Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Εκτός από την απώλεια βάρους, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι καλό να γυμναζόμαστε συστηματικά. Εδώ θα αναφέρουμε μερικούς από αυτούς με σκοπό να πεισθούν και οι πιο δύσπιστοι! Δείτε λοιπόν λίγα από τα οφέλη της γυμναστικής!

 

  1. Ενισχύει τη μνήμη και τη δημιουργικότητα: Ο εγκέφαλος οξυγονώνεται καλύτερα! Υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι η άσκηση ενισχύει τη μνήμη, αυξάνει τις μαθησιακές ικανότητές μας και τη δημιουργικότητά μας.
  2. Βελτιώνει τη στάση του σώματός μας: Γυμνάζοντας τις μυϊκές ομάδες που ευθύνονται για τη στάση μας τόσο σε όρθια όσο και σε καθιστή θέση καταφέρνουμε να αποκτήσουμε σωστή στάση.
  3. Αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας: Όσο βελτιώνεται η εμφάνισή μας και νιώθουμε ότι γινόμαστε καλύτεροι, τόσο αυξάνεται η αυτοπεποίθησή μας.
  4. Μειώνει το στρες και βελτιώνει τη διάθεσή μας: Η άσκηση βοηθάει το μυαλό μας να ξεχνά όλα αυτά που του προκαλούν στρες. Βοηθούν όμως και οι ενδορφίνες που παράγονται στην υπόφυση και στον υποθάλαμο του εγκεφάλου. Εκείνες ευθύνονται για την αίσθηση αναζωογόνησης που νιώθουμε μετά τη γυμναστική! Με τη γυμναστική παράγονται πολλές ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα!
  5. Βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα: Μελέτες απέδειξαν ότι ακόμη και άνθρωποι που έπασχαν από αυπνία έλυσαν το πρόβλημά τους εντάσσοντας την άσκηση στο καθημερινό τους πρόγραμμα. (Προτιμήστε όμως να γυμναστείτε εώς το απόγευμα…)
  6. Αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειάς μας: Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά η συστηματική άσκηση μας κάνει να νιώθουμε περισσότερη ενεργητικότητα.
  7. Προστατεύει από διάφορες παθήσεις: Εκτός από τη μείωση εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, υπεριλιπιδαιμίας, διαβήτη, υπέρτασης, η γυμναστική ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε λιγότερο. Σύμφωνα επίσης με έρευνες, οι σωματικά δραστήριοι άνθρωποι έχουν 50% λιγότερη πιθανότητα να προσβληθούν από καρκίνο του παχέος εντέρου. Και οι γυναίκες που αθλούνται συστηματικά έχουν 23% λιγότερο κίνδυνο να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού.
  8. Αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσής μας: Είναι βέβαιο ότι η καθιστική ζωή συνδέεται με μεγαλύτερη νοσηρότητα. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής με τακτική άσκηση μας κάνει μακροβιότερους.
  9. Διατηρεί την οστική μας πυκνότητα: Με την πάροδο των ετών, ιδίως εμείς οι γυναίκες χάνουμε σταδιακά την οστική μας πυκνότητα. Αυτό μπορεί να μειωθεί με την συχνή άσκηση.
  10. Βελτιώνει το μεταβολισμό μας: Με τη γυμναστική αυξάνεται η καύση θερμίδων και λίπους, οπότε μειώνεται το ποσοστό λίπους του σώματός μας και αυξάνεται ο μυϊκός ιστός, μειώνονται τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και αυξάνεται η «καλή» χοληστερόλη (HDL).

Η λίστα είναι βεβαίως μεγαλύτερη αλλά αυτά είναι τα σημαντικότερα οφέλη που αποκομίζουμε από τη συστηματική εκγύμναση. Πόσο συχνά όμως πρέπει να γυμναζόμαστε; Καλό θα είναι να γυμναζόμαστε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα (το ελάχιστο) ή και τρεις (το ιδανικό). Στο ενδιάμεσο καλό θα είναι να αυξήσουμε την φυσική μας δραστηριότητα και να μην είμαστε όλη την ημέρα καθισμένοι σε μια καρέκλα. Το ιδανικό φυσικά είναι να συνδυάζουμε την άσκηση με υγιεινή διατροφή ώστε να έχουμε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.