Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πως να ζητάμε και να παίρνουμε εύκολα αυτό που θέλουμε

Πως να ζητάμε και να παίρνουμε εύκολα αυτό που θέλουμε

Θέλετε να ζητήσετε από τη μητέρα σας ή από την πεθερά σας να σας κρατήσει τα παιδιά για να πάτε για ψώνια και σας πιάνει τρόμος; Έφτασε η εξεταστική και χρειάζεστε κάποιες σημειώσεις από τη συμμαθήτριά σας και διστάζετε; Προσπαθείτε εδώ και τρεις μήνες να πείσετε το σύζυγο να αλλάξει μια λάμπα στον απορροφητήρα και απηυδήσατε;

Μην αγχώνεστε. Απλά θέλει τρόπο.

Πρώτον και κύριον, για να ζητήσετε οτιδήποτε σε οποιονδήποτε, θα πρέπει να βρείτε την κατάλληλη στιγμή. Όταν υπάρχει εκνευρισμός, κούραση, πίεση, κανείς δεν είναι σε θέσει να ακούσει ευχάριστα και πόσο μάλλον να κάνει ό,τι του ζητάτε. Γι΄αυτό μάθετε να βολιδοσκοπείτε την κατάσταση πριν θέσετε το αίτημα ή την απαίτηση σας.

Έπειτα, σημασία έχει και ο τρόπος που θα ζητήσεις κάτι. Προσπάθησε να κάνεις τον άλλο να νιώσει ότι αναγνωρίζεις μια ικανότητά του και γι΄αυτό του ζητάς τη βοήθειά του. Να τον κάνεις δηλαδή να αισθανθεί ότι πραγματικά ότι δίνοντας ή κάνοντας ό,τι του ζητάς, επιβεβαιώνεται μια δεξιότητα ή ένα ταλέντο του. Για παράδειγμα πείτε: “Επειδή πιάνουν τα χέρια σου, θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου αλλάξεις τη λάμπα του απορροφητήρα;” Δεν είναι εκμετάλλευση ή καλόπιασμα το να είσαι ευθύς και ζεστός προς κάποιον.

Είναι καλό να εξηγείς πάντα το λόγο που ζητάς κάτι και μάλιστα να καταθέτεις και τα συναισθήματά σου. Σχεδόν πάντα εκτιμάται αυτό. Ας πούμε, εξηγήστε στη μητέρα σας κάπως έτσι: “Θα μπορούσες να κρατήσεις λίγο τα παιδιά, να πεταχτώ στο σούπερ μάρκετ γιατί δε θα έχω χρόνο άλλη μέρα; Πραγματικά με βοηθάς πάρα πολύ και θα νιώθω πολύ χαρούμενη που θα μπορέσω να κάνω τα ψώνια της εβδομάδας.”

Μην ξεχνάτε ότι σε όλους μας αρέσουν οι σχέσεις δούναι και λαβείν και εξάλλου σε αυτή την αρχή στηρίζεται ακόμη και η φύση. Άρα σε όποιον κι αν ζητάμε κάτι, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας το αμοιβαίο κέρδος. Ακόμη κι αν αυτό είναι κάτι άυλο, όπως η αναγνώριση, η αγάπη, η επιβεβαίωση της σημασίας κάποιου για εμάς. “Αν δεν είχα κι εσένα με το σπουδαίο μυαλό, τί θα έκανα στις εξετάσεις; Μόνο εσύ κάνεις τόσο καλές σημειώσεις και πραγματικά σε θαυμάζω.” Και πάλι εδώ στόχος δεν είναι να παραμυθιάσουμε κάποιον.

Πολύ μεγάλη σημασία έχει φυσικά να χτίζουμε την αξιοπιστία μας και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας. Να μην παίρνουμε πίσω το λόγο μας και να μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Αν ζητήσουμε αύξηση από το αφεντικό μας και παράλληλα δεσμευτούμε ότι θα αναλάβουμε να του φέρνουμε μια εβδομαδιαία έκθεση, θα πρέπει να το κάνουμε. Ή αν υποσχεθούμε στο παιδί μας μια βόλτα αφού μαζέψει το δωμάτιό του.

Φτάνουμε στο πιο σημαντικό! Το βασικό. Πριν ζητήσουμε οτιδήποτε, θα πρέπει να πιστεύουμε ότι το αξίζουμε. Να πιστεύουμε με άλλα λόγια στον άνθρωπο που βλέπουμε στον καθρέφτη. Στον εαυτό μας. Αλλιώς είναι δύσκολο να πείσουμε κάποιον να μας κάνει ή να μας δώσει κάτι. Οπότε βλέπουμε ότι και εδώ προέχει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να είμαστε σίγουροι για εμάς πρώτα και πάνω από όλα.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.