Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Τι θα πει ο κόσμος;

Τι θα πει ο κόσμος;

Ο κόσμος…

Όλοι εκεί έξω. Γύρω. Κοντά ή μακριά. Γνωστοί, άγνωστοι, φίλοι ή “εχθροί”. Πόσο σε ενδιαφέρει η γνώμη τους για κάθε σου βήμα, για κάθε σου επιτυχία ή αποτυχία; Πόσο επιτρέπεις να σε επηρεάζει το «Τι θα πει ο κόσμος»;

Πολύ πιθανόν να έχεις νιώσει ότι σε παρακολουθούν. Κάπως σαν το γνωστό reality show του μεγάλου αδερφού. Μπορεί να έχεις αισθανθεί, επίσης, ότι κάποιοι σου την έχουν στημένη και σε περιμένουν στη γωνία, να κάνεις ένα στραβοπάτημα ή ένα λάθος. Να δώσεις τροφή για σχόλια και για κρυφά, στραβά χαμόγελα.

Καθόλου περίεργο. Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν μεγάλη ευχαρίστηση παρακολουθώντας τις ζωές των άλλων. Τους αρέσει να μιλούν για σένα, κυρίως πίσω από εσένα, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει λόγος. Είτε τους δώσεις αφορμή είτε όχι. Εξάλλου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανοίγουν την κλειδαρότρυπα και επιτρέπουν σε όσους θέλουν όχι μόνο να εισβάλλουν στη ζωή σου αλλά και να έχουν άποψη για τα πάντα.

Ο μόνος τρόπος να μην ασχολείται κανείς μαζί σου είναι να μη φαίνεσαι πουθενά. Να είσαι ένα απολύτως «ταπεινό χαμομηλάκι», κρυμμένο καλά στη σκιά. Να μην υπάρχεις, να μην ονειρεύεσαι και να μην προχωράς. Να είσαι πάντα στην αφάνεια, πάντα «υπό».

Ακούγεται ασφαλές όλο αυτό. Όμως δεν ακούγεται υγιές. Αν ζεις για τους άλλους, αν φοβάσαι να κάνεις οτιδήποτε γιατί τρέμεις τα σχόλια και τις αντιδράσεις των γύρω σου, τότε έχεις χάσει το παιχνίδι. Έχεις χάσει πολύτιμο χρόνο και ευκαιρίες. Και σίγουρα έχεις χάσει τον έλεγχο της ζωής σου.

Η επιλογή είναι δική σου. Μπορείς να χορεύεις στο ρυθμό του κόσμου ή να γράψεις τη δική σου ιστορία συνθέτοντας τη δική σου, μοναδική μελωδία. Ο κόσμος πάντα θα βρίσκει να λέει. Άρα αντί να αναρωτιέσαι «Τι θα πει ο κόσμος», βάλε ωτασπίδες και ξεκίνα να ζεις για σένα και μόνο.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.