Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

2021 ευχές και άλλα

2021 ευχές και άλλα

Μπήκε λοιπόν! Το πολυαναμενόμενο, πολυπόθητο και πολλά υποσχόμενο νέο έτος είναι πλέον εδώ. Ήρθε με εορτασμούς. Λίγο διαφορετικούς και σε στενό οικογενειακό κύκλο μεν, αλλά το γιορτάσαμε. Εξάλλου έχουμε 365 να γιορτάσουμε!

Παρατράγουδα, παράπονα, παραπολιτικά, άφθονα όλα ετούτες τις ημέρες αλλά ποιος νοιάζεται. Ο καθένας μπορεί να πει και να κάνει ό,τι θέλει. Άλλη τη βρίσκουν με τη χαρά κι άλλοι με τη μιζέρια. Άλλοι “κράζουν κι άλλοι θαυμάζουν” ή και τα δυο, θυμάστε τη Jumbo διαφήμιση.

Να σταθούμε στις ευχές. Από νωρίς το πρωϊ της παραμονής έρεαν (ή έρρεαν, δε θα τα χαλάσουμε στην ορθογραφία σήμερα) άφθονες σαν τον οίνο που “ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου”. Από φίλους, γνωστούς και αγνώστους. Και το 1/3 να πιάσει, είμαστε καλά. Η βασική ήταν: “Χωρίς κορωνοϊό”. Ακόμη και τα τρίχρονα παιδάκια μπούχτισαν πια με τούτο τον ιό.

Αγαπημένοι μου, ο κορωνοϊός θα πάει κάποτε στο “πυρ το εξώτερον”. Εμείς αλλού πρέπει να εστιάσουμε τώρα. Στα ενδότερα. Καρδιά, ψυχή, νου. Κάτι πήγε να συνδράμει σε αυτό ο COVID-19, στην αρχή. Μια συνοχή, ανασυγκρότηση, αναθεώρηση και μερικά όμορφα, ανθρώπινα συναισθήματα.

Μια δόση αλληλουποστήριξης, ομοψυχίας, σύμπνοιας και μια δόση εσωτερικού επαναπροσδιορισμού, μαζί με αρκετό ποιοτικό χρόνο για εμάς και τους δικούς μας ανθρώπους, παρά λίγο να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε έναν καλύτερο εαυτό κι έναν καλύτερο κόσμο. Αλλά εκεί στο παρέ πέντε, κάτι συνέβη πάλι και με ένα …πφφφφφ, έγιναν όλα καπνός.

Ε και μετά ήρθε η ώρα να υποδεχτούμε το νέο έτος, ρίξαμε όλο το φταίξιμο στο 2020, λες κι εκείνο μας ήλεγχε ως μαριονέτες, κι αρχίσαμε τους αφορισμούς. Εν συνεχεία πιάσαμε τις ευχές και τις ικεσίες στο 2021. Πόσα να κάνει κι αυτό το καημένο σε ένα κόσμο με τόσες πληγές; Με τόσο πόνο, διαστροφή, εγκληματικότητα, κακία κλπ.

Μια λύση υπάρχει. Η αλλαγή και η βελτίωση έρχεται από μέσα. Στον καθένα μας ξεχωριστά. Κι αφού βελτιωθούμε έσωθεν, μπορούμε να χτίσουμε ένα τοίχος σε όλα τα άσχημα που χαλάνε την καθημερινότητα και τη ζαχαρένια μας.

Δεν ξέρω τι στόχους θέσατε για το 2021. Προσωπικά έχω βάλει στοίχημα να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Να κρατήσω 2021 ευχές και να βάλω τα δυνατά μου να γίνω 2021 φορές καλύτερη, έστω και μέσα σε ετούτη την κοινωνία. Ξεκινάμε δυναμικά λοιπόν. Κλείνουμε την πόρτα στα αρνητικά, πιάνουμε αγκαζέ τα θετικά και πάμε.

Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και δημιουργικότητα!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.