, είμαστε πλέον ώριμες, συνειδητοποιημένες και έτοιμες να ζήσουμε κάθε στιγμή στο maximum. Ξέρουμε τι θέλουμε σε κάθε τομέα της ζωής μας, ελπίζω δηλαδή, και είμαστε πράγματι στα καλύτερά μας.
Ξέρουμε πως να περιποιηθούμε το πρόσωπο και το σώμα μας, τι μας ταιριάζει και πως να το φορέσουμε, πως να βαφτούμε και να χτενιστούμε, αναδεικνύοντας με αυτοπεποίθηση τον καλύτερό μας εαυτό. Φυσικά είναι καλό να είμαστε λιτές και απέριττες αφού έτσι είμαστε σίγουρα σικάτες και πιο εντυπωσιακές.
Το δέρμα μας, όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και πιθανότατα ιδιαίτερα προϊόντα με υφές που ταιριάζουν στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Θα πρέπει να τα εφαρμόζουμε επίσης με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι ρυτίδες που αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτή την ηλικία μπορούν να προληφθούν αν χρησιμοποιούμε καθημερινά κατάλληλη ενυδατική κρέμα.
Είναι καλύτερα να επιλέξουμε ένα υγρό foundation το οποίο θα εφαρμόζουμε με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο. Χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα. Δεν κάνουμε υπερβολές και απλώνουμε πολύ καλά στο πρόσωπο, στον λαιμό και στο ντεκολτέ.
Πολύ συχνά έχουμε μαύρους κύκλους λόγω της κούρασης. Για να τους καλύψουμε χρησιμοποιούμε concealer σε απόχρωση που δεν είναι ούτε πολύ σκούρα, ούτε πολύ ανοιχτή. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πρώτα ένα corrector που διορθώνει τον τόνο και από πάνω να εφαρμόσουμε το concealer.
Όσων αφορά το ρουζ, καλό είναι να αποφεύγουμε τα σκούρα χρώματα και προτιμούμε αποχρώσεις του ροζ ή του κοραλί. Επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα κρεμώδες ρουζ που ενισχύει τη λάμψη του προσώπου.
Δεν είναι απίθανο να έχετε παρατηρήσει μια πτώση στο άνω βλέφαρο. Μπορούμε να το καλύψουμε χρησιμοποιώντας ελάχιστη καφέ σκιά στο άνω κινητό βλέφαρο ώστε να δώσουμε βάθος. Φυσικά ολοκληρώνουμε το μακιγιάζ ματιών με μάσκαρα στις άνω βλεφαρίδες και όχι στις κάτω, θα δείτε γιατί.
Τέλος για τα χείλη μας επιλέγουμε ένα κραγιόν που ταιριάζει καλύτερα στην εμφάνιση και στη διάθεσή μας. Οι αποχρώσεις που πλησιάζουν στη φυσική απόχρωση των χειλιών μας είναι πάντα μια πολύ καλή και ασφαλής επιλογή, αλλά ακόμη και ένα κόκκινο ή φούξια κραγιόν είναι τέλειο όταν το φοράμε αντί να μας φοράει! Να μας πηγαίνει και να το υποστηρίζουμε.

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που θα πρέπει να τηρούμε μετά τα 40; Για να δούμε.
1. Όσο λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ χρησιμοποιούμε, τόσο το καλύτερο. Ακόμη και ένα κραγιόν μπορεί να κάνει θαύματα. Να δώσει χρώμα στα χείλη αλλά και στα μάγουλα.
2. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε κραγιόν με διάρκεια που δεν θα εισχωρεί στις λεπτές γραμμές του άνω χείλους. Παράλληλα θα πρέπει να είναι αρκετά ενυδατικό. Στο χρώμα, όπως είπαμε, δεν έχουμε περιορισμούς.
3. Δεν χρειάζεται μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες γιατί μπορεί να κάνει τα μάτια να φαίνονται κουρασμένα και κάνει πιο εμφανείς τους μαύρους κύκλους.
4. Τα φρύδια αραιώνουν όσο μεγαλώνουμε. Μην προσπαθείτε να τα γεμίσετε εντελώς, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον αφύσικο και παράξενο.
5. Μην ξεχνάτε ποτέ την καλή ενυδάτωση με προϊόντα που κλειδώνουν την υγρασία στο δέρμα του προσώπου.
Απολαύστε την ώριμη ομορφιά σας με αυτοπεποίθηση λοιπόν. Κάθε ηλικία έχει τα θετικά της και εμείς ξέρουμε πως να τα αναδείξουμε. Πλέον έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για να μένουμε νέες και ελκυστικές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.