Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ

Είναι βέβαιο ότι όλοι μας θέλουμε να μείνουμε νέοι για πολλά πολλά χρόνια! Λοιπόν σας έχω τις καλύτερες συμβουλές για να το πετύχουμε! Δεν αναφέρομαι βέβαια σε πανάκριβες κρέμες προσώπου, αμέτρητες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής ή περίεργες δίαιτες που δεν είναι εφικτό να ακολουθήσει κανείς μας. Μιλάω για συμβουλές που προέρχονται από επιστημονικές μελέτες για να μείνουμε υγιής μεγαλώνοντας και να διατηρήσουμε την εγκεφαλική μας λειτουργία ακέραιη.

Οι δέκα συμβουλές που θα δούμε στη συνέχεια για την επίτευξη της μακροζωίας, είναι απλές, εύκολες στην εφαρμογή από οποιονδήποτε και αφορούν στη διατροφή, στην σωστή άσκηση καθώς και στον τρόπο που προσεγγίζουμε τη ζωή και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Δε χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια, ούτε μια περιουσία για να ενταχθούν στην καθημερινότητά μας. Υπόσχονται να μας προσφέρουν τουλάχιστον δέκα χρόνια ζωής επιπλέον, κάτι που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο!

Μεσογειακή διατροφή
Όλο και περισσότερες μελέτες συνδέουν τη μεσογειακή διατροφή που περιέχει φρούτα, λαχανικά, ψάρι, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο με ένα γερό, υγιές σώμα, ένα κοφτερό μυαλό και μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, καρδιαγγειακών νοσημάτων και άνοιας.

Διατήρηση και αύξηση των φίλων μας
Η μοναξιά μπορεί να αποβεί θανάσιμη, πιο επικίνδυνη και από την παχυσαρκία. Πολλές μελέτες απέδειξαν ότι οι άνθρωποι που είχαν υγιείς φιλίες ήταν πιο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι, πράγμα που είχε θετικό αντίκτυπο στην υγεία τους γενικά.

Αερόβια άσκηση 2 με 3 φορές την εβδομάδα
Η αερόβια άσκηση φαίνεται ότι βοηθάει στη διατήρηση της νοητικής λειτουργίας. Το περπάτημα, το τρέξιμο και η κολύμβηση βοηθούν να διατηρούμε μια καλή διάθεση, καθαρίζουν το μυαλό από τις αρνητικές σκέψεις και εξασκούν τον εγκέφαλό μας.

Νηστεία κατά διαστήματα
Μπορεί να ακούγεται δύσκολο να τρώμε λιγότερο κατά διαστήματα αλλά αποδείχθηκε με αρκετές μελέτες ότι η νηστεία μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο επιβίωσης.

Περισσότερη ευσυνειδησία
Νοιάζεστε για τις ανάγκες των γύρω σας; Είστε ευσυνείδητοι στη δουλειά σας; Σε μια μελέτη διάρκειας 75 ετών φάνηκε ότι οι άνθρωποι που διακρίνονταν από ευσυνειδησία είχαν ως προνόμιό τους τη μακροζωία!

Περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ
Περιορίζοντας την πρόσληψη αλκοόλ σε ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα, προφυλασσόμαστε από διάφορες παθήσεις και μορφές καρκίνου.

Έκφραση συναισθημάτων
Οι άνθρωποι που εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερο!

Όχι στο κάπνισμα
Μια από τις συνήθειες που συνδέεται με πάρα πολλές ασθένειες. Το κάπνισμα είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνων, καρδιαγγειακών παθήσεων (έμφραγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο κλπ), σακχαρώδη διαβήτη και συνδέεται με αυξημένη θνησιμότητα. Η αποχή λοιπόν είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας.

Προστασία του δέρματος
Η γήρανση του δέρματος με επακόλουθο την απώλεια της ελαστικότητάς του και την εμφάνιση ρυτίδων είναι αναμενόμενη με την πάροδο της ηλικίας. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία επιτείνει τη γήρανση αυτή και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντική η αντηλιακή προστασία με δείκτη > 30SPF.

Επαρκής ύπνος
Σύμφωνα με πολλές μελέτες η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεία μας, όπως άσχημη διάθεση, κατάθλιψη, χαμηλή απόδοση στην εργασία, εύκολη κόπωση, συχνότερες ασθένειες, πιθανότερη εμφάνιση νόσου Alzheimer. Το ιδανικό είναι να κοιμόμαστε 7 έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Η καλύτερη στιγμή για να υιοθετήσουμε τις προαναφερθείσες συνήθειες ως νέο τρόπο ζωής είναι τώρα. Χωρίς δισταγμούς και αναβολές. Με σύμμαχο την θέληση μπορούμε όλοι μας να στοχεύσουμε στην πολυπόθητη μακροζωία!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.