Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Necessaire ταξιδίου: Τι να πάρω μαζί μου;

Necessaire ταξιδίου: Τι να πάρω μαζί μου;

Ταξιδεύω αρκετά τα τελευταία χρόνια και μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου τη μόνιμη ατάκα μου όταν έρχεται η ώρα να ζυγίσω τη βαλίτσα μου: «Μα μόνο τα καλλυντικά μου είναι 10 κιλά!».

Πρόβλημα. Άργησα να μάθω τα μυστικά που μας γλιτώνουν από ένα σωρό άχρηστα πράγματα τα οποία τελικά κουβαλάμε, είτε λόγω αναποφασιστικότητας είτε λόγω ανασφάλειας.

Νομίζω ότι πλέον…το ‘χω! Σχετικά πάντα. Όμως έχω βελτιωθεί κατά πολύ. Θα σας πω τα μυστικά αυτά, και την επόμενη εβδομάδα θα σας μιλήσω για τις υπερβολές που κάνουμε αγοράζοντας καλλυντικά.

Αρχικά, χρειαζόμαστε ένα τσαντάκι καλλυντικών ( νεσεσέρ – στα γαλλικά necessaire, που σημαίνει α π α ρ α ί τ η τ ο ). Ανάλογα με το πως ταξιδεύουμε, με αυτοκίνητο, αεροπλάνο, τρένο κλπ, καλούμαστε να προσαρμόσουμε το μέγεθος. Γενικά, εκτός αν ταξιδεύουμε σε τριτοκοσμική χώρα, δε χρειάζεται να μας πιάνει αμόκ και να τρέμουμε στην ιδέα ότι θα χρειαστούμε κάτι και δεν θα το έχουμε!

Ξεκινάμε με τα βασικά και απαραίτητα λοιπόν. Χρειαζόμαστε κρέμα προσώπου και ματιών, make up, ενδεχομένως concealer και πούδρα. Όσων αφορά στο make up, επιλέγουμε κάποιο που να μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες. Προτιμάμε επίσης να πάρουμε μια μικρή σχετικά παλέτα με βασικούς χρωματισμούς σκιών και ρουζ που θα μας καλύψουν για όλα τα look μας.

Μας μένει ένα μολύβι ματιών, eyeliner, μολύβι φρυδιών και μάσκαρα. Επίσης ένα προϊόν demaquillage. Τέλος θα χρειαστούμε τα αγαπημένα μας, βασικά πινέλα για την πούδρα, το ρουζ, τις σκιές μας και ίσως για το eyeliner. Αν χρησιμοποιείτε beauty blender, μην ξεχάσετε να το αποθηκεύσετε σε ένα μικρό, διάτρητο σακουλάκι ή να το τυλίξετε με ένα χαρτομάντηλο.

Εδώ να σημειώσω ότι ακόμη και για τα απολύτως αναγκαία προϊόντα, προτιμάμε τις συσκευασίες ταξιδίου ή δειγματάκια, εάν υπάρχουν φυσικά, ή αν ταξιδεύουμε για λίγες ημέρες μπορούμε να πάρουμε μαζί μας μικρή ποσότητα μέσα σε μικρά πλαστικά μπουκαλάκια ή βαζάκια ή ακόμη μέσα και σε θήκες φακών επαφής!Να μην ξεχάσουμε ότι θα χρειαστούμε οπωσδήποτε οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα και μια βούρτσα ή χτένα μαλλιών.

Κάθε γυναίκα χρειάζεται διαφορετικά πράγματα στο ταξίδι της. Κάποιες από εμάς δεν αποχωρίζονται ούτε το σαμπουάν, το conditioner, το shower gel τους, χρειάζονται spray μαλλιών, gel, λαδάκι μαλλιών κλπ. Αν δεν μπορείτε λοιπόν να ζήσετε χωρίς αυτά, αγοράστε ειδικά, επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά μπουκαλάκια για να πάρετε μαζί σας μικρές ποσότητες. Μην παραλείψετε να τα βάλετε μέσα σε κάποιο ανθεκτικό και στεγανό σακουλάκι, ώστε σε περίπτωση που σπάσει κάποιο από αυτά, να μην λερώσει τα ρούχα σας.

Έτοιμες λοιπόν για το ταξίδι μας! Αν κάποια φορά θελήσετε να τα πάρετε όλα μαζί σας, δε χάθηκε ο κόσμος. Το έχω κάνει πολλές φορές. Απλά είναι περίσσιο βάρος και δε μας αφήνει περιθώριο για…shopping!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.