Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Χορεύοντας το αγγλικό αλφάβητο με pointe shoes

Χορεύοντας το αγγλικό αλφάβητο με pointe shoes

Οι μπαλαρίνες του The Australian Ballet (Αυστραλιανού Μπαλέτου) “χορεύουν” το αγγλικό αλφάβητο χρησιμοποιώντας όρους του μπαλέτου, αλλά και της καθημερινότητάς τους, ιδίως όμως όρους που σχετίζονται με τα παπούτσια τους, τα pointe shoes. Με κομψότητα και χάρη, οι μπαλαρίνες της Αυστραλίας μας παρουσιάζουν το αγγλικό αλφάβητο, κάνοντας πουέντ.

Οι εικόνες που θα δείτε στο σχετικό βίντεο είναι εντυπωσιακές και αποδεικνύουν ότι ο χορός και το ειδικά το μπαλέτο χαρακτηρίζονται από αρμονία, χάρη, ρυθμό και είναι πραγματικά μια ξεχωριστή μορφή τέχνης.

“From ‘Arch’ to ‘Ouch Pouch’ and onward! Our ballet dancers demonstrate a pointe shoe-related point for every letter of the alphabet. ‘S’ has got to be our favourite!”

 

Το μπαλέτο διδάσκεται σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό είδος χορού και απαιτεί πολυετή εξάσκηση ώστε να φτάσει κανείς σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η πιο γνωστή και δημοφιλής μορφή του μπαλέτου είναι αυτή που αναπτύχθηκε την εποχή του Ρομαντισμού (το λεγόμενο Ballet blanc =λευκό μπαλέτο), όπου αναγνωρίζεται η κορυφαία του χορού, η λεγόμενη πρίμα μπαλαρίνα. Ως πρωταγωνίστρια, καλείται να εκτελέσει δύσκολες τεχνικές en pointe, πιρουέτες και λοιπές ακροβατικές κινήσεις δεξιοτεχνίας, ενώ έχει καθιερωθεί η ένδυσή της με τη λεγόμενη γαλλική τουτού (κοντό φόρεμα από λευκό τούλι που αφήνει εκτεθειμένους τους μηρούς και επιτρέπει έτσι την ελευθερία κινήσεων).

Η εξέλιξη του μπαλέτου περιλαμβάνει τα είδη του εξπρεσιονιστικού και νεοκλασικού μπαλέτου, αλλά και στοιχεία του σύγχρονου χορού.

Η λέξη balletto προέρχεται από την ιταλική γλώσσα και είναι υποκοριστικό της λέξης ballo (εξ ου και μπάλος στα ελληνικά), που σημαίνει χορός. Προέρχεται από τη λατινική λέξη ballo ή ballare, που σημαίνει χορεύω και αποτελεί παραφθορά του ελληνικού ρήματος βαλλίζω, που έχει ταυτόσημη σημασία.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.