Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΙΡΗΣ ΠΑΡΛΑΤΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΙΡΗΣ ΠΑΡΛΑΤΑ

Η Μαίρη Παρλάτα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, με απίστευτη θετική ενέργεια. Μια παιδαγωγός και life/kids coach. Μας μίλησε με πολλή χαρά, μας έδωσε τέλειες συμβουλές  και την ευχαριστούμε πολύ.

  1. Μαίρη μίλησέ μας λίγο για εσένα. Για τις σπουδές και την πορεία σου μέχρι σήμερα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λευκωσία από γονείς πρόσφυγες. Αρίστη μαθήτρια και με αυτά που ξέρω τώρα, κύριος λόγος για να δίνω ευχαρίστηση και περηφάνια στην οικογένεια μου! Αυτό φυσικά μου βγήκε σε καλό γιατί ακόμα μου αρέσει να διαβάζω και να μαθαίνω. Όσο περισσότερα ανακαλύπτω τόσο πιο πολύ διψάω να μάθω γιατί συνειδητοποιώ ποσά πολλά δεν ξέρω ακόμα!

Σπούδασα παιδαγωγικά στη Κύπρο και έκανα μεταπτυχιακό στην Αγγλία στην ειδική εκπαίδευση.
Δουλεύω από τότε στον ιδιωτικό τομέα και στόχος μου είναι να βοηθήσω τα μικρά αυτά υπέροχα πλασματάκια  να γεμίσουν αγάπη, σεβασμό και γνώσεις.

Στη συνέχεια “εκτέθηκα” σε σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και κατάλαβα ότι υπάρχουν δυνάμεις μέσα μας που μπορούν να μας προσφέρουν πραγματική ευτυχία και γαλήνη. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι στον νευρογλωσσικό προγραμματισμό και το life / kids coaching.

  1.  Ήσουν πάντα τόσο θετικός άνθρωπος;

Ήμουν πάντα ένας άνθρωπος γεμάτος χαρά. Μου άρεσε πάντα να χαμογελώ και να είμαι χαρούμενη. Οπότε αν  αυτό σημαίνει θετικός άνθρωπος τότε ναι. Τώρα απλά ξέρω πως να χειριστώ τα συναισθήματα μου και να τα κάνω “θετικά” γιατί όλα είναι στο μυαλό και στην ερμηνεία που θα δώσουμε σε ότι μας συμβαίνει.

  1. Πες μας ένα θετικό και ένα αρνητικό χαρακτηριστικό της Μαίρης.

Ένα θετικό μου χαρακτηριστικό είναι ότι λατρεύω τη ζωή. Ένα αρνητικό είναι ότι ακόμα νιώθω άγχος για κάποια πράγματα.

  1. Έχεις κάποιο χόμπι;

Χόμπι μου είναι ο κινηματογράφος, λατρείααααα! Κάθε Κυριακή είναι η έξοδός μου.

  1. Τι αγαπάς περισσότερο;

Τι αγαπώ πιο πολύ…Χωρίς σκέψη τις δυο μου κόρες και τον σύντροφό μου. Αλλά με λίγη σκέψη τα γλυκά, τα ταξίδια, τα βιβλία, τη μάθηση, την περιπέτεια.

  1. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να δημιουργήσεις το “the “merry” people academy”;

Η ιδέα για την Ακαδημία ξεκίνησε όταν ανακαλύψαμε το μαγικό δυναμικό που κρύβουμε μέσα μας. Όταν ανακάλυψα ποια πραγματικά είμαι και ποσά πολλά πράγματα είμαι. Όταν δηλαδή άρχισε η δική μου εσωτερική μεταμόρφωση με τη τριβή μου στη προσωπική ανάπτυξη. Όλη μας η ζωή άλλαξε και για μένα ήταν εάν μεγάλο σοκ γιατί ένιωσα ότι έχασα χρόνο από τη ζωή μου ενώ θα μπορούσα να προλάβω ακόμα πιο πολλά. Οπότε ο σύντροφός μου και εγώ θεωρήσαμε απαραίτητο αυτή η μεταμόρφωση να ξεκινά από την παιδική ηλικία και τα παιδιά να εκτίθενται στην προσωπική ανάπτυξη όσο πιο νωρίς, για να ανακαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό και όχι να προσπαθούν συνεχώς να επιβεβαιώνουν τις ταμπέλες που τους φορτώνουν στο σχολείο στο σπίτι οι φίλοι και όλοι όσοι τα “αγαπούν”.
Κατ’ επέκταση αυτό το πρόγραμμα θεωρήθηκε αναγκαίο να εφαρμοστεί και στους γονείς των μαθητών ή σε όποιον ενήλικα θέλει να γνωρίσει τον εαυτό του πραγματικά και να θωρακιστεί με θετικότητα έτσι ώστε να μπορεί να ενισχύσει τη δική του αυτοεικόνα και να συμβαδίσει με τα νέα προγράμματα του παιδιού του.

  1. Πόσο σημαντικό είναι για σένα να βλέπεις το αποτέλεσμα της δουλειάς σου στις ζωές των μαθητών σου;

Η χαρά μας δεν περιγράφετε όταν έχουμε από μαθητές μας, μικρούς ή μεγάλους, ανταπόκριση, σχόλια ή τα αποτελέσματα τους. Όταν πετυχαίνουν στόχους, όταν τους βλέπουμε χαρούμενους, ήρεμους, γεμάτους αγάπη!

  1. Έχεις δύο υπέροχες κόρες. Πιστεύεις ότι ακολουθούν τα βήματά σου, τη δική σου στάση ζωής;

Τα παιδιά μας είναι ο καθρέφτης μας οπότε ένας από τους κυρίους λογούς αυτού του “ταξιδιού” ήταν τα δικά μου κορίτσια να φτιάξουν τη δική τους “πανοπλία ενέργειας” και να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι γνωρίζοντας τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους. Θεωρώ ότι η επίδρασή μου πάνω τους είναι πολύ θετική και μεταφέρουν όλα αυτά που μαθαίνουν πίσω ακόμα και σε μένα! Οπότε ναι και τα κορίτσια μου αλλά και όλα τα super kids μας ήδη έχουν τα σωστά σποράκια για να ζουν τη ζωή που τους αξίζει!

  1. Πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχει η προσωπική ευτυχία στους υπόλοιπους τομείς της καθημερινότητάς μας;

Σκέψου ότι η ζωή είναι ένας τροχός. Αν οποιοσδήποτε τομέας δεν είναι σε ισορροπία τότε η ζωή δεν κυλά ομαλά. Όλα είναι αλληλένδετα. Και όλα εξαρτώνται από την ερμηνεία που θα τους δώσω και τα συναισθήματα που θα μου προκαλέσουν. Οπότε η συνταγή είναι πολύ απλή για την ευτυχία-επιτυχία!

  1.  Ποια είναι η σχέση που πρέπει ο καθένας μας να έχει με τον εαυτό του;

Η σχέση με τον εαυτό μας είναι πολύ σημαντική. Αγαπώ, συγχωρώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου.
Έτσι ώστε να μπορώ να αγαπήσω, να συγχωρέσω και να αποδεχτώ όλους τους άλλους.

  1. Νιώθεις ότι έχεις πετύχει τους στόχους σου; Τι άλλο θα ήθελες να πετύχεις;

Οι στόχοι μου συνεχώς αναθεωρούνται, αναβαθμίζονται, αλλάζουν. Πιστεύω ότι ένας στόχος για να πραγματοποιηθεί πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια του θέλω. Τα θέλω μας αλλάζουν γιατί και εμείς αλλάζουμε άρα και οι στόχοι μας αλλάζουν. Υπάρχουν πάντα οι σταθεροί στόχοι στους οποίους έχεις εστιασμένη τη συγκέντρωση και τη δέσμευσή σου. Και αυτούς τους κρατάς σταθερούς αλλά πάντα έχεις την ευκαιρία να αναθεωρήσεις, μιας και ο στόχος είναι δικός και όχι κάποιου άλλου.

  1. Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στον εαυτό σου τι θα ήταν αυτό;

Τι θα άλλαζα στον εαυτό μου; Τίποτα. Όλα τα καλά ή τα στραβά μου με βοηθούν να είμαι εγώ. Να μαθαίνω. Να μεγαλώνω. Να ομορφαίνω σαν ύπαρξη.

  1. Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;

Τι ονειρεύομαι για το μέλλον… Μια Γη γεμάτη αγάπη. Μια Γη με ανθρώπους που μπορούν να επικοινωνούν πραγματικά και ουσιαστικά. Μια Γη που θα έχει σεβασμό. Μια Γη ενωμένη. Αυτό ονειρεύομαι. Να χαθεί ο εγωισμός, το συμφέρον, η αγένεια, η μοναξιά.

  1. Τι γνώμη έχεις για το Αngelsworldcy;

Το Angelsworldcy μου αρέσει πάρα πολύ! Το παρακολουθώ και ομολογώ ότι έχω μάθει πολλά πράγματα από εσάς και για μένα αυτό είναι σημαντικό. Επίσης βγάζει πολλή αγάπη αυτή η Αγγελική ομάδα και αυτό είναι μια αγκαλιά που χρειάζεται πολύς κόσμος. Συνεχίστε να αγαπάτε και να δίνετε. Σας ευχαριστούμε τόσο πολύ!

  1. Τέλος θα θέλαμε να μας πεις μια αγαπημένη σου φράση (quote).

«Θέλω, Κάνω, Μπορώ». Αυτό είναι μια φράση που χρησιμοποιώ στην Ακαδημία. Όταν θέλω κάτι όσο η ανάσα κάτω από το νερό, κάνω τα πάντα για να το πέτυχω. Απλά γιατί μπορώ και μου αξίζει!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.