Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Σουβλάκια με χαλλούμι “ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ”, μαϊντανό και λεμονάτη σάλτσα ελιάς

Σουβλάκια με χαλλούμι “ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ”, μαϊντανό και λεμονάτη σάλτσα ελιάς

Ένα διαφορετικό σουβλάκι θα ετοιμάσουμε σήμερα, νόστιμο και λαχταριστό, με χαλλούμι “ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ” για να ξέρουμε τι τρώμε! Η γευστικότατη σάλτσα που θα το συνοδεύσει θα σας καταπλήξει!

Υλικά

    • 350γρ. χαλούμι (2 κομμάτια)
    • 32 καλαμάκια για σουβλάκια
    • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο, σε κυβάκια

Διαδικασία:

  • Ετοιμάζετε τη λεμονάτη σάλτσα ελιάς: Ρίχνετε όλα τα υλικά της σ’ ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε καλά.
  • Κόβετε κάθε κομμάτι χαλλούμι σε οκτώ φέτες του ίδιου μεγέθους. Χωρίζετε κάθε φέτα στα τέσσερα για να φτιάξετε τριάντα
    δύο κομμάτια.
  • Ζεσταίνετε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Ροδίζετε τα κομμάτια του τυριού σε δύο ή τρεις δόσεις και από
    τις δύο πλευρές και τα αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Κάθε φορά που ροδίζετε τα κομμάτια τυριού,
    θα προσθέτετε λίγο λάδι.
  • Περνάτε τα κομμάτια του τυριού σε καλαμάκια όσο ακόμα είναι ζεστά, ώστε κάθε σουβλάκι να μοιάζει με γλειφιτζούρι.
  • Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά συνοδεύοντας με τη λεμονάτη σάλτσα ελιάς.

Tips: Η σάλτσα μπορεί να ετοιμαστεί από το πρωί. Το τυρί μπορεί να τηγανιστεί 4 ώρες πριν και να ζεσταθεί στους 180°C για
5 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Καλή μας όρεξη!!

 

πηγή: olivemagazine.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.