Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία (;)

Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία (;)

Τι είναι τα χρήματα για εσάς; Αν σας ζητούσα να εκφράσετε την άποψή σας με μια γνωστή φράση ή παροιμία για παράδειγμα, ποια θα ήταν αυτή;

Προβληματίστηκα και η ίδια ακούγοντας την αγαπημένη μου life coach να αναλύει το συγκεκριμένο ζήτημα. Πιθανότατα θα απαντούσα: “Τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία” και πολλοί θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Επίσης αμέσως σκέφτηκα κάποιες άλλες από τις εκφράσεις που ενέφερε στην ομιλία της πχ ότι “Το χρήμα πάει στο χρήμα”, “Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή δεν αγοράζονται” κλπ κλπ. Ναι σωστά όλα αυτά.

Όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χρήματα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη κι αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Τελικά μήπως μας έχει μπει αυτή η ιδέα για το χρήμα, μήπως το έχουμε δαιμονοποιήσει κατά κάποιο τρόπο για να νιώσουμε καλύτερα ή μας έμαθαν να έχουμε αυτές τις απόψεις;

Μήπως η πεποίθηση ότι το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία, τα παραδείγματα πλουσίων που δυστύχισαν πραγματικά, μας κάνει να μην κηνυγάμε αρκετά τους οικονομικούς μας στόχους ή τα όνειρά μας;

Είναι σίγουρα δύσκολο στην εποχή μας να δημιουργήσει κανείς περιουσία και να αποκτήσει ένα μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό. Αν όμως δε στοχεύσεις σε αυτό τότε είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Καλό είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά κάτι ακόμη. Λέω πολλές φορές ότι όσοι είναι πλούσιοι, το έχουν καταφέρει κυρίως γιατί ξέρουν να προσελκύουν και να “κρατούν” το χρήμα. Μεγάλη αλήθεια!

Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που δε θελει να έχει τουλάχιστον μια οικονομική άνεση. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει ότι δε θα μπορέσει να την αποκτήσει ποτέ, κι αν τους ακούσεις να μιλούν, έχουν 1000 δικαιολογίες και βλέπουν άλλα χίλια εμπόδια στο δρόμο προς την οικονομική ευρωστία.

Παρατηρήστε λοιπόν πως μιλάτε και ποιες λέξεις χρησιμοποιείτε αναφερόμενοι στα χρήματα. Φιλοχρήματοι ή τσιγκούνηδες μόνο υπάρχουν στον κόσμο μας άραγε; Μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη σχέση μας με τα χρήματα;

Σκέφτομαι ώρες ώρες μήπως εν τέλει “όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”; Γιατί ναι το χρήμα δεν αγοράζει την ευτυχία αλλά και η φτώχεια σίγουρα δεν αγοράζει τίποτα! Άρα μήπως να διεκδικίσουμε περισσότερο σθεναρά το μερίδιο των χρημάτων που μπορούμε να έχουμε;

Έχετε ακούσει τη γνωστή φράση: “Λεφτά υπάρχουν”. Ναι πράγματι. Δείτε πόσοι πάμπλουτοι άνθρωποι κυκλοφορούν εκεί έξω. Το θέμα είναι ποιος έχει τα δικά μας χρήματα. Που πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα, το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες μας.

Πρωταρχικός στόχος είναι να εκτιμήσουμε τα χρήματα. Να παρατηρήσουμε τι κάνουν και τι δεν κάνουν όσοι τα έχουν. Μετά να συνειδητοποιήσουμε ότι αξίζουμε να αμοιβόμαστε σωστά. Ότι αν θέλουμε να αποκτήσουμε χρήματα, πρέπει να στοχεύσουμε σε αυτά ή και σε αυτά κι όχι μόνο πχ στη δόξα ή σε οτιδήποτε άλλο.

Δε λέω να αρχίσουμε να πατάμε επί πτωμάτων για να γίνουμε πλούσιοι. Απλά να μελετήσουμε τι μπορούμε να αλλάξουμε, τι στόχους πρέπει να θέσουμε για να πετύχουμε να έχουμε τα προς το ζειν και ενδεχομένως κάτι παρα πάνω.

Τέλος να προσπαθήσουμε να διδάξουμε και στα παιδιά μας να έχουν την ανάλογη σχέση με τα χρήματα. Να μάθουν όχι μόνο να ξοδεύουν αλλά και να επενδύουν, να επιχειρούν. Να βλέπουν μακριά και να στοχεύουν σωστά γενικότερα.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.