Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πως να φτιάξετε τη διάθεσή σας για τις γιορτές

Πως να φτιάξετε τη διάθεσή σας για τις γιορτές

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε ήδη. Τα φωτεινά στολίδια γύρω μας κάνουν τις στιγμές μας πιο μαγικές και μας γεμίζουν έστω και για λίγο με κέφι και χαρά. Μας κάνουν να νιώθουμε έστω λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων, παρά τις δυσκολίες των φετινών γιορτών.

Στα περισσότερα σπίτια το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίστηκε ήδη, φωτογραφήθηκε και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως απαιτείται! Μπορεί οι εποχές να είναι πιο δύσκολες και τα έξοδα αρκετά, για να μας αφήσουν να «ξεφύγουμε» και να υπερβάλουμε αλλά πάντα υπάρχουν τρόποι για να ζήσουμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

 Τι μπορούμε να κάνουμε για να φτιάξουμε τη διάθεσή μας, χωρίς να ξοδευτούμε, δίνοντας το δικό μας χρώμα στα Χριστούγεννα;

1. Να αλλάξουμε το ringtone στο κινητό μας, βάζοντας μια χριστουγεννιάτικη μελωδία ή να ακούμεε στο ράδιο ή το Pc τραγούδια  που έχουν χριστουγεννιάτικη διάθεση.

2. Να αγοράσουμε, με την πρώτη ευκαιρία (ελπίζουμε να μπορέσουν όλοι και στην Ελλάδα μόλις γίνει άρση του lockdown) δυο ή τρία ξεχωριστά, καινούργια στολίδια για το δέντρο μας για να ανανεώσουμε την εμφάνισή του.

3. Να φτιάξουμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, δίπλες ή κουλουράκια για να μυρίσει το σπίτι γιορτινά. Οι πιατέλες με τα χριστουγεννιάτικα σχέδια που περιμένουν ανυπόμονα στο ντουλάπι σας έναν χρόνο τώρα, θα «ζήσουν» μαζί με εμάς τη χαρά των δικών μας μοσχομυριστών γλυκών.

4. Να φυτέψουμε αλεξανδρινά σε γλάστρες ή παρτέρια, διακοσμώντας τον εξωτερικό χώρο μας με τη μαγεία του Χριστουγεννιάτικου αυτού φυτού.

5. Να δούμε στο σπίτι χριστουγεννιάτικες ταινίες, διοργανώνοντας μια βραδιά με ποπ κορν ή ζεστή σοκολάτα και μπισκότα στο όμορφο γιορτινό περιβάλλον του σπιτιού μας.

6. Να στολίζουμε το τραπέζι μας με Χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες ή όμορφες χειροποίητες κατασκευές και κεριά, κάνοντας την κάθε μέρα μια γιορτή.

7. Να φτιάξουμε μόνοι μας το γούρι του 2021! Όσο χειροποίητο είναι τόσο πιο μεγάλη συναισθηματική αξία έχει. Με μεταλλικά ρόδια, σχέδια και αριθμούς, κορδέλες, φουντίτσες και ό,τι άλλο έχουμε στο σπίτι. Ακόμη και αποξηραμένα αρωματικά φυτά, κουκουνάρια, κοχύλια, βότσαλα, ημιπολύτιμες πέτρες ή χάντρες κλπ.

8. Να κάνουμε ένα tea party, έστω και μεταξύ μας, με αρωματικά ροφήματα, τσάι με γαρύφαλο και κανέλα, μερικά γλυκά, κέικ  και μπισκότα. Στολίζοντας το τραπέζι με κηροπήγια, ρεσό, χριστουγεννιάτικα στολίδια, αμέσως θα νιώσουμε καλύτερα.

9. Να ανάβουμε τα φωτάκια του δέντρου κάθε μέρα και μερικά αρωματικά κεράκια, δίνοντας γιορτινή ατμόσφαιρα που θα μας κάνει να νιώθουμε όμορφα.

10. Να κάνουμε σχέδια για τα επόμενα Χριστούγεννα, οργανώνοντας με κάθε λεπτομέρεια όσα ονειρευόμαστε να ζήσουμε χωρίς κορωνοϊό, περιορισμούς και ανασφάλεια.

 

Επιστρατεύστε τη φαντασία σας, που είμαι σίγουρη ότι έχετε, και εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή για να ανεβάσετε τη διάθεσή σας αλλά και τη διάθεση των αγαπημένων σας! Τίποτα δε θα χαλάσει τις γιορτές μας. Μπορούμε να περάσουμε αξέχαστες στιγμές και να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις και φέτος!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.