Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πως να ξεπεράσετε την απόρριψη και πως να μην παίρνετε τα πράγματα προσωπικά (δυο υπέροχες ομιλίες TEDx)

Πως να ξεπεράσετε την απόρριψη και πως να μην παίρνετε τα πράγματα προσωπικά (δυο υπέροχες ομιλίες TEDx)

Τελευταία έχω παρακολουθήσει πολλές ομιλίες TEDx και πραγματικά όλες έχουν κάτι να σου προσφέρουν. Ξεχώρισα όμως δυο που θεώρησα ότι μου έδωσαν πολύ σημαντικά μηνύματα και έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης και θεώρησης των πραγμάτων, γι΄αυτό και θέλησα να τις μοιραστώ μαζί σας. Sharing is caring σωστά;

 

  1. Πως να ξεπεράσετε την απόρριψη, όταν σας πληγώνουν και η ζωή δεν είναι δίκαιη

 

Ο Darryll Stinson μας δείχνει το δρόμο να χρησιμοποιούμε την απόρριψη σαν ένα ισχυρό εργαλείο με το οποίο μπορούμε να ανακαλύψουμε την αληθινή μας. Η θεωρία του Darryll είναι ότι όταν κατανοήσουμε ποιοι είμαστε, ποια είναι τα χαρίσματα και τα θετικά μας και τι μπορούμε να πετύχουμε στη ζωή μας, μπορούμε να επεξεργαστούμε με πιο υγιή τρόπο την απόρριψη. Να μετατρέψουμε τον αρχικό πόνο σε δύναμη για να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Δείτε πως χρησιμοποιώντας τρεις λέξεις μας δείχνει το δρόμο προς την αναθεώρηση των πεποιθήσεών μας για την απόρριψη: Rejection – Projection – Protection

 

 

2. Πως να μην παίρνετε τα πράγματα προσωπικά

 

Ο Frederik Imbo δηλώνει ότι έγινε διαιτητής προκειμένου να μάθει να μην τα παίρνει όλα προσωπικά. Βρέθηκε σε ένα περιβάλλον που δεν είναι και το πιο κατάλληλο για το σκοπό αυτό, αφού σπάνια επευφημείται ένας διαιτητής ενώ συνήθως ακούει τα χίλια μύρια άσχημα.

Η θέση του είναι ουσιαστικά ότι δε θα πρέπει ψάχνουμε εγωιστικά για φταίχτες πίσω από κάθε απόρριψη, άσχημη εμπειρία κλπ. Δεν χρειάζεται να νιώθουμε ότι φταίμε εμείς ή ότι εμείς είμαστε πάντα οι αδικημένοι. Πίσω από οποιαδήποτε συμπεριφορά, λέξη, πράξη, πιθανότατα κρύβεται μια ανάγκη, ένα πρόβλημα, μια επιθυμία του άλλου που εμείς με τον εγωισμό μας δεν αναγνωρίζουμε και δεν κατανοούμε, με αποτέλεσμα να τα παίρνουμε όλα προσωπικά, να θυμώνουμε και να γεμίζουμε αρνητική ενέργεια.

Αν δε φταίει κάποιος άλλος, τότε ναι ίσως να φταίμε εμείς. Έχουμε κάποια αδύνατα σημεία, κάποια ελαττώματα και κάνουμε λάθη. Αντί να ψάχνουμε να μεταφέρουμε την ευθύνη, καλύτερα να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε, να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε και να ζητήσουμε τη βοήθεια του άλλου, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει απλά να μιλήσουμε για το προβλημά μας.

Δείτε το βίντεο και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο τέλος. Κρατήστε αυτό το μήνυμα.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.