Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πόσο εύκολα αποφασίζεις;

Πόσο εύκολα αποφασίζεις;

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στη ζωή είναι να κάνεις τις σωστές επιλογές και να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις. Μιλώντας για τον εαυτό μου, θα έλεγα ότι με δυσκολεύει απίστευτα η διαδικασία αυτή, είτε πρόκειται για κάτι απλό, είτε για σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες μπορεί, για παράδειγμα, να κρίνουν το μέλλον μου.

Εσύ πόσο εύκολα αποφασίζεις; Τί συμβαίνει στο μυαλό σου κάθε φορά που έχεις ένα δίλημμα; Και τί πιστεύεις ότι σε ωθεί σε κάθε απόφασή σου; Δεν είναι απλό. Πιθανόν να μην μπορείς να απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις, γιατί δεν έχεις αναλύσει ποτέ το θέμα. Αλλά αν το σκεφτείς λίγο, θα καταλάβεις.

Το βέβαιο είναι ότι κάθε φορά που καλείσαι να επιλέξεις ή να αποφασίσεις κάτι, βασικό ρόλο παίζει η προσωπικότητα αλλά και η αυτοεκτίμησή σου. Η ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου και τι πιστεύεις ότι αξίζεις. Αν σου δίνεται η ευκαιρία να αποδεχτείς μια πρόταση για δουλειά αλλά δε θεωρείς ότι είσαι αρκετά ικανή, τότε μάλλον θα διαλέξεις κάτι που δε θα σε ικανοποιεί απόλυτα. Θα κάνεις έναν συμβιβασμό που αργότερα ίσως θα μετανιώσεις.

Πολύ συχνά, ο φόβος της επιλογής, της απόφασης και των συνεπειών της είναι τόσο μεγάλος και τόσο βασανιστικός. Μπορεί να σε τρελάνει, αφού τα άσχημα σενάρια σου τριβελίζουν συνεχώς το μυαλό. Όπως έχουμε ξαναπεί, κατά 99% θα πάνε όλα καλά. Η καταστροφολογία είναι κουραστική και ανώφελη. Μπορείς όμως να την εκμεταλλευτείς προς όφελός σου. Δηλαδή να τα βάλεις κάτω, να δεις τις εναλλακτικές και διορθωτικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Αλήθεια, πόσο επηρεάζεσαι από τη γνώμη των γύρω σου και από την επιθυμία σου να ικανοποιείς τους πάντες; Όταν αποφασίζεις κάτι που αφορά στη δική σου ζωή, είναι προτιμότερο να βασίζεσαι στα δικά σου “θέλω” και στα δικά σου κριτήρια. Εσένα θέλεις να ευχαριστείς πρωταρχικά. Εσένα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου θέλεις να φροντίσεις πάνω από όλα. Και δεν είναι εγωϊστικό. Γιατί αν εσύ είσαι καλά, θα είναι και οι δικοί σου άνθρωποι καλύτερα.

Μια τελευταία ερώτηση θέλω να σου κάνω. Αποφασίζεις με τη λογική ή με το συναίσθημα; Άλλο πάλι κι αυτό. Να θέλεις κάτι και να φτερουγίζει η καρδιά σου αλλά από την άλλη πλευρά να ακούς τη φωνής της λογικής να σε σταματάει. Τι κάνεις στην περίπτωση αυτή; Ζυγίζεις! Τα υπέρ και τα κατά. Γιατί το συναίσθημα σου δείχνει αυτά που προτιμάς και αγαπάς. Η λογική πάλι ίσως σε οδηγήσει να επιλέξεις κάτι που δε θα σε κάνει ευτυχισμένη. Θα τη βρεις την άκρη με λίγη καλή θέληση.

Ουσιαστικά, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος “μπούσουλας”. Κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες που μπορεί να σε βοηθήσουν σε κάθε επιλογή ή απόφαση. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείς να έχεις στο μυαλό σου. Μια αλληλουχία σκέψεων οι οποίες θα σε οδηγήσουν στο σωστό δρόμο. Πάντως να είσαι σίγουρη ότι όλες μας δυσκολευόμαστε. Πού θα πάει; Θα τα καταφέρουμε, αν το πιστέψουμε και το παλέψουμε.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.