Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ποιες είναι οι 5 τροφές που λευκαίνουν τα δόντια;

Ποιες είναι οι 5 τροφές που λευκαίνουν τα δόντια;

Το χαμόγελό σου είναι ένα ακόμη συστατικό της απαράμιλλης γοητείας σου. Και βέβαια είναι πολύ όμορφο χαμογελώντας να φαίνονται τα υγιή και κάτασπρα δόντια σου. Οι συνήθειές μας πολλές φορές επηρεάζουν το χρώμα των δοντιών μας. Ξέρεις για παράδειγμα ότι ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί, τα αναψυκτικά τύπου cola και το κάπνισμα περιέχουν ισχυρές χρωστικές ουσίες οι οποίες προσκολλώνται στην αδαμαντίνη ουσία.

Η ηλικία επίσης παίζει ρόλο γιατί η εξωτερική στοιβάδα των δοντιών (αδαμαντίνη ουσία) λεπταίνει και ‘ετσι γίνεται πιο εμφανής η στοιβάδα που βρίσκεται από κάτω (οδοντίνη ουσία) η οποία είναι πιο κιτρινωπή.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να αποχρωματίσουν τα δόντια είναι οι τραυματισμοί τους (όταν χτυπάμε τα δόντια μας, παράγεται περισσότερη οδοντίνη ουσίας που έχει πιο σκούρο χρωμα από την αδαμαντίνη) και η λήψη φαρμάκων όπως αντισταμινικά, αντιβιωτικά, αντιψυχωσικά, αντιυπερτασικά, και φάρμακα χημειοθεραπείας.

Εκτός από τη λεύκανση που μπορείς να κάνεις στον οδοντίατρό σου, υπάρχουν τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη λεύκανση των δοντιών σου. Δες παρακάτω ποιες είναι οι 5 τροφές που λευκαίνουν τα δόντια.

Τα μήλα

Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε νερό, αυξάνει την παραγωγή σάλιου, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τη στοματική κοιλότητα τα βλαβερά βακτήρια που προκαλούν πλάκα και οδηγούν σε αποχρωματισμό της οδοντοστοιχίας με το πέρασμα του χρόνου.

Οι ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το σουσάμι αυξάνουν επίσης την παραγωγή σάλιου που βοηθά στην εξουδετέρωση των βακτηρίων του στόματος. Ειδικά τα αμύγδαλα λειαίνουν τα δόντια και αφαιρέσει τους ήδη υπάρχοντες λεκέδες πάνω στα δόντια»

Τα ωμά λαχανικά

Τα σκούρα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο, δημιουργούν ένα λεπτό στρώμα που προστατεύει τα δόντια από οξέα που διαβρώνουν το σμάλτο των δοντιών και βρίσκονται για παράδειγμα στα ανθρακούχα ποτά. Οι φυτικές είναι γενικά καθαρίζουν τα δόντια!

Τα μανιτάρια

Τα μανιτάρια περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται ‘lentinan’ και εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων που καταστρέφουν τα δόντια.

Οι φράουλες

Οι φράουλες περιέχουν μηλικό οξύ. Αυτλο λοιπόν λειτουργεί ως φυσικό στυπτικό και διώχνει τους λεκέδες από τα δόντια.

Τα κρεμμύδια

Ακούγεται παράξενο αλλά τα κρεμμύδια περιέχουν ορισμένα συστατικά που προλαμβάνουν τη δημιουργία πλάκας στα δοντια. Επίσης όταν τρώμε κρεμμύδι, αναγκάζεσαι να βουρτίσεις τα δόντια σου, οπότε έχεις επιπλέον όφελος.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.