Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Τι μπορείς να κάνεις για την ενοχλητική ξηροδερμία προσώπου;

Τι μπορείς να κάνεις για την ενοχλητική ξηροδερμία προσώπου;

Το άψογο, λαμπερό και υγιές δέρμα του προσώπου μας, μας δίνει αυτοπεποίθηση και μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφοι. Η ξηροδερμία είναι ένα συχνό πρόβλημα που μπορεί να έχει διάφορα αίτια και να μας ταλαιπωρεί αρκετά. Σίγουρα ο χειμώνας με το κρύο ευνοεί την εμφάνισή της. Το καλοκαίρι πάλι με τις υψηλές θερμοκρασίες, τον ήλιο, την θάλασσα, την χρήση κλιματιστικών μπορεί να παρατηρηθεί ξηρότητα του δέρματος τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Η ανεπαρκής ενυδάτωση, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η λανθασμένη περιποίηση του προσώπου είναι παράγοντες που οδηγούν στην αφυδάτωση και αλλοίωση της ποιότητας του δέρματος με αποτέλεσμα την ξηρότητα. Γνωρίζοντας τα αίτια, μπορούμε να φανταστούμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να διατηρήσουμε ή να επαναφέρουμε την υγεία του δέρματός μας.

Το κυριότερο είναι να μην χρησιμοποιούμε για παράδειγμα σαπούνι σώματος για να καθαρίσουμε το πρόσωπο. Επειδή τα σαπούνια για το σώμα είναι πολύ σκληρά για την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου. Ιδανικά επιλέγουμε ένα ήπιο καθαριστικό, ειδικό για το πρόσωπο, χωρίς άρωμα και οινόπνευμα, κατάλληλο για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε και μια μάσκας ενυδάτωσης δυο φορές την εβδομάδα.

Πολύ σημαντική είναι η επιλογή ενυδατικής κρέμας προσώπου που θα εφαρμόζεται πρωί και βράδυ. Θα πρέπει να αποφεύγονται οι ενυδατικές κρέμες με άρωμα ή λανολίνη που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Δε θα πρέπει να παραλείπουμε και την αντιηλιακή κρέμα κατά την έκθεσή μας στον ήλιο, ώστε να αποφεύγουμε την αφυδάτωση της επιδερμίδας μας.

Είναι γνωστό ότι όταν πλένουμε το πρόσωπο μας πρέπει να χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό και να αποφεύγουμε το καυτό ή το κρύο, που έχουν την τάση να αφυδατώνουν την επιδερμίδα προκαλώντας ξηρότητα. Το ζεστό νερό επίσης χαλαρώνει το δέρμα μας.

Τις ημέρες που κάνει πολύ κρύο είναι πολύ σημαντικό να καλύπτουμε το πρόσωπο μας πολύ καλά και να βάζουμε lip balm για να προστατεύουμε τα χείλη μας. Επίσης η σωστή κάλυψη της επιδερμίδας στο κρύο, μπορεί να την προστατεύσει από την ξηρότητα και το σκάσιμο.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ βασική γενικά για την υγεία μας αλλά και ειδικά για την όψη του δέρματός μας. Το ιδανικό είναι να πίνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό καθημερινά. Παράλληλα, κάνοντας μια υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και ωφέλιμα λιπαρά οξέα, προσλαμβάνουμε ότι ακριβώς χρειάζεται για μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Εάν εφαρμόσουμε όλα τα παραπάνω και η ξηροδερμία επιμένει ή επιδεινώνεται, τότε είναι ορθό επισκεφθούμε έναν δερματολόγο για να μας συστήσει μια εξιδεικευμένη, κατάλληλη θεραπεία ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημά μας.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.