Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Getting summer ready: Τα καλύτερα body scrub για σένα

Getting summer ready: Τα καλύτερα body scrub για σένα

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και η σκέψη μας τρέχει σε μαγικά νησιά, μπανάκι στη θάλασσα και μαυρισμένο, άψογο δέρμα, μια είναι η σωστή λέξη: απολέπιση! Γιατί είναι απαραίτητη; Γιατί απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, δίνοντας στην επιδερμίδα σου μια αίσθηση απαλότητας και καλή όψη. Η χρήση ενός καλού body scrub, ή οποιασδήποτε άλλης μεθόδου απολέπισης (πχ σαπούνι, σφουγγάρι, βούρτσα), βοηθά τη μικροκυκλοφορία και προετοιμάζει το δέρμα. Έτσι αποκτά λάμψη και είναι έτοιμο να δεχθεί και να απορροφήσει καλύτερα το προϊόν φροντίδας που θα εφαρμόσεις στη συνέχεια, είτε αυτό είναι κρέμα ενυδάτωσης, είτε κρέμα κατά της κυτταρίτιδας, είτε ενισχυτικό μαυρίσματος.

 

Πώς θα κάνεις απολέπιση στο σπίτι

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα απολεπιστικό σώματος, το οποίο θα χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια του ντους, σε υγρό δέρμα. Πριν εφαρμόσεις οποιοδήποτε προϊόν, τρίψε το στις παλάμες σου, έως ότου αποκτήσει την εξωτερική θερμοκρασία του σώματος, για να μεγιστοποιήσεις κατά αυτό τον τρόπο την αποτελεσματική του δράση.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια λούφα ή ένα ειδικό τρίχινο γάντι. Υπάρχουν επίσης ειδικές βούρτσες απολέπισης και σαπούνια που περιέχουν απολεπιστικούς παράγοντες. Διάλεξε ό,τι σου ταιριάζει καλύτερα και κάνε μασάζ σε όλο το σώμα, ακόμη και στις φτέρνες, στις γάμπες, στα γόνατα και στους αγκώνες. Εστίασε λίγο περισσότερη ώρα στις περιοχές με κυτταρίτιδα. Κάνε με το χέρι σου κυκλικές κινήσεις. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα πιο ευαίσθητα σημεία της επιδερμίδας όπως το ντεκολτέ.

Μετά τη διαδικασία ξέπλυνε όλο το σώμα τις περιοχές με άφθονο νερό. Η απολέπιση καλό είναι να γίνεται μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 15 ημέρες.

 

Ποια προϊόντα να προτιμήσεις

Η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορούν πάρα πολλά προϊόντα στην αγορά, με διαφορετικές ιδιότητες και μυρωδιές που μαγεύουν. Μπορείς να ψάξεις, να μελετήσεις και να αποφασίσεις. Εδώ σου προτείνω ορισμένα που δοκίμασα και μου άρεσαν. Ορισμένα είναι πιο εξειδικευμένα, όπως το σαπούνι και η κρέμα βαθιάς απολέπισης, αλλά τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται σε όλο το σώμα. Ξέρεις τι λένε όμως: «Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα!». Οπότε η τελική απόφαση είναι δική σου, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

 

Spa of the World French Grape Seed Scrub

Ένα scrub που περιέχει πούδρα σπόρων σταφυλιού από τη Γαλλία και ζάχαρη βιολογικής καλλιέργειας. Βοηθά στην απολέπιση της επιδερμίδας καθώς και στην αναζωογόνηση των αισθήσεων με το δροσερό και φρουτώδες άρωμά του.

Nuxe Reve de Miel Deliciously Nourishing Body Scrub

Ένα απολαυστικά θρεπτικό scrub για το σώμα, με μέλι, πολύτιμα έλαια και κρυστάλλους ζάχαρης. Κατάλληλο για ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα, απολεπίζει δραστικά την επιδερμίδα, αφήνοντας την ενυδατωμένη και απαλή. Περιέχει μέλι, κόκκους ρυζιού και ζάχαρης, φυτικά έλαια argan & borage. Δεν περιέχει Parabens.

Apivita Rose Pepper Depp Exfoliating Cream

Μια κρέμα που απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα και απολεπίζει βαθιά την επιδερμίδα, προετοιμάζοντάς την να δεχτεί την περιποίηση που ακολουθεί. Τα θαλάσσια άλατα, οι φυσικοί κόκκοι κυτταρίνης, η λούφα και οι κόκκοι παπαρούνας απολεπίζουν και συμβάλλουν στην αύξηση της μικροκυκλοφορίας της επιδερμίδας. Το εκχύλισμα πρόπολης προσφέρει ήπια αντισηψία. Το αμυγδαλέλαιο, το λάδι ελιάς, η προβιταμίνη Β5, η βιταμίνη Ε, το βιολογικό εκχύλισμα λεβάντας και η μενθόλη ενυδατώνουν, χαρίζουν απαλότητα και καταπραΰνουν την επιδερμίδα. Τα βιολογικά αιθέρια έλαια Αγριοκυπάρισσο και Τριαντάφυλλο και το αιθέριο έλαιο Μαύρο Πιπέρι αναζωογονούν την επιδερμίδα και τη διάθεση. To βιολογικό έγχυμα από Ελληνικό Τσάι του Βουνού έχει έντονες αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Elemis Lime & Ginger Salt Glow

Αυτό είναι ένα από τα πιο φίνα απολεπιστικά σώματος που έχω συναντήσει. Ένας συνδυασμός από τζίντζερ, lime, περγαμόντο, καρύδα και γλυκό αμύγδαλο, που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα αναζωογονητικό άρωμα που σίγουρα θα ξυπνήσει τις αισθήσεις στο πρωινό σου ντους. Το μοναδικό μείγμα ελαίων λειτουργεί διεγείροντας και καθαρίζοντας το δέρμα, βοηθώντας το να ανακτήσει τη φυσική του ισορροπία, την υγρασία του και να αποκτήσει υπέροχη μεταξένια απαλότητα.

Phytomer Gommage Corps Tonifiant Toning Body Scrub Απολεπιστικό με Θαλάσσιους Κρυστάλους

Πλούσιο σε OLIGOMER και θαλάσσια άλατα, το τονωτικό αυτό scrub απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, παρέχοντας τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για ένα υγιές δέρμα. Το δέρμα γίνεται πιο απαλό, λείο και ενυδατωμένο.

SAVON AUX ALGUES Phytomer Seaweed Soap

Είναι ένα θαλάσσιο σαπούνι, με αναζωογονητικό άρωμα, που προσφέρει απαλή απολέπιση στο δέρμα απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Επίσης, ενισχύει την καλύτερη διείσδυση των προϊόντων αδυνατίσματος, κυτταρίτιδας ή ενυδάτωσης, που ενδεχομένως χρησιμοποιείς στην καθημερινή σου ρουτίνα. Συνίσταται για καθημερινή χρήση.

MADAGASCAR SCENT BODY SCRUB

Κρέμα απολέπισης σώματος με φυσικούς κόκκους αμυγδάλου για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Περιέχει το ενεργό συστατικό Hydroviton Plus με υαλουρονικό οξύ το οποίο προσφέρει αποδεδειγμένη ενυδάτωση με διάρκεια έως και 24ώρες. Εμπλουτισμένη με JoJoba Oil με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και Shea Butter για αναζωογόνηση και ελαστικότητα. Κατάλληλο και για καθημερινή χρήση. Ζεστό άρωμα εμπνευσμένο από την εξωτική Μαδαγασκάρη με ζωηρές νότες από καρύδα, άνθη monoi, γιασεμί, βανίλια και αέρινο musk.

 

Εδώ να σημειώσω ότι μπορείς να τα βρεις είτε σε φυσικά καταστήματα είτε να τα παραγγείλεις διαδικτυακά, σε Ελλάδα και Κύπρο. Κάνε αναζήτηση στο google και θα τα βρείς σίγουρα. Όπως καταλαβαίνεις, θα μπορούσα να σου βάλω ενεργά link, αλλά επειδή υπάρχουν πολλά site, θεωρώ ότι είναι πιο σωστό να επιλέξεις μόνη σου ό,τι είναι πιο συμφέρον για εσένα.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.