Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι από τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι από τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων και τα μικροκύματα μπορούν να καταστρέψουν πολλά θρεπτικά συστατικά ενός γεύματος και σε βάθος χρόνου να μας προκαλέσει ελλείψεις βασικών βιταμινών κάνοντάς μας ευάλωτους σε διάφορες ασθένειες.

Δείτε πως ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να επηρεάσει άμεσα ή έμμεσα την υγεία μας:

1. Τα μικροκύματα καταστρέφουν το μητρικό γάλα και τη βιταμίνη Β-12

Τα οφέλη της βιταμίνης Β-12 ακυρώνονται αμέσως μόλις θερμάνετε το φαγητό σας σε φούρνο μικροκυμάτων. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι υπήρχε απώλεια της συγκεκριμένης βιταμίνης σε ποσοστό 30-40%, όταν οι τροφές που την περιείχαν εκτέθηκαν στα μικροκύματα.

Επίσης, οι ισχυροί παράγοντες που περιέχονται στο μητρικό γάλα και οι οποίοι καταπολεμούν τα βακτήρια, καταστρέφονται από τα μικροκύματα, αυξάνοντας την παρουσία βλαβερών βακτηρίων στο γάλα αυτό. Η σχετική επιστημονική ανακάλυψη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics, στο πλαίσιο έρευνας για την ασφάλεια της κοινής πρακτικής της χρήσης του φούρνου μικροκυμάτων για να ζεστάνουν το κατεψυγμένο μητρικό γάλα (για ευκολία) σε μαιευτήρια.

2. Τα μικροκύματα “εξαφανίζουν” τα θρεπτικά συστατικά σε πολλές τροφές

Όταν ζεσταίνετε το φαγητό σας στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να εξαληφθούν βασικά θρεπτικά συστατικά. Αυτό συμβαίνει λόγω της διηλεκτρικής θέρμανσης των μικροκυμάτων. Τα μικροκύματα “αναπηδούν” στο εσωτερικό του φούρνου και απορροφώνται από το φαγητό. Τα μόρια του νερού περιστρέφονται γρήγορα μέσα στις τροφές σε υψηλές συχνότητες, που δημιουργούν μοριακή τριβή και έτσι ζεσταίνεται το φαγητό σας. Αυτό, όμως, κάνει τη μοριακή δομή του φαγητό να αλλάξει και κατά συνέπεια μειώνει την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

φούρνος μικροκυμάτων

3. Τα μικροκύματα ίσως δημιουργούν καρκινογόνες ουσίες στις τροφές

Όταν ζεσταίνετε τροφές που περιέχονται σε πλαστικό δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να δημιουργήσετε καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα. Μετά από σχετική ρωσική και γερμανική έρευνα, η ρωσική κυβέρνηση εξέδωσε σχετική προειδοποίηση που αφορούσε στους κινδύνους που μπορεί να έχουν οι φούρνοι μικροκυμάτων τόσο για το ανθρώπινο σώμα, όσο και για το περιβάλλον. Πολλές τροφές που εκτέθηκαν στα μικροκύματα βρέθηκαν να περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, όπως ΒΡΑ, πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ), βενζόλιο, τολουόλιο και ξυλόλιο. Τα πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση των εν λόγω γευμάτων στο φούρνο μικροκυμάτων έχει βρεθεί ότι απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες, μαζί με άλλες βλαβερές τοξίνες στο φαγητό σας. Όλες αυτές στη συνέχεια απορροφώνται από το σώμα σας.

4. Τα μικροκύματα αλλάζουν τη σύσταση του αίματός σας

Σε μια ελβετική κλινική μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σύσταση του αίματος άλλαζε σε άτομα που κατανάλωναν τακτικά γάλα και λαχανικά, τα οποία ζέσταιναν σε φούρνο μικροκυμάτων. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκρ ότι τα ερυθρά τους αιμοσφαίρια μειώθηκαν, ενώ τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων αυξήθηκαν μαζί με τα επίπεδα χοληστερόλης.

5. Τα μικροκύματα μπορούν να επηρεάσουν τον καρδιακό σας ρυθμό

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Δρ Magda Havas του πανεπιστημίου Trent, έδειξε ότι τα επίπεδα της ακτινοβολίας που εκπέμπονται από ένα φούρνο μικροκυμάτων επηρεάζουν τόσο το επίπεδο του καρδιακού ρυθμού όσο και την μεταβλητότητά του. Τα επίπεδα αυτά είναι εντός των προβλεπόμενων οδηγιών ασφάλειας, αλλά τείνουν να προκαλούν άμεσες αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό. Εάν αντιμετωπίζετε διαταραχές του καρδιακού ρυθμού ή οποιοδήποτε πόνο στο στήθοςκαι καταναλώνετε τακτικά τροφές που έχουν εκτεθεί σε μικροκύματα, ίσως θα ήταν καλύτερο για εσάς να διακόψετε τη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων, πάντα φυσικά σε συνεννόηση με το γιατρό σας καθώς μπορεί η αιτία να είναι άλλη και όχι τα μικροκύματα.

 

Προσοχή λοιπόν στη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων. Περιορίστε τη ή ακόμη καλύτερα διακόψτε τη εντελώς!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.