Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πασχαλινό τραπέζι: τι πρέπει να προσέξουμε;

Πασχαλινό τραπέζι: τι πρέπει να προσέξουμε;

Τι πρέπει να προσέξουμε την περίοδο του Πάσχα;

Μεγάλη εβδομάδα, νηστεία, προετοιμασίες για το Πάσχα, γλυκά, φαγητά, θερμίδες… Τι πρέπει να προσέξουμε; Μας απαντά η κλινική διαιτολόγος Έλενα Τρουλλίδου.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ;

Αμέσως μετά την Ανάσταση η συνήθεια της κατανάλωσης σούπας αυγολέμονου είναι μια πολύ καλή επιλογή ώστε η μετάβαση από την νηστεία να γίνει αργά και ήρεμα χωρίς να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές. Φροντίστε να περιοριστείτε μόνο στην κατανάλωση της παραδοσιακής σούπας και μιας σαλάτας. (200 kcal). Η μαγειρίτσα είναι το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και τα φαγητά του Πάσχα. Η σούπα αυτή περιλαμβάνει εντόσθια και συκωταριά, κρεμμύδια, ρύζι, αυγά, άνηθο και ελαιόλαδο. (580 kcal), με μεγάλη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Ξεκινήστε την ημέρα με ½ ποτήρι γάλα (καφέ) και 1 μικρό κομμάτι τσουρέκι. Μια μέτρια φέτα έχει περίπου 170 θερμίδες και είναι μια καλή λύση για να μας δώσει την γλυκιά γεύση που επιθυμούμε. Στο μεσημεριανό τραπέζι προτιμήστε 1 μερίδα αρνί στην σούβλα (κατά προτίμηση από το μηρό που το κρέας είναι λιγότερο λιπαρό), και σαλάτα. Για να ελέγξετε τις ποσότητες, να γεμίσετε το πιάτο σας μόνο μία φορά. Αποφύγετε τσιμπολογήματα. Παρόμοιες διατροφικές επιλογές να ακολουθείστε και την Δευτέρα του Πάσχα.
Οβελίας: Τα 100 γραμμάρια άψητου κρέατος (αρνιού ή κατσικιού) δίνουν 370 θερμίδες, με μεγάλη ποσότητα λίπους. Επειδή, είναι νεαρά ζώα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πουρίνες, από τις οποίες παράγεται ουρικό οξύ.
Κόκκινα αυγά: Κάθε αυγό, μας δίνει περίπου 80 θερμίδες. Θα πρέπει να αποφεύγουμε την υπερβολική κατανάλωση και το συνδυασμό τους με άλλα εδέσματα όπως φλαούνα, σούβλα.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Καταναλώστε αρκετά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, λαδερά και ψάρια για να ισορροπήσετε την αυξημένη χοληστερόλη, το κορεσμένο λίπος και το αλάτι. Η εορταστική διάθεση, πολλές φορές μας οδηγεί και στην υπερβολή στην κατανάλωση του αλκοόλ. Ιδανική λύση είναι το κρασί (ένα ποτήρι κρασί – 80 θερμίδες). 1-2 ποτήρια την ημέρα, από άτομα χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας, δρα προστατευτικά προς την καρδιά μας και αποτελεί σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών.

ΓΛΥΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

Σοκολατένια αυγά: 1 μεσαίου μεγέθους αυγό, 100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος περιέχουν περίπου 500 θερμίδες, ενώ 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας αποδίδει 100 θερμίδες λιγότερες και μας προσφέρει σημαντικά οφέλη όπως αντιοξειδωτική δράση και μείωση της χοληστερόλης.
Πασχαλινά κουλούρια: Φτιάχνονται με βούτυρο, περιέχουν αρκετά κορεσμένα «κακά» λιπαρά. Γι’ αυτό, αν έχετε αυξημένη χοληστερόλη, θα πρέπει να τα καταναλώνετε με μέτρο. 60 γραμμάρια δίνουν περίπου 230 θερμίδες
Το πασχαλινό τσουρέκι: Είναι επίσης πηγή υδατανθράκων και λίπους. 1 φέτα δίνει 170 θερμίδες. – πολλές παραλλαγές που αυξάνουν τις θερμίδες και το λίπος του.

ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΛΑΟΥΝΕΣ

Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι μπόλικο ολόπαχο τυρί, χαλλούμι, αβγά, αλεύρι, σουσάμι και σταφίδες (προαιρετικά). Οι φλαούνες είναι ψηλές σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης, υδατανθράκων, με ικανοποιητικές ποσότητες ασβεστίου, βιταμινών. Όμως είναι πλούσιες σε κορεσμένο λίπος, χοληστερόλη, νάτριο και θερμίδες (450kcal).

www.mydietspot.com/τι-πρέπει-να-προσέξουμε-την-περίοδο-το/

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.