Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πως να γιορτάζεις τις καθημερινές, μικρές σου νίκες

Πως να γιορτάζεις τις καθημερινές, μικρές σου νίκες

Η ζωή μας δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Έχει σκαμπανεβάσματα, ανηφόρες και κατηφόρες, καλές και λιγότερο καλές στιγμές, εμπόδια αλλά και ευκαιρίες. Ποιος είναι ο τρόπος για να παραμένουμε αεικίνητοι και να αντλούμε τη δύναμη να προχωράμε ακάθεκτοι; Μα φυσικά και τον ξέρεις. Απλά πιθανόν να τον έχεις ξεχάσει από τη στιγμή που μεγάλωσες και δεν είσαι πια, ηλικιακά τουλάχιστον, παιδί. Ο τρόπος, λοιπόν, είναι να γιορτάζεις τις καθημερινές, μικρές σου νίκες.

Έχεις σκεφτεί ποτέ σοβαρά ότι καθημερινά καταφέρνεις ένα σωρό πράγματα, ότι είσαι μια μαχήτρια, μια αγωνίστρια; Βεβαίως και είσαι. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, ίσως γιατί κάποια επιτεύγματά σου τα θεωρείς μικρά και αυτονόητα και περνούν απαρατήρητα. Όμως το ότι κατάφερες να φας ένα υγιεινό γεύμα. Να μην καπνίσεις έστω κι εκείνο το ένα τσιγάρο ή να μην πιείς δεύτερο κοκτέιλ. Το ότι πήγες πολύ καλά στη συνέντευξη τις προάλλες ή το ότι έλεγξες το θυμό σου όταν η μικρή σου ζωγράφισε στον τοίχο της κουζίνας. Τί είναι όλα αυτά, αν δεν είναι νίκες;

Πραγματικά, αν καθίσεις και το σκεφτείς λιγάκι πιο σοβαρά, θα διαπιστώσεις ότι σου είναι πιο εύκολο να ξεχνάς ό,τι καλό σου συνέβη ή κάτι που κατάφερες, αλλά δεν ξεχνάς τα λάθη ή τις αποτυχίες σου. Αυτά μένουν εντυπωμένα στο μυαλό σου. Κατηγορείς τον εαυτό σου, αυτό-μαστιγώνεσαι, ταλαιπωρείσαι και αυτό-τιμωρείσαι. Τα λάθη και τα παραστρατήματα είναι κι αυτά μέσα στο παιχνίδι και, δε διαφωνώ, καλά κάνεις και τα προσέχεις, με στόχο όμως να μαθαίνεις και να βελτιώνεσαι. Ήρθε η ώρα να εστιάσεις στις μικρές και καθημερινές σου νίκες, γιατί από αυτές θα αντλήσεις χαρά, θάρρος, ικανοποίηση. Πως; Θα δεις αμέσως.

  1. Δώσε σημασία στην κάθε μικρή νίκη σου: Αυτή θα σε κάνει να χαμογελάσεις και να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου, δίνοντάς σου κίνητρο να κυνηγήσεις τους μεγαλύτερούς σου στόχους.
  2. Δείξε ενθουσιασμό: Θυμάσαι που σου είπα ότι μεγαλώνοντας ξεχνάς κάτι που έκανες ως μικρό παιδί; Ναι, ξεχνάς να ενθουσιάζεσαι με ό,τι πετυχαίνεις. Γιατί; Για να αποδείξεις τη σοβαρότητά σου μήπως; Και ποιος σου είπε ότι υπάρχει κάποιος που θα την εκτιμήσει; Δείξε τον ενθουσιασμό μου και πάρε όση χαρά σου αξίζει από την κάθε μικρή νίκη σου. Απόλαυσέ την.
  3. Μοιράσου τη νίκη σου: Μίλησε στον σύντροφό σου, στη φίλη ή τον φίλο σου γι΄αυτό που πέτυχες. Οργάνωσε μια έξοδο για να το γιορτάσετε. Έτσι θα συνδέσεις το επίτευγμά σου με κάτι πολύ ευχάριστο.
  4. Δημιούργησε συνήθειες που οδηγούν σε νίκες: Μια μεμονωμένη νίκη έχει σίγουρα αξία. Αλλά γιατί να μην καταφέρεις να την επαναλαμβάνεις, χτίζοντας καλές συνήθειες; Γιατί να μη σου γίνει τρόπος ζωής το σωστό πρωϊνό, για παράδειγμα; Χρειάζονται 21 ημέρες για να χτιστεί μια συνήθεια, λένε οι επιστήμονες. Πάλεψέ το λοιπόν.
  5. Αντάμειψε τον εαυτό σου: Ξέρεις, εκτός από παρατηρήσεις και άσχημους χαρακτηρισμούς, μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου και ένα δωράκι ή να του πεις μια καλή κουβέντα. Επίτρεψέ του να κάνει ένα διάλειμμα, να γευτεί ένα νόστιμο πιάτο ή ένα κομμάτι σοκολάτας, ως ανταμοιβή για τη νίκη του. Θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για σένα.
  6. Φτιάξε το πλάνο για τον μεγάλο στόχο: Κάθε μεγάλος στόχος αποτελείται από μικρότερα βήματα. Κατέγραψε τα φτιάχνοντας ένα πλάνο με τα βήματα που πρέπει να κάνεις. Έτσι κάθε φορά που πετυχαίνεις κάτι, θα βάζεις ένα τικ και θα νιώθεις ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για να πας παρακάτω.

 

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κίνητρο. Να το προσφέρεις στον εαυτό σου. Να γιορτάζεις κάθε μικρή, καθημερινή σου νίκη γιατί αυτή η διαδικασία σου δίνει ώθηση για κάτι πιο μεγάλο. Αυτό έχει σημασία τελικά. Να μπορείς να ονειρεύεσαι, να καταστρώνεις σχέδια και να τα πραγματοποιείς. Μπορείς!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.