Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Το τανγκό των Χριστουγέννων

Το τανγκό των Χριστουγέννων

Τρεις ημέρες πριν από τα διαφορετικά ετούτα Χριστούγεννα, ετοιμαζόμαστε και να αλλάξουμε για λίγο ή και για πάντα ψυχολογία. Να αφήσουμε την καρδιά και το νου μας να ταξιδέψει, να γιορτάσει και να νιώσει τη μαγεία, όση απέμεινε κι όση κρύφτηκε πίσω από αυτή την πανδημία, τα κρούσματα, τους θανάτους και τις άσχημες ειδήσεις.

Για τις ημέρες τις χαλάρωσης και της ξεκούρασης, υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία να μας κρατήσουν συντροφιά κι άλλες τόσες ταινίες. Σας προτείνω σήμερα Το τανγκό των Χριστουγέννων. Διαβάστε το ή δείτε τοΕίναι πραγματικά υπέροχο/

Ένα τανγκό για τα Χριστούγεννα γίνεται αφορμή να ανατραπεί ο «αμφίσημος» –έτσι κι αλλιώς– αισθηματικός κόσμος του Στρατοπέδου Βάτη στον Έβρο. Ένα τανγκό που ξεδιπλώνει ρυθμικά σχέσεις και απελπισίες μέσα από ξεκαρδιστικά δραματικές συγκυρίες. Καταγραφέας όλων αυτών ο Λάζαρος Λαζάρου, που γίνεται μάρτυρας ερώτων, θανάτων και εορταστικών πανικών. Έτσι, τα Χριστούγεννα του 1970 θα καταχωρηθούν στη μνήμη του σαν σκοτεινός αισθησιακός εφιάλτης, που θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή με ένα αθεράπευτα ρυθμικό τανγκό.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη, Το τανγκό των Χριστουγέννων, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη τα Χριστούγεννα του 2011 για να μας μαγέψει. Ο Νίκος Κουτελιδάκης σκηνοθέτησε τον ερωτικό αυτό χορό, με τους βασικούς ρόλους να κρατάνε οι: Γιάννης Μπέζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου.

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας:

Ακούστε το υπέροχο τραγούδι “Μια στιγμή για πάντα” από το Γιώργο Νταλάρα σε μουσική του Γιάννου Αιόλου και στίχους της Ελένης Ζιώγα.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.