Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Φράουλες: 8 λόγοι για να μπούν στο πιάτο μας

Φράουλες: 8 λόγοι για να μπούν στο πιάτο μας

Άνοιξη! Η εποχή που η φύση ζωντανεύει και δημιουργεί. Όμορφα χρώματα, λουλούδια και φρούτα.

Οι φράουλες, που είναι ένα από τα καλύτερα εποχιακά φρούτα, έχουν πανέμορφο χρώμα και πολύ καλή γεύση. Εκτός αυτού όμως, έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία και πολλά οφέλη. Περιέχουν πλήθος βιταμινών, όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, A, K και η βιταμίνη E και μπορούμε να τις απολαύσουμε με πολλούς τρόπους.

Δείτε πόσα μας προσφέρουν:

1. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Η υψηλή περιεκτικότητα, της φράουλας, σε βιταμίνη C, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό μας από τις διάφορες λοιμώξεις. Μία κούπα φράουλες, περιέχει το 100% της ημερήσιας προτεινόμενης δόσης της βιταμίνης C!

2. Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και βοηθούν στον έλεγχο του διαβήτη

Εάν έχετε εντερικά προβλήματα, τότε οι φυτικές ίνες της φράουλας, θα σας βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσετε, ενώ θα συμβάλλουν και στη διατήρηση των καλών επιπέδων ζαχάρου στο αίμα σας. Οι διαβητικοί άλλωστε, έχουν το ελεύθερο να τρώνε φράουλες, δεδομένου του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη τους.

3. Εξασφαλίζουν υγιές δέρμα

Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C, που βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικές ποσότητες στη φράουλα, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και διατηρούν το δέρμα καθαρό και χωρίς ρυτίδες. Οι φράουλες μειώνουν τη λιπαρότητα του δέρματος και είναι επίσης φυσική πηγή σαλικυλικού οξέος, το οποίο είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ακμής.

4. Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία της φράουλας, εκτός από όλα τα παραπάνω, έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, ενώ και η ίδια η βιταμίνη C, δίνει την ώθηση που χρειάζεται το ανοσοποιητικό μας για να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα.

Φράουλες με Πραλίνα “χωριό”

5. Βελτιώνουν την υγεία των οστών μας

Ένας ακόμα από τους σημαντικότερους λόγους να τρώμε φράουλες είναι το πόσο καλό κάνουν στα οστά μας. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγγάνιο και μεταλλικά στοιχεία προάγει τη σωστή ανάπτυξη των οστών και τη διατήρηση της δύναμης και υγείας τους. Γι΄αυτό το λόγο είναι πολύ καλό να τις κάνετε κύριο κομμάτι της διατροφής των παιδιών, που βρίσκονται στην ανάπτυξη.

6. Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Μια κούπα φράουλες περιέχει μόνο 53 θερμίδες και αυτό τις κάνει ιδανικές για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν, μας δίνουν ένα αίσθημα πληρότητας και κορεσμού για περισσότερη ώρα. Επιπλέον, η βιταμίνη C, επιταχύνει το μεταβολισμό μας και βοηθάει έτσι το σώμα να κάψει ακόμα περισσότερες θερμίδες.

7. Μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης καρδιαγγεικών παθήσεων
Οι φράουλες περιέχουν αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που εμποδίζουν την αύξηση της LDL (κακής) χοληστερόλης, η οποία με τη σειρά της προκαλεί αρτηριοσκλήρυνση, οδηγώντας σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

8. Ενισχύουν τη μνήμη

Ένα φυσικό φλαβονοειδές που περιέχεται στις φράουλες, με την ονομασία φισετίνη, ενεργοποιεί αντίστοιχα μονοπάτια του εγκεφάλου, ενισχύοντας την απόδοση της μνήμης μας. Μια σχετική έρευνα δείχνει πως η κατανάλωση 2 μερίδων φράουλας τη μέρα, καθυστερεί την απώλεια μνήμης που επέρχεται με το πέρασμα του χρόνου στις γυναίκες.

Νομίζω μας έπεισα όλους! Μένει να βρούμε ωραίες συνταγές ή απλά να κόψουμε μερικές φράουλες και να τις απολαύσουμε!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.