Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

6 superfoods που πρέπει να δοκιμάσετε για λαμπερό δέρμα

6 superfoods που πρέπει να δοκιμάσετε για λαμπερό δέρμα

Για τις περισσότερες από εμάς η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς ξεκινάει με το αγαπημένο μας καθαριστικό προσώπου και μία ενυδατική κρέμα. Και ενώ μέχρι πρότινος πιστεύαμε πως αυτό είναι αρκετό, οι διατροφολόγοι έρχονται να διαφωνήσουν, επισημαίνοντας πως η φροντίδα της επιδερμίδας μας ξεκινάει από μέσα μας, με το φαγητό.

«Ό,τι βάζεις στο σώμα σου, αργότερα φαίνεται στο δέρμα σου», αναφέρει μια ολιστική διατροφολόγος.

 

thampo-derma-ayta-einai-ta-6-superfoods-poy-prepei-na-dokimasete0

Αρκετούς μήνες πριν εμφανίστηκε μία νέα τάση, η οποία προτείνει να χρησιμοποιούμε συγκεκριμένες υπερτροφές στο πρόσωπό μας με σκοπό την περιποίησή του, ακριβώς όπως έκανε η Kendall Jenner με το αβοκάντο.

Στην ίδια λογική, έρευνες που έγιναν την τελευταία περίοδο αποδεικνύουν ότι η χρήση των vegan και οργανικών προϊόντων στη βιομηχανία της ομορφιάς αλλάζει τα δεδομένα.

Θέλοντας να φέρουμε τη θεωρία στην πράξη, ρωτήσαμε τους ειδικούς ποιες υπερτροφές αξίζει να συμπεριλάβουμε στη λίστα με τα ψώνια μας, τόσο για διατροφικούς σκοπούς, όσο και για δέρμα που ακτινοβολεί όλο το χρόνο:

1. Aloe vera 

Μετά την «απεξάρτηση» από τη λευκή ζάχαρη και το γρήγορο φαγητό, που συμβάλλει στην αφυδάτωση του δέρματος, το πρώτο πράγμα που προτείνεται είναι να βάλουμε στη ζωή μας την αλόη.

Η αλόη περιέχει αντιοξειδωτικά, ένζυμα, βιταμίνη A, B, C, E και φυλλικό οξύ με αντιφλεγμονώδη δράση.

Χρησιμοποιείστε το τζελ που βρίσκεται στο εσωτερικό των φύλλων της αλόης. Μπορείτε να το πιείτε ως χυμό ή να το αναμειξετε με νερό καρύδας για ενυδάτωση και λαμπερό δέρμα.

Επίσης, η αλόη είναι κατάλληλη για εξωτερική χρήση, καθώς αναπλάθει τα κύτταρα και το δέρμα. Αγοράστε την φρέσκια ή σε προϊόντα που βρίσκουμε στο εμπόριο, τα οποία είναι εξίσου αποτελεσματικά.

thampo-derma-ayta-einai-ta-6-superfoods-poy-prepei-na-dokimasete1

 

2. Φρούτα

Οτιδήποτε καταναλώνουμε έχει σημαντική επίπτωση στην υγεία και το δέρμα μας. «Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανό μας», εξηγεί μια κορυφαία διαιτολόγος, προτείνοντας να μη ξεχνάμε το ραντεβού με τον δερματολόγο μας, ειδικά αν αντιμετωπίζουμε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τα φρούτα είναι πρώτα στη λίστα με τα προϊόντα που συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος. Είναι φοβερό ότι οι καθημερινές τροφές γίνονται υπερτροφές, όταν έχουμε να κάνουμε με την επιδερμίδα. Τα πορτοκάλια και τα φρούτα με κίτρο είναι ένας καλός τρόπος να ενυδατωθούμε και να λάβουμε την σωστή ποσότητα βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπλαση του δέρματος. Τα μούρα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, καθώς και σε αντιοξειδωτικά.

thampo-derma-ayta-einai-ta-6-superfoods-poy-prepei-na-dokimasete2

3. Θαλάσσια βρύα

Τα θαλάσσια βρύα χρησιμοποιούνται χρόνια σε χώρες όπως η Αφρική, η Τζαμάικα και η Ιρλανδία. Βοηθούν στην ενδυνάμωση των κυττάρων και την αναζωογόνηση των ιστών και του αίματος. Μπορούν να καθαριστούν και να μετατραπούν σε τζελ που αργότερα θα προστεθεί σε χυμούς, smoothies και τσάι.

Τα φύκια περιέχουν πλήθος συστατικών που ενισχύουν την ποιότητα του δέρματος, όπως για παράδειγμα καλά λιπαρά οξέα, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α και Κ, επομένως είναι ιδανικά για την καταπολέμηση της ακμής και της πρόωρης γήρανσης.

thampo-derma-ayta-einai-ta-6-superfoods-poy-prepei-na-dokimasete3

4. Moringa

Η Μορίνγκα ή αλλιώς Moringa Οleifera είναι ένα δέντρο που ανθίζει στην Ινδία, και τη γενικότερη περιοχή της Ασίας. Γνωστό και ως δέντρο της ζωής, η Μορίνγκα είναι πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνη, ενώ έχει 7 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια. Έρευνα που έγινε το 2014, απέδειξε πως η τοπική χρήση της Μορίνγκα τονώνει το δέρμα και ενισχύει την ανάπλαση των κυττάρων ενάντια στη φθορά του χρόνου.

Μπορείτε να την προμηθευτείτε σε μορφή σκόνης και να την προσθέσετε σε χυμούς ή να την αγοράσετε φρέσκια, τρώγοντάς την σαν σπανάκι.

thampo-derma-ayta-einai-ta-6-superfoods-poy-prepei-na-dokimasete4

5. Κουρκουμάς

Ως φυσικό αντιοξειδωτικό, ο κουρκουμάς είναι αποδεδειγμένα ένα συστατικό που βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος και την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες η κουρκουμίνη που περιέχει μπορεί να μειώσει τη ζημιά που προκαλεί στο δέρμα η ακτινοβολία UV.

Ο κουρκουμάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μάσκες προσώπου ή σε scrub προσώπου με μέλι και ζάχαρη.

thampo-derma-ayta-einai-ta-6-superfoods-poy-prepei-na-dokimasete5

6. Πράσινο τσάι

Οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο τσάι μπορούν να μειώσουν την παραγωγή σμήγματος, γεγονός που με τη σειρά του βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής. Συγκεκριμένα, το πράσινο τσάι έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες που αποβάλλουν τη λιπαρότητα από την επιδερμίδα.

Cup with green tea on grey background

(Με πληροφορίες από vogue.gr)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.