Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

H Δήμητρα Παπαδάτου είναι μια νεαρή ταλαντούχα δασκάλα χορού, χορεύτρια, χορογράφος, ένας υπέροχος άνθρωπος με αξίες, σκέψεις και απόψεις που εντυπωσιάζουν. Τη συναντήσαμε στις πρόβες της τελευταίας παράστασης για μια mini… ανάκριση! Μας μίλησε για εκείνη, το χορό και την ομάδα σύγχρονου χορού a.dd .

  1. ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΜΠΑΛΕΤΟ.

Όπως τα πιο πολλά κορίτσια έτσι και εμένα, η μητέρα μου με πήγε στη σχολή χορού σε ηλικία περίπου 5 χρονών. Είχα την μεγάλη τύχη η πρώτη μου δασκάλα, η Jo Sexton, να είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, μια εκπληκτική δασκάλα, αφοσιωμένη και γεμάτη ενέργεια και αγάπη για τον χορό. Την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην αίθουσα χορού, εκείνη ήταν ο λόγος για όλα… από μικρή ηλικία ένιωθα ότι μόνο σε μια αίθουσα με ξύλινο πάτωμα, καθρέπτες και την λεγόμενη “μπάρα” να με κοιτά ένιωθα απόλυτα ΕΓΩ, απόλυτα ευτυχισμένη. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο από τον χορό μέχρι και σήμερα.

  1. ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ;

Τελείωσα την επαγγελματική σχολή Νίκη Κονταξάκη. Από τότε μέχρι και σήμερα ήρθαν πολλά σεμινάρια, άπειρα μαθήματα. Συμμετοχές σε επαγγελματικές ομάδες χορού είτε ως χορεύτρια είτε ως χορογράφος και φυσικά διδασκαλίες. Ένα κομμάτι το οποίο αγαπώ όσο αγαπώ το να βρίσκομαι πάνω στην σκηνή.

  1. ΑΝ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ, ΤΙ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΕΣ;

Το μπαλέτο ειναι κάτι κλασικό, κάθε χορευτής οφείλει και πρέπει να ξεκινήσει από αυτό. Το μπαλέτο ειναι η αρχή για όλα… Όσο μεγαλώνω όμως, και ως χορεύτρια αλλά και ως χορογράφος, ο σύγχρονος χορός μου δίνει την δυνατότητα να εκφραστώ, να μιλήσω με το σώμα και την κίνηση για όλα αυτά που νιώθω, να θέσω ερωτήματα που με απασχολούν, μας απασχολούν, να ανακαλύψω άγνωστα μονοπάτια.

  1. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ;

Φυσικά, Ο Αίμων Γαροφάλλου ήταν η αφορμή. Γνωρίζοντας εμένα από παλαιότερη συνεργασία και γνωρίζοντας την Δήμητρα Βασιλοπούλου (τους ενώνει μια μεγάλη φιλιά) μας έφερε κοντά για ένα διαδραστικό σεμινάριο που έγινε στο κέντρο επισκεπτών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Σεπτέμβρη – Δεκέμβρη του 2014. Και αυτό ήταν η αρχή. Ξέραμε πως εμείς οι 3 δε θα «ξεκολλήσουμε» εύκολα. Tον Μάιο του 2015 δημιουργήθηκε η a.dd dance company και ανεβάσαμε την πρώτη μας παράσταση με τίτλο “Συναντήσεις” στο θέατρο olvio. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί αλλά δυο έργα, συμμετοχές σε Ελλάδα και εξωτερικό και φέτος είμαστε έτοιμοι για την τέταρτη παραγωγή μας.

  1. ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΑΣ;

Από την ίδια τη ζωή, από πράγματα που μας απασχολούν αρχικά εμάς τους ίδιους και θέλουμε να τα μοιραστούμε με το κοινό.

  1. ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ; ΠΟΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ;

Η παράσταση μας είχε τον τίτλο “ΤΩΡΑ” και πραγματοποιήθηκε στο θέατρο olvio 5-6 &12-13 Μαΐου. Πρόκειται για μια παράσταση εμπνευσμένη από την αποχαιρετιστήρια επιστολή του Gabrielle Garcia Marquez και μιλάει για το σήμερα, για το τώρα. Για το χρόνο που αφήνουμε να φύγει, για τα “συγγνώμη”, τα σε “αγαπώ”, τα “ευχαριστώ” που δεν έχουμε πει ή δεν προλάβαμε να πούμε. Το “ΤΩΡΑ” βρήκε και τους τρεις μας σε αυτή την φάση της ζωής μας… μια αναζήτηση για την αξία του σήμερα και “πως το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κάνεις…” , “γιατί το αύριο μπορεί να μην έρθει ποτέ…”.

  1. ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΣΩΣΤΑ;

Σωστά. Η γιόγκα μπήκε στην ζωή μου το 2007… εντελώς τυχαία… από την πρώτη στιγμή την αγάπησα… η προσωπική ενασχόληση με την τεχνική της γιόγκα είναι για μένα θεραπεία της ψυχής και του σώματος μου. Τόσο ο χορός όσο και η γιόγκα είναι για μένα σημαντικά κομμάτια της ζωής μου και η χαρά που αντλώ από τους μαθητές μου τα κάνει ακόμα πιο σπουδαία.

  1. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ; Ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΤΕΧΝΗ;

Ο χορός πρέπει να έχει μέλλον ως επάγγελμα. Ειναι μια σπουδαία τέχνη. Αλλά χρειάζεται καλή υποδομή κάτι που ακόμα στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Όλοι μας όμως πιστεύουμε και ελπίζουμε σε αυτό.

  1. ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΧΟΡΟ;

Ο χορός βοηθάει τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν να εκφράζονται και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Είναι πρώτα από όλα πολύ καλή άσκηση για το σώμα, όμως γυμνάζει και το μυαλό και βεβαίως καλλιεργεί την ψυχή. Έτσι δημιουργεί ενήλικες που σκέφτονται και εκφράζονται με ευγένεια, ανθρώπους συνειδητά πειθαρχημένους αλλά ταυτόχρονα απελευθερωμένους.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.