Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πεντανόστιμο χριστουγεννιάτικο δεντράκι

Πεντανόστιμο χριστουγεννιάτικο δεντράκι

Φαντάζομαι όλες και όλοι ετοιμαζόμαστε για τα ρεβεγιόν, προβληματιζόμαστε τι να μαγειρέψουμε για τους προσκεκλημένους μας και αναζητούμε εύκολες και πρωτότυπες συνταγές που θα εντυπωσιάσουν τόσο με την παρουσίαση όσο και με τη γεύση τους. Σας προτείνω, και φέτος, να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτό το πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δεντράκι το οποίο μπορείτε να προσφέρετε σαν ορεκτικό.

Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Όταν το έφτιαξα πέρυσι, εντυπωσίασε και έγινε ανάρπαστο. Γι΄αυτό και αποφάσισα να σας θυμίσω αυτή τη συνταγή. 

Θα χρειαστούμε:

  • Μια συσκευασία ζύμη πίτσας ( πχ pillsburry ) ή μια δόση σπιτικής ζύμης
  • Μια κούπα τριμμένο τυρί ( gouda ή regato )
  • Μισή κούπα τυρί κρέμα ( πχ philadelphia )
  • ¼ κούπας pesto
  • Δυο κουταλιές βούτυρο
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Κυβάκια  κόκκινης πιπεριάς
  • Μερικές φούντες δεντρολίβανου για το στολισμό

Εκτέλεση:

  • Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα (36).
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δυο τυριά με το pesto.
  • Στη συνέχεια γεμίζουμε  τα τετράγωνα ζύμης και τα πλάθουμε σε μπάλες.
  • Τις τοποθετούμε σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, σχηματίζοντας ένα δέντρο. (Εικ.4)
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας. Μεταφέρουμε το δέντρο σε πιατέλα ή σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. (Εικ.5)
  • Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και αλείφουμε το δεντράκι με πινέλο. (Εικ.6)
  • Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις κόκκινες πιπεριές. (Εικ.7)
  • Στολίζουμε γύρω γύρω με τις φουντίτσες δεντρολίβανου. (Εικ.8)

Έτοιμο! Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια κόκκινη σάλτσα-ντιπ ( μπορείτε να ζεστάνετε πχ μια συσκευασία ντοματοχυμό  (pumaro) προσθέτοντας έναν κύβο knorr, λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και όποιο άλλο υλικό επιθυμείτε, όπως κρεμμύδι και πιπεριά ψιλοκομμένα).

Καλή επιτυχία και να περάσετε όλοι υπέροχα!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.