Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πως να χάσουμε τα κιλά που πήραμε στις διακοπές χωρίς να πεινάσουμε!

Πως να χάσουμε τα κιλά που πήραμε στις διακοπές χωρίς να πεινάσουμε!

Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών μπορεί να είναι χαλαρή, ξεκούραστη και γεμάτη διασκέδαση αλλά δεν είναι ότι καλύτερο για τη σιλουέτα μας! Λίγο παραπάνω φαγητό, μερικά κοκτέιλ, παγωτά και γλυκά αλλάζουν τη ρουτίνα και ανεβάζουν τη…ζυγαριά σε χρόνο ρεκόρ.

Μπαίνουμε στο φθινόπωρο σιγά σιγά και έρχεται η μεγάλη ώρα να επιστρέψουμε στις υγιεινές μας συνήθειες και να χάσουμε τα κιλά που πήραμε τους προηγούμενους μήνες. Δε χρειάζονται υπερβολές! Μερικές απλές αλλαγές θα βοηθήσουν να ρυθμίσουμε το μεταβολισμό μας και να αρχίσουμε να επανερχόμαστε στο κανονικό μας βάρος. Φυσικά εάν δεν μπορούμε να βάλουμε μόνοι μας όρια και περιορισμούς, το σωστότερο είναι να επισκεφτούμε έναν διατροφολόγο.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

-Να προγραμματίσουμε τα γεύματά μας. (ετοιμάζουμε το φαγητό μας και τα ενδιάμεσα σνακ ώστε να μην καταφεύγουμε σε έτοιμα, επεξεργασμένα φαγητά)
-Να τρώμε σε μικρότερο πιάτο. (γλιτώνουμε αρκετές θερμίδες τρώγοντας μικρότερη μερίδα)
-Να περιοριστούμε σε ένα ποτό μόνο σε κάθε έξοδο. (ως γνωστόν το αλκοόλ περιέχει πολλές κενές θερμίδες)
-Να καταναλώνουμε υγιεινά τρόφιμα, πολύ νερό, περισσότερες πρωτεΐνες, λιγότερο σιτάρι και αλεύρι, ελαιόλαδο. (προτιμάμε ψητά και όχι τηγανιτά, σαλάτες, άπαχο γιαούρτι, φρούτα, γλυκά με μέτρο)
-Να τρώμε ενδιάμεσα σνακ αλλά με προσοχή στις θερμίδες. (παστέλι, φρούτα, λίγη μαύρη σοκολάτα, λίγη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη)
-Να εντάξουμε στη διατροφή μας καυτερά. (κάνουν τον μεταβολισμό μας να δουλεύει πιο γρήγορα)
-Να σερβίρουμε το φαγητό μας σε μαύρο πιάτο. (η μεγάλη χρωματική αντίθεση ανάμεσα στο πιάτο και το φαγητό μας κάνει να τρώμε λιγότερο, επειδή το μέγεθος της μερίδας φαίνεται μεγαλύτερο)
-Να ξεκινήσουμε ξανά γυμναστική ή έστω περπάτημα ή ποδήλατο.

Κρατάμε λοιπόν τις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις και βάζουμε στόχο να ξεφορτωθούμε τα επιπλέον κιλά. Μην τυχόν παρασυρθεί κανείς από θαυματουργές δίαιτες express που κατακλύζουν το διαδίκτυο. Δεν έχουν αποτέλεσμα και επιπλέον καταστρέφουν το μεταβολισμό μας, τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Σε δυο μέρες καλωσορίζουμε το φθινόπωρο. Ώρα για αλλαγές. Γυμναστική και διατροφή. Καλή μας επιτυχία!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.