Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ποιοι είναι οι “όμορφοι άνθρωποι”;

Ποιοι είναι οι “όμορφοι άνθρωποι”;

Μια μέρα βροχερή και κρύα, καθισμένη στη γωνία μου στον καναπέ μετράω σταγόνες. Μου αρέσει να ζωγραφίζω δυο γραμμές στο υγρό τζάμι και να παρακολουθώ πόσο γρήγορα γλιστρούν και πέφτουν οι στάλες της βροχής. Οι σκέψεις ελευθερώνονται όταν ηρεμεί το μυαλό και είναι πολύ ωραίο συναίσθημα.

Σκέτομαι λοιπόν τι μου αρέσει στους ανθρώπους. Τι είναι αυτό το κάτι που θα με κάνει να χαρακτηρίσω κάποιον ως όμορφο άνθρωπο. Σίγουρα δεν είναι τα ρούχα, τα φτιασίδια και η δύναμη στη φωνή που θα τον ξεχωρίσει. Άλλα μετράνε. Το ειλικρινές χαμόγελο, αυτό που σχηματίζει τις λεπτές γραμμούλες δίπλα από τα μάτια, είναι ίσως το πρώτο. Βέβαια τώρα το κρύβει η μάσκα.

Όμορφοι άνθρωποι είναι…

Αυτοί που τσακαλώνονται

Μου αρέσουν όσοι αγαπούν τα λάθη τους, τις γκάφες τους, τις αστοχίες τους. Όσοι δε φοβούνται να τσαλακώσουν την εικόνα τους. Να δείξουν τις αδυναμίες τους και να τις διακωμωδήσουν ακόμη. Σε κάνουν να νιώθεις κι εσύ καλύτερα. Να χαλαρώνεις. Να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς καταπίεση για να δείξεις τέλειος ή τουλάχιστον να μη γίνεις ρεζίλι με μια λάθος έκφραση ή κίνηση.

Αυτοί που ακούν

Θαυμάζω εκείνους που με περισσή ευστροφία ή συγκαλυμμένη αφέλεια δε διστάζουν να κάνουν ερωτήσεις που δείχνουν ότι σε ακούν, σε παρακολουθούν. Ότι έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για το συνομιλητή τους. Θέλουν να κάνουν διάλογο, να πάρουν απαντήσεις, να μάθουν κάτι καινούργιο. Σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα. Σου τονώνουν την αυτοπεποίθηση.

Αυτοί που δεν κουτσομπολεύουν

Πόσο όμορφοι άνθρωποι είναι όσοι δεν αναλώνονται σε κουτσομπολιά και πικρόχολα σχόλια. Σε ίντριγκες. Όσοι δεν “επενδύουν” το χρόνο τους επικρίνοντας, κατακρίνοντας και καταδικάζοντας τους γύρω τους με στόχο να πάρουν μια πρόσκαιρη ικανοποίηση του εγωϊσμού τους. Η κακία, η κακεντρέχια, ο κομπλεξισμός ασχημαίνει. Δεν ταιριάζουν αυτά στην αισθητική μου.

Αυτοί που εκπέμπουν φως

Έχετε δει κάποια φωτεινά πλάσματα που μπαίνουν σε ένα χώρο και μεταδίδουν θετική ενέργεια, χαρά και αγάπη για τη ζωή; Ναι, αυτοί ακριβώς με εμπνέουν. Αυτοί που δείχνουν ενθουσιασμό κάθε στιγμή και σε παρασύρουν. Σου δίνουν ώθηση κι εσένα να αποκτήσεις μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων, καλύτερη, αισιόδοξη και ουσιαστική.

 

Καταλάβατε ποιοι είναι οι όμορφοι άνθρωποι; Είναι άτομα που σε ελκύουν, που θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα, να μάθεις από εκείνους, να δώσεις και να πάρεις. Να γίνεις καλύτερος. Ψάξτε τους και κρατήστε τους στη ζωή σας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.