Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΤΡΕΙΣ ΕΦΗΒΕΣ! ΕΛΠΙΔΑ – ΝΙΚΗ – ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΤΡΕΙΣ ΕΦΗΒΕΣ! ΕΛΠΙΔΑ – ΝΙΚΗ – ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Τρεις έφηβες. Τρία διαφορετικά κορίτσια απαντούν τις ίδιες ερωτήσεις. Πόσο διαφορετικές μπορεί να είναι; Πόσο μπορεί να διαφέρουν οι σκέψεις και οι απόψεις τους; Μας απαντούν με το χέρι στην καρδιά και τον αυθορμητισμό της… ηλικίας τους!

ΕΛΠΙΔΑ

1.Πως θα παρουσίαζες τον εαυτό σου με λίγα λόγια;

Θα μπορούσα να πω ότι είμαι λίγο εγωίστρια και λίγο επιπόλαιη. Επίσης, είμαι πολύ ευαίσθητη και συγκινούμαι πολύ εύκολα. Κάποιες φορές είμαι πολύ σκληρή με κάποιους ανθρώπους και πολύ απότομη. Ακόμα, είμαι πολύ τακτική καθώς δεν μου αρέσει η ακαταστασία ειδικά στους προσωπικούς μου χώρους. Όσον αφορά την εξωτερική μου εμφάνιση είμαι πολύ ψηλή θα έλεγα για την ηλικία μου και μελαχρινή (μαλλιά, μάτια).

2.Πες μου ένα αρνητικό και ένα θετικό χαρακτηριστικό σου.

Ένα αρνητικό για μένα είναι ότι είμαι λιγουλάκι τσιγκούνα κάποιες φορές. Ένα θετικό για εμένα είναι ότι είμαι αστεία καθώς με το χιούμορ μου είμαι αυτή που στην παρέα δίνει τη χαρά σε όλες τις άσχημες καταστάσεις.

3.Ποιο είναι το αγαπημένο σου χόμπι ;

Το αγαπημένο μου χόμπι είναι το Πιάνο το οποίο κάνω εδώ και 8 χρόνια.

4.Ποιο πιστεύεις ότι είναι το ταλέντο σου;

Πιστεύω πως είναι το πιάνο.

5.Πες μου τρία πράγματα χωρίς τα οποία δεν θα μπορούσες να ζήσεις.

α)την οικογένεια μου

β)τους φίλους μου

γ)το κινητό μου

6.Ποιο είναι το πρώτο συναίσθημα που σου προκαλεί η λέξη… σχολείο;

ΒΑΡΕΜΑΡΑ.

7.Οικογένεια. Τι σημαίνει για σένα;

Η οικογένεια για μένα είναι το παν. Είναι πιστεύω το πιο σημαντικό και πολύτιμο πράγμα που μπορεί να έχει κανείς στη ζωή. Χωρίς αυτή νομίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου είναι κενό αφού η οικογένεια μου είναι που καθημερινά με στηρίζει, με αγαπάει και με φροντίζει. Για μένα η λέξη οικογένεια δεν έχει μόνο μια έννοια, αντιθέτως έχει πολλές. Οικογένεια σημαίνει φροντίδα, εμπιστοσύνη, αλληλοβοήθεια, επικοινωνία μα πάνω από όλα αληθινή αγάπη.

8.Τι πιστεύεις ότι άλλαξε η εφηβεία σε σένα;

Πιστεύω πως η εφηβεία άλλαξε πολύ την συμπεριφορά μου καθώς πλέον δεν σκέφτομαι σαν ένα μικρό κοριτσάκι.

9.Πως αντιλαμβάνεσαι τη φιλιά; Ποιο το κύριο χαρακτηριστικό ενός καλού φίλου;

Η φιλία είναι για μένα το δεύτερο πιο σημαντικό, μοναδικό και πολύτιμο πράγμα στη ζωή μετά την οικογένεια. Προσωπικά πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε φίλους διότι με αυτούς μπορούμε να μοιραζόμαστε τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας και να δημιουργούμε αξέχαστες αναμνήσεις. Το κυριότερο χαρακτηριστικό ενός φίλου νομίζω είναι να ταιριάζουν οι χαρακτήρες μας και να είναι απλά αληθινός και ειλικρινής μαζί μου.

10.Πιστεύεις ότι στην ηλικία σου υπάρχει αληθινή αγάπη;

Όχι πιστεύω πως δεν υπάρχει αληθινή αγάπη στην ηλικία μου αφού κάποιος άνθρωπος που είναι 13 δεν είναι ακόμα τόσο ώριμος έτσι ώστε πρώτα να κατανοήσει τη σημασία της αληθινής αγάπης, ποσό μάλλον να την νιώσει.

11.Τι αγαπάς περισσότερο ;

Την οικογένεια μου.

12.Αν σου δινόταν η ευκαιρία να πραγματοποιήσεις μια επιθυμία σου σήμερα ποια θα ήταν;

Θα ήταν να γνωρίσω τον αγαπημένο μου τραγουδιστή, τον Shawn Mendes.

13.Τι θα ήθελες να αλλάξεις στη ζωή σου;

Θα ήθελα να έχω έναν μεγαλύτερο αδελφό.

14.Ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο;

Το πιο τρελό μου όνειρο είναι να τα φτιάξω με τον Shawn Mendes.

 

 

ΝΙΚΗ

  1. Πώς θα παρουσίαζες τον εαυτό σου με λίγα λόγια;

Λοιπόν… είμαι ευαίσθητη, ίσως και υπερευαίσθητη καμιά φορά, και λίγο κλαψιάρα (έως και γκρινιάρα). Είμαι επίσης τρελή, από όλες τις απόψεις..! Kάποιος θα μπορούσε να πει ότι είμαι συμπονετική και μου αρέσει να βοηθάω τους φίλους μου όποτε το χρειαστούν, και να είμαι πάντα εκεί γι’ αυτούς όποτε με χρειάζονται, αν και καταλήγω να παραμιλάω για τα δικά μου. Κάτι τελευταίο, και λίγο παράξενο, είναι πως με κάποια πράγματα μπορώ να είμαι πολύ ακατάστατη (π.χ. με το δωμάτιο μου καμιά φορά) αλλά με άλλα πράγματα είμαι πολύ ψυχαναγκαστική και δε μπορώ να τα βλέπω να μην είναι ομοιόμορφα.

  1. Πες μου ένα αρνητικό και ένα θετικό χαρακτηριστικό σου.

Πιστεύω πως είμαι κοινωνικό άτομο και μπορώ να είμαι μια πιστή και βοηθητική φίλη, αν και μπορώ να γίνω αρκετά γκρινιάρα και ιδιότροπη, ε και λιγουλάκι ζηλιάρα. Επίσης, όπως κάθε συνηθισμένη έφηβη είμαι και λίγο κυκλοθυμική αλλά θα μιλήσουμε γι’ αυτό αργότερα…

  1. Ποιο είναι το αγαπημένο σου χόμπι;

Το μπαλέτο φυσικά, και γενικά ο χορός αλλά και το makeup με το οποίο άρχισα να ασχολούμαι πέρσι το καλοκαίρι λόγω βαρεμάρας, και μου τράβηξε το ενδιαφέρον.

  1. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το ταλέντο σου;

Δε ξέρω αν έχω κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά αν πρέπει να πω ένα, νομίζω η ζωγραφική.

  1. Πες μου τρία πράγματα χωρίς τα οποία δε θα μπορούσες να ζήσεις.
  • Το κινητό μου.
  • Την αγάπη, όχι απαραίτητα από ερωτική άποψη, αλλά και από τους φίλους και την οικογένεια μου.
  • Τη μουσική.
  1. Ποιο είναι το πρώτο συναίσθημα που σου προκαλεί η λέξη… σχολείο;

ΒΑΡΕΜΑΡΑ… τόνοι περιττών γνώσεων σε ένα όχι και τόσο ευχάριστο περιβάλλον με τόσους ανθρώπους που δε μας ρώτησε και κανείς αν θέλουμε να είμαστε μαζί τους, πώς να μη βαριόμαστε;

  1. Οικογένεια. Τι σημαίνει για εσένα;

Η οικογένεια για εμένα είναι ένας ιερός θεσμός, αφού η οικογένεια μας είναι αυτή που μας προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε για μια καλύτερη ζωή. Οι γονείς μας (ή όποιος μας μεγαλώνει) είναι αυτοί που μας μεταδίδουν τις γνώσεις τους και μας μαθαίνουν περισσότερα για τη ζωή και μέσω όλων των συμπεριφορών τους, προς εμάς, μεταξύ τους ή προς τους συνανθρώπους μας, μας βοηθούν άμεσα ή έμμεσα να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα μας. Μπορεί πολλές οικογένειες να περνούν κρίση ή να υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας να καταστραφούν. Στην τελική αν δεν ήταν αυτοί, δε θα ήμασταν εδώ τώρα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, όπως και το ότι μας αγαπούν περισσότερο από οποιονδήποτε, κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν όλα όσα χρειαζόμαστε και είναι (σχεδόν) πάντα εδώ για εμάς, ακόμα κι αν εμείς εμπιστευόμαστε παραπάνω τους φίλους μας μια και είναι συνομήλικοι μας.

  1. Τι πιστεύεις ότι άλλαξε η εφηβεία σε εσένα;

Εμφανισιακά τίποτα σχεδόν, έμεινα ίδια (χαχα). Εσωτερικά όμως πιστεύω πως ωρίμασα αφού γνώρισα και έζησα αρκετά καινούρια σε εμένα πράγματα τα οποία άλλαξαν λίγο είτε εμένα είτε τον τρόπο που βλέπω κάποια πράγματα. Επίσης, η κυκλοθυμία είναι κάτι αρκετά συχνό για μένα. Και όχι δεν έχει ακριβώς σχέση με θυμό, ούτε σημαίνει να νευριάζεις εύκολα. Πρόκειται για την εναλλαγή στη διάθεση ενός ατόμου από τη μια στιγμή στην άλλη και συνήθως δεν προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες αλλά από εμάς τους ίδιους, χωρίς να το θέλουμε. Έτσι λοιπόν αν δείτε εμένα ή κάποιον άλλο έφηβο να γελάει και ξαφνικά να είναι έτοιμος/η να αρχίσει να κλαίει και αμέσως μετά να είναι γεμάτος/η νεύρα θα ξέρετε από τι είναι, δεν σημαίνει πάντα ότι κάτι έγινε.

  1. Πως αντιλαμβάνεσαι τη φιλία; Ποιο το κύριο χαρακτηριστικό ενός καλού φίλου.

Η φιλία για μένα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας και όποιος έχει έστω έναν πραγματικό φίλο δίπλα του, κατ’ εμένα είναι τυχερός. Όλοι χρειαζόμαστε κάποιον στο πλάι μας όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Έναν άνθρωπο που να είναι εδώ για να περάσουμε καλά και να αποκτήσουμε αξέχαστες αναμνήσεις και για να μας κάνει να νιώσουμε καλά εκείνες τις ώρες που νομίζουμε πως όλα γύρω μας καταρρέουν. Πολύ σημαντικό για έναν φίλο πιστεύω πως είναι το να χαίρεται με τη χαρά μας, όχι να ζηλεύει, όπως και το να είναι πιστός και αληθινός προς εμάς. Άτομα τα οποία λένε πράγματα για εσένα πίσω από την πλάτη σου, σου κρύβουν πράγματα και γενικά δεν πληρούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, δεν είναι ανάγκη να είναι δίπλα σου για κανένα λόγο…

  1. Πιστεύεις πως στην ηλικία σου υπάρχει αγάπη;

Φυσικά. Γι’ αυτό που ξέρουμε εμείς πως είναι αγάπη, ναι. Γενικά πιστεύω πως στην αγάπη δεν υπάρχουν αριθμοί όπως βάρος, ύψος, απόσταση και ηλικία. Έτσι κατ’ εμένα ένας έφηβος μπορεί να νιώσει την αγάπη όπως κάποιος άλλος μεγαλύτερος ίσως να μην τη ζήσει ποτέ. Όλα είναι θέμα ωριμότητας…

  1. Τι αγαπάς περισσότερο;

Τον σκύλο μου.

  1. Αν σου δινόταν η ευκαιρία να πραγματοποιήσεις μια επιθυμία σου σήμερα, ποια θα ήταν αυτή;

Για εσάς μπορεί να μην είναι και κάτι σπουδαίο και ίσως να το θεωρείτε χαζό, αλλά θα ήθελα να γνωρίσω τον αγαπημένο μου τραγουδιστή, τον Shawn Mendes, να περάσω χρόνο μαζί του και κάτι λίγο τρελό, να γίνουμε φίλοι.

  1. Τι θα ήθελες να αλλάξεις στη ζωή σου;

Αρκετά πράγματα αλλά για να μη μπαίνω σε λεπτομέρειες, θα ήθελα απλά να έχει λίγο παραπάνω ενδιαφέρον. Πιο πολλές περιπέτειες, και γενικά να κάνω πιο πολλά πράγματα που θα ήθελα, όχι μόνο αυτά που πρέπει.

  1. Ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο;

Θα ήθελα να γίνω διάσημη… δε ξέρω για ποιο πράγμα αλλά για κάτι από αυτά που μου αρέσουν. Π.χ. χορό, ζωγραφική, φωτογραφία ή και κάτι πιο «τρελό» όπως να παίξω σε κάποια σειρά/ταινία ή να λάβω μέρος σε κάποιο μεγάλο διαγωνισμό και να κερδίσω… ακούγονται δύσκολα, αλλά ποτέ μη λες ποτέ!

 

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

  1. Πως θα παρουσίαζες τον εαυτό σου με λίγα λόγια;

Θα με χαρακτήριζα κυρίως ανυπόμονη και πολλές φορές υπερβολική αλλά και πολύ καλή φίλη, ευγενική και κοινωνική με τους περισσότερους ανθρώπους. Οι φίλοι μου με εμπιστεύονται και πολλές φορές τους φτιάχνω τη διάθεση με την τρέλα μου.

  1. Πες μου ένα αρνητικό και ένα θετικό χαρακτηριστικό σου.

Ένα αρνητικό χαρακτηριστικό μου είναι ότι είμαι οξύθυμη αλλά δεν ξέρω γιατί. Ένα θετικό χαρακτηριστικό μου είναι ότι έχω χιούμορ και γελάω ακόμη κι εγώ με τα αστεία μου.

  1. Ποιο είναι το αγαπημένο σου χόμπι;

Το αγαπημένο μου χόμπι είναι η ζωγραφική και μου αρέσει πάρα πολύ, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ζωγραφίζω εδώ και 8 χρόνια.

  1. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το ταλέντο σου;

Πιστεύω πως το ταλέντο μου είναι η ζωγραφική γιατί είμαι πολύ καλή και η καθηγήτριά μου με επιβραβεύει σε κάθε μάθημά μας.

  1. Πες μου τρία πράγματα χωρίς τα οποία δε θα μπορούσες να ζήσεις.

Τα τρία πράγματα χωρίς τα οποία δε θα μπορούσα να ζήσω είναι οι φίλοι μου, η οικογένειά μου και οι αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία.

  1. Ποιο είναι το πρώτο συναίσθημα που σου προκαλεί η λέξη… σχολείο;

Σχολείο… μια λέξη χίλια συναισθήματα. Όμως το κυριότερο για μένα είναι η βαρεμάρα. Βαριέμαι να σηκώνομαι πρωί πρωί για να ντυθώ, να πάω στο σχολείο, να δω τους ίδιους καθηγητές και να μάθω κάτι που σε δύο μέρες θα το έχω ξεχάσει.

  1. Οικογένεια. Τι σημαίνει για εσένα;

Η οικογένεια για μένα, ναι μεν είναι σημαντική, αλλά εμπιστεύομαι περισσότερο τους φίλους μου γιατί είναι και αυτοί στην ίδια ηλικία. Ενώ οι γονείς, αλλά όχι τα αδέρφια, δε σε καταλαβαίνουν πάντα. Είναι υπερπροστατευτικοί και μερικές φορές «κολλημένοι στη δική τους εποχή».

  1. Τι πιστεύεις ότι άλλαξε η εφηβεία σε εσένα;

Η εφηβεία σε εμένα άλλαξε τα πάντα. Το πως σκέφτομαι, πως αντιμετωπίζω τις καταστάσεις, πως αντιλαμβάνομαι τον κόσμο γύρω μου και πως μπορώ να αποδεχτώ το διαφορετικό.

  1. Πως αντιλαμβάνεσαι τη φιλία; Ποιο το κύριο χαρακτηριστικό ενός καλού φίλου;

Η φιλία σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σημαντική. Το κύριο χαρακτηριστικό ενός καλού φίλου είναι η εμπιστοσύνη γιατί κάποια πράγματα πρέπει να μένουν μεταξύ των φίλων και να μη διαρρέουν σε όλο το σχολείο.

  1. Πιστεύεις ότι στην ηλικία σου υπάρχει αληθινή αγάπη;

Στο σχολείο βλέπω πολλά ζευγάρια αλλά λίγα από αυτά «κρατάνε». Αληθινή αγάπη υπάρχει σε μερικές περιπτώσεις γιατί τα περισσότερα παιδιά δεν ξέρουν τι είναι η αγάπη και ούτε εγώ ξέρω ακόμη.

  1. Τι αγαπάς περισσότερο;

Νομίζω ότι σε αυτή την περίοδο της ζωής μου αγαπώ περισσότερο τις αδερφές μου και τους φίλους μου. Όλοι περνάμε τα χρόνια της εφηβείας και καταλαβαινόμαστε πολύ καλύτερα από κάθε άλλον.

  1. Αν σου δινόταν η ευκαιρία να πραγματοποιήσεις μια επιθυμία σου σήμερα ποια θα ήταν αυτή;

Σήμερα, αυτό που θα ήθελα να αλλάξω είναι η ώρα που ξεκινάει το σχολείο και κάποια από τα μαθήματα του σχολείου γιατί αυτά μου προκαλούν άγχος όλο το χρόνο.

  1. Τι θα ήθελες να αλλάξεις στη ζωή σου;

Στη ζωή μου δε θα ήθελα να αλλάξω τίποτα. Είμαι της άποψης ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο σε εσένα και γι΄αυτό δεν πρέπει να αποζητάς κάτι που έχουν οι άλλοι και όχι εσύ.

  1. Ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο;

Το πιο τρελό μου όνειρο είναι να γυρίσω όλο τον κόσμο ή τουλάχιστον τις μεγαλύτερες και ομορφότερες χώρες.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.