Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Σήμερα κλείνουμε λογαριασμούς λοιπόν…

Σήμερα κλείνουμε λογαριασμούς λοιπόν…

Ξέρεις κάτι; Αυτές τις μέρες όλοι μας κλείνουμε λογαριασμούς. Κάνουμε απογραφή και απολογισμό. Διάβασα ήδη μερικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είπα να αντισταθώ, να μην κάνω το ίδιο. Κι ενώ λέω ότι θα κάνω μόνο όνειρα και σχέδια για το 2020, ωραίο νούμερο παρεμπιπτόντως, όλο πιάνω τον εγκέφαλό μου να κολλάει σε γεγονότα του 2019 και να τα αναλύει διεξοδικά ένα ένα. Καλό ή κακό δεν ξέρω. Μια μελαγχολία την έχω όμως μπορώ να πω…

Μεγαλώνουμε βρε παιδί μου. Τι να κάνουμε. Αναπόφευκτο. Συνάμα όμως ευκταίο, σωστά; Πήγες καθόλου να δεις τι γίνεται στα νοσοκομεία; Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που νοσηλεύονται πέφτει. Πολύ κρίμα. Παθήσεις απλές μέχρι σπάνιες και ανίατες δυστυχώς, κάποιες φορές. Οπότε για κάθε μέρα που ξημερώνει και είσαι καλά, ας είσαι ευγνώμων.

Μου καταλογίζω μερικές φορές ευθύνες που δεν έψαξα και δε διάβασα αρκετά για εκείνο το σύμπαν. Το έχω αναφέρει ξανά γιατί μου τριβελίζει το μυαλό. Άκουσα πως έχει ιδιαίτερες ικανότητες, ίσως και μαγικές. Θα μελετήσω όταν το πάρω απόφαση. Αλλά σήμερα, τώρα, αυτή τη στιγμή δηλαδή, κατάλαβες, μου ήρθε η επιθυμία να του απευθύνω μερικές ευχαριστίες.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κι άλλη ανώτερη δύναμη. Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Ευχαριστώ όποιον ή ότι με βοήθησε να γνωρίσω όμορφους ανθρώπους το χρόνο που φεύγει και να πιστέψω ξανά στην ανθρώπινη καλοσύνη, στην ισχύ της αγάπης, της σύμπνοιας, της φιλίας, της δύναμης που μπορεί να πάρεις και να δώσεις όταν βρίσκεις φωτεινές πηγές θετικής ενέργειας.

Γνωρίζεις πιστεύω ότι όλα σε αυτή τη ζωή γίνονται για ένα σκοπό. Κάποτε είναι γνωστός, κάποτε άγνωστος. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκουμε την πορεία μας. Μη νομίζεις, μια ανάσα είναι το πέρασμά μας από τη γη. Κι όπως λέει ένας καλός φίλος, θα είμαστε πολλά χρόνια πεθαμένοι, οπότε αξίζει να ζούμε το κάθε λεπτό.

Λίγο πριν το τέλος του έτους, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι η καλή διάθεση και η θετική σκέψη ανοίγει όμορφους δρόμους. Μόλις νικήσεις τους φόβους σου, μόλις τολμήσεις, μόλις καταλάβεις ότι αξίζεις, όλα παίρνουν μια ροή. Να θυμάσαι ότι σε τελική ανάλυση οι απολογισμοί δε γίνονται για να βρεις πατήματα να κατηγορήσεις τον εαυτό σου και να ευχαριστήσεις το σύμπαν. Κατάλαβες ότι τα λέω στον εαυτό μου τόση ώρα; Πήγαινε στον πιο κοντινό καθρέφτη σε παρακαλώ. Δες! Χαμογέλα! Και τώρα πες ευχαριστώ στη φατσούλα που βλέπεις. Στείλε κι ένα φιλί. Πες ένα σ΄ αγαπώ! Το αξίζεις σου λέω!

Καλή χρονιά!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.