Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Το “Δώρο των Χριστουγέννων”

Το “Δώρο των Χριστουγέννων”

Αν μου πείτε ότι αυτές τις ημέρες δεν μπαίνετε στο πειρασμό να ακολουθήσετε την πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του πλανήτη, να ανταλλάξετε δώρα με τους αγαπημένους σας και να θέσετε στόχους για τη νέα χρονιά, δε θα σας πολυπιστέψω.

Βέβαια από την άλλη πλευρά, θέλω να παραδεχτώ ότι δεν περιμένω κανένα δώρο ή μάλλον προτιμώ να μην πάρω κανένα δώρο! Ο λόγος; Ίσως να σας φανεί περίεργος, ίσως και άσχημος. Έχω ζήσει αρκετά Χριστούγεννα και αρκετές Πρωτοχρονιές στα νοσοκομεία, έχω βιώσει αρκετές στιγμές πόνου, θλίψης, απόγνωσης και απώλειας.

Ενώ άλλοι ξετυλίγουν πολύχρωμα πακέτα με κορδέλλες, άνθρωποι υποφέρουν, αγωνίζονται να ζήσουν ή να κρατήσουν κάποιον στη ζωή. Άνθρωποι χάνονται από ένα βαρύ χτύπημα της μοίρας κι άλλοι “συνθλίβονται” από ένα μήνυμα, ένα τηλεφώνημα, μια συμπεριφορά. Άλλα περιμένουν, άλλα ονειρεύονται κι άλλα τους έρχονται. Τα πελάγη ευτυχίας γίνονται εν ριπή οφθαλμού πελάγη απελπισίας.

Ναι, ναι. Θα μου πείτε είναι πολλή περισσότερη η χαρά στον κόσμο. Ας μην εστιάζουμε στη λύπη. Ας είμαστε αισιόδοξοι. Εντάξει ας είμαστε ό,τι μπορεί ο καθένας. Ό,τι νιώθει. Αυτή η μόδα του λέμε ότι είμαστε καλά για να το πιστέψουμε και να είμαστε εν τέλει μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους ή ακόμη χειρότερα να είναι πολύ στρεσογόνος και καταπιεστική. Όλα τα συναισθηματικά status είναι ανθρώπινα και όλοι έχουμε δικαίωμα να τα βιώνουμε για όσο θέλουμε.

Ας επιστρέψουμε τώρα στην Παραμονή Χριστουγέννων. Στο Χριστουγεννιάτικο δώρο. Αν δεν πάρεις κανένα απολύτως δώρο, μη στεναχωρηθείς καθόλου. Δες το κάπως σαν…no news, good news. Πάλι αν δεν μπορείς για οποιοδήποτε λόγο να χαρίσεις δώρο, κάνεις λάθος.

Δε χρειάζεται χρήματα, χρόνος και ιδιαίτερη σκέψη για να μοιράσεις αγάπη. Φτάνει να τη νιώθεις. Αν πάλι σου…τέλειωσε, τουλάχιστον μη χαρίσεις απογοήτευση, λύπη και πόνο. Έστω για αυτές τις ημέρες.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.