Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Στυλιστικά λάθη του καλοκαιριού

Στυλιστικά λάθη του καλοκαιριού

Ο Μάης σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του. Οδεύουμε ολοταχώς προς το καλοκαίρι και η ζέστη επιβάλει το πιο ελαφρύ ντύσιμο. Πάντα, σε κάθε εποχή, το στυλ μιας γυναίκας θα πρέπει να παραμένει ανεπηρέαστο και βέβαια είναι μοναδικό και διαφορετικό για την καθεμιά μας. Ανεξάρτητα από τις εκάστοτε τάσεις τις μόδας, η θηλυκότητα και το στυλ μπορούν εύκολα να “πάνε στράφι” αν οι επιλογές μας είναι λανθασμένες.

Παρατηρώντας γύρω μας, μπορούμε να δούμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών όλων των ηλικιών κάνει διάφορα, κοινά λάθη, στυλιστικά και άλλα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Δε θα αναφερθούμε στη μόδα κάθε εποχής, σε χρωματικούς συνδυασμούς και στα διαφορετικά γούστα. Θα μιλήσουμε για χτυπητά λάθη – πλήγματα στην κομψότητα και στη φινέτσα του γυναικείου φύλου.

Ας δούμε ορισμένα από αυτά, με σκοπό να τα εντοπίσουμε και να τα αποφύγουμε:

Το βαρύ μακιγιάζ

Οι υψηλές θερμοκρασίες επιβάλουν ένα ανάλαφρο και δροσερό μακιγιάζ. Τα smokey eyes σίγουρα είναι λίγο πιο χειμερινή επιλογή. Επίσης,  πολύ προσοχή απαιτείται στην επιλογή του σωστού χρώματος make up. Όταν ο τόνος του make up δεν ταιριάζει με το χρώμα του υπόλοιπου δέρματός μας ή όταν εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας μια παχιά στρώση που λιώνει με τη ζέστη, το αποτέλεσμα δεν είναι φυσικό και βέβαια δε φαίνεται όμορφο.

Οι σαγιονάρες

Ταιριάζουν απόλυτα το καλοκαίρι, αλλά όχι εκτός πισίνας, παραλίας κλπ γιατί κάνουν το σύνολο να δείχνει φθηνό. Υπάρχουν πολλά και πανέμορφα σανδάλια, τα οποία μπορεί να είναι κόσμημα στα πόδια μας και να αναδείξουν την εμφάνισή μας.

Τα πολύ στενά ρούχα

Μιλάμε για τα ρούχα εκείνα που δεν κρύβουν ή αντίθετα “αναδεικνύουν” τις ατέλειές μας. Ανεξαρτήτως θερμοκρασίας, το στυλ και η κομψότητα καλό είναι να μη θυσιάζονται. Το τονίζουμε ξανά. Επιλέγουμε πάντα κομμάτια που μας κολακεύουν.

Τα πολύ αποκαλυπτικά ρούχα

Μπορεί να κάνει πολλή ζέστη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα ρούχα μας πρέπει να είναι “δείγματα” ή με άλλα λόγια “Δεσποινίς ξεχάσατε τη φούστα σας”! Διότι και σε αυτή την περίπτωση, το στυλ πάει περίπατο και είναι κρίμα.

Τα διάφανα καφτάνια

Τα φορέματα, σύνολά ή καφτάνια που φοριούνται πάνω από το μαγιώ, μπορεί να είναι πανέμορφα αλλά όταν τα φοράμε ως ρούχα σε άλλους χώρους, πχ σε ένα mall, μπορεί να δείχνουν πολύ αποκαλυπτικά και εντελώς αταίριαστα.

Τα βαριά υφάσματα

Για παράδειγμα το βελούδο και γενικά τα υφάσματα εκτός εποχής, δε φοριούνται το καλοκαίρι ακόμη κι αν πρόκειται πχ για αμάνικα μπλουζάκια.

Τα λάθος παπούτσια

Σαγιονάρες με γούνα, μπότες κλπ, αν φορεθούν το καλοκαίρι, εκτός από περίεργα δεν είναι και πρακτικά. Με τη ζέστη τα πόδια μας υποφέρουν και επίσης κινδυνεύουν περισσότερο από μυκητιάσεις.

Προσέξτε τις επιλογές σας. Η αστυνομία της μόδας και του στυλ καραδοκεί! Φορέστε ό,τι σας κολακεύει, χωρίς υπερβολές και χωρίς σφαλματάκια που μπορεί να καταστρέψουν το look σας. Στην ανάγκη χαζέψτε λιγάκι στο ίντερνετ αναζητώντας συνδυασμούς που θα σας εμπνεύσουν. Όλες μας έχουμε το προσωπικό μας στυλ και πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Σωστά;

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.