Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Όταν το πρόβλημα γίνεται …μπιζέλι

Όταν το πρόβλημα γίνεται …μπιζέλι

Γνωρίζετε το παραμύθι «η πριγκίπισσα και το μπιζέλι»; Λοιπόν, κατά βάθος, όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, έχουμε στις φλέβες μας κάτι πριγκιπικό. Γυναίκες και άντρες. Όχι;

Τώρα το μπιζέλι… Το μπιζέλι, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη συζήτησή μας, θα το ονομάσουμε πρόβλημα. Οποιοδήποτε, ακόμη και μικρό, πρόβλημα απασχολεί τον καθένα μας.

Ας κάνουμε, λοιπόν, ένα πείραμα. Θα χρειαστείς ένα μπιζέλι. Ή ένα βόλο ή μια χάντρα του ίδιου μεγέθους. Κάθισε στην αγαπημένη σου θέση. Στην καρέκλα, στην πολυθρόνα, στον καναπέ. Όπου νιώθεις άνετα. Όπως κάθεσαι συνήθως. Ωραία; Μια χαρά!

Τώρα σήκω, βάλε το μπιζέλι και κάθισε ξανά επάνω του. Χμ. Όχι και τόσο βολικό έτσι; Προσπάθησε λίγο. Στρίψε δεξιά ή αριστερά το σώμα σου, πάντα με το μπιζέλι εκεί. Ό,τι κι αν κάνεις, ενοχλεί. Όσο κι αν προσπαθήσεις να αποσπάσεις την προσοχή σου.

Περνάμε στο επόμενο στάδιο. Σήκω και βάλε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας ή μια χαρτοπετσέτα πάνω από το μπιζέλι. Σκοπός είναι ουσιαστικά να κρύψεις το μπιζέλι. Να μην το βλέπεις.Έπειτα κάθισε ξανά επάνω του. Και κλείσε τα μάτια. Το νιώθεις; Σταμάτησε να σε ενοχλεί;

Κατάλαβες τώρα τι συμβαίνει; Ακόμη κι ένα τόσο δα προβληματάκι μπορεί να σε ταλαιπωρεί. Και να το κρύψεις, πάλι δεν εξαφανίζεται. Εκεί θα είναι. Και θα κάνει την παρουσία του αισθητή. Οπότε τι χρειάζεται; Να το απομακρύνεις. Να το πετάξεις. Δηλαδή να το λύσεις. Αλλιώς θα σε ενοχλεί και θα σε παιδεύει.

Αγαπημένη πριγκίπισσα, αγαπημένε πρίγκιπα, αντιμετώπισε το κάθε πρόβλημα χωρίς φόβο, αλλά με σθένος και αποφασιστικότητα. Μην το κρύβεις. Αλλιώς, πάντα υπάρχει πιθανότητα το μικρό μπιζέλι να γίνει στην πορεία χοντρό μπιζέλι. Και τότε ποιος θα χορέψει τσιφτετέλι; Ουπς! Αυτό είναι τραγουδάκι για άλλη συζήτηση, που θα κάνουμε μια άλλη μέρα.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.