25 Ιαν Σουβλάκια με χαλλούμι “ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ”, μαϊντανό και λεμονάτη σάλτσα ελιάς
Ένα διαφορετικό σουβλάκι θα ετοιμάσουμε σήμερα, νόστιμο και λαχταριστό, με χαλλούμι “ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ” για να ξέρουμε τι τρώμε! Η γευστικότατη σάλτσα που θα το συνοδεύσει θα σας καταπλήξει!
Υλικά
-
- 350γρ. χαλούμι (2 κομμάτια)
- 32 καλαμάκια για σουβλάκια
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο, σε κυβάκια
Διαδικασία:
- Ετοιμάζετε τη λεμονάτη σάλτσα ελιάς: Ρίχνετε όλα τα υλικά της σ’ ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε καλά.
- Κόβετε κάθε κομμάτι χαλλούμι σε οκτώ φέτες του ίδιου μεγέθους. Χωρίζετε κάθε φέτα στα τέσσερα για να φτιάξετε τριάντα
δύο κομμάτια. - Ζεσταίνετε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Ροδίζετε τα κομμάτια του τυριού σε δύο ή τρεις δόσεις και από
τις δύο πλευρές και τα αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Κάθε φορά που ροδίζετε τα κομμάτια τυριού,
θα προσθέτετε λίγο λάδι. - Περνάτε τα κομμάτια του τυριού σε καλαμάκια όσο ακόμα είναι ζεστά, ώστε κάθε σουβλάκι να μοιάζει με γλειφιτζούρι.
- Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά συνοδεύοντας με τη λεμονάτη σάλτσα ελιάς.
Tips: Η σάλτσα μπορεί να ετοιμαστεί από το πρωί. Το τυρί μπορεί να τηγανιστεί 4 ώρες πριν και να ζεσταθεί στους 180°C για
5 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
Καλή μας όρεξη!!
πηγή: olivemagazine.gr
Sorry, the comment form is closed at this time.