Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πώς να καταλάβεις ποιος είναι ο τύπος του δέρματός σου

Πώς να καταλάβεις ποιος είναι ο τύπος του δέρματός σου

Θα ακουστεί βαρύγδουπο (και είναι), αλλά το αρχαίο «γνώθι σαυτόν», η αυτεπίγνωση δηλαδή, κολλάει και με την ομορφιά. Κάθε φορά που βρίσκεσαι μπροστά σε ένα ράφι με καλλυντικά ή κάθε φορά που διαβάζεις για μια μέθοδο περιποίησης και θέλεις να τη δοκιμάσεις, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις αν ταιριάζουν με το δέρμα σου και με σένα.

Η ποιότητα και ο τύπος του δέρματος είναι κατά βάση θέμα γενετικής, δηλαδή γεννιέσαι και μεγαλώνεις με αυτά χωρίς εκπλήξεις. Βέβαια, η υγεία του δέρματος εξαρτάται κυρίως από τις συνήθειες, από το τι τρως, αν καπνίζεις, αν κοιμάσαι καλά, αν εκτίθεσαι στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, αν φροντίζεις το πρόσωπό σου σωστά.

Και εδώ μπαίνει το ζήτημα του τύπου του δέρματος. Έχεις κανονικό, λιπαρό, ξηρό, μεικτό ή ευαίσθητο δέρμα; Αν το καταλάβεις νωρίς, τόσο νωρίτερα θα εφαρμόσεις σωστές συμβουλές ομορφιάς και θα είσαι πάντα λαμπερή, ενώ θα καθυστερήσεις και τη διαδικασία της γήρανσης κατά το δυνατόν.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να βρεις τι τύπος είσαι είναι να πάρεις ένα χαρτομάντιλο και να σκουπίσεις με αυτό το πρόσωπό σου μόλις ξυπνήσεις το πρωί.

Κανονικό δέρμα

Το χαρτομάντιλο θα μείνει πεντακάθαρο χωρίς ίχνος λιπαρότητας, ενώ εσύ θα νιώθεις το δέρμα σου ζωντανό και ελαστικό (δεν «τραβάει»). Το κανονικό δέρμα είναι το λιγότερο προβληματικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται φροντίδα, έστω και μίνιμουμ. Δείχνει καθαρό και απαλό και μένει νεανικό παρά το πέρασμα των χρόνων.

 

Ξηρό δέρμα

Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, το χαρτομάντιλο θα είναι καθαρό και πάλι, αλλά η επιδερμίδα σου θα είναι στεγνή και θα «τραβάει». Τα ξηρά δέρματα έχουν την τάση να γερνούν πριν την ώρα τους, καθώς χωρίς υγρασία και με ροπή προς την αφυδάτωση αποκτούν εύκολα ρυτίδες. Μπορεί στα πρώτα στάδια να δείχνει ΟΚ το ξηρό δέρμα γιατί είναι απαλλαγμένο από ακμή, αλλά χρειάζεται έξτρα περιποίση, ενυδάτωση, μάσκες, κρέμες και όλα τα καλά.

Λιπαρό δέρμα

Το χαρτομάντιλο μετά το σκούπισμα θα έχει κηλίδες λιπαρότητας, κυρίως από τα μάγουλα, τη μύτη και το μέτωπο. Οι λιπαρές επιδερμίδες έχουν προβλήματα, δείχνουν greasy, έχουν ανοιχτούς πόρους και τάση για ακμή. Από την άλλη, αργούν να γεράσουν και να αποκτήσουν ρυτίδες. Η επιλογή των καλλυντικών πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική με προτίμηση στα oil-free προϊόντα.

 

Μεικτό δέρμα

Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν μεικτό δέρμα. Το χαρτομάντιλο θα έχει ίχνη λιπαρότητας από τη μύτη και το μέτωπο, ενώ τα μάγουλα και το υπόλοιπο πρόσωπο θα είναι στεγνά. Οι μεικτές επιδερμίδες θέλουν συνδυασμένη φροντίδα. Άλλη περιποίηση απαιτούν οι ξηρές περιοχές στα μάγουλα και γύρω από τα μάτια και άλλη η μύτη και το μέτωπο.

 

Ευαίσθητο δέρμα

Το κόλπο με το χαρτομάντιλο δεν δουλεύει σε αυτή την περίπτωση. Θα το καταλάβετε από άλλα συμπτώματα. Πρόκειται για ένα εύθραυστο και δύσκολο δέρμα που έχει τάση να αναπτύσσει φλεγμονές, κοκκινίλες και σπυράκια, ενώ γερνά και γρήγορα. Απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και επιλογή προϊόντων για sensitive skin.

 

 

πηγή: look.athensvoice.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.